Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor temperatura

Vizitator luci4uta

Postări Recomandate

Vizitator luci4uta

De curand mi-am montat Ceasuri de bord cu computer de bord. Pana aucm nu aveam asa ceva. E totul ok, mai putin temperatura care nu imi este indicata din lipsa senzorului. EU caut de ceva timp acest senzor dar ma feresc sa comand de la reprezentanta din cauza preturilor imense. Asa ca apelez la voi, in speranta ca ma putetiu ajuta fie sa realizez unul fie sa gasesc un asemenea senzor. Descriere: masoara temperatura exterioara si trimite semnal la afisajul computerului de bord. Are 2 fire (1 se leaga la masa - si unul la un pin al ceasurilor de bord). Cum as putea realiza un asemenea senzor? Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

3

• Dr.L

2

• yo9hnf

1

• wangine

1

Top autori în acest subiect

Vizitator luci4uta

Deci, senzorul de temperatura este un termistor de vreo 2 k ohmi. Se leaga pe minusul masinii. Adica un fir de la minus ajunge la el si din el pleaca un alt fir care intra in panoul de bord (ceasurile de bord, pentru afisare temperaura citita de acel senzor). Si as vrea sa stiu daca pot construi eu un astfel de senzor :)

Link spre comentariu

nu cunosc,trebuie ori sa stii cum era senzorul original,ori ce semnal primeste borduleu am inteels ca senzorul original e un banal termistor si atat :smt102

Link spre comentariu

Din curiozitate va intreb : chiar se folosesc termistoare la masini ? Ma gandeam ca poate o fi un termocuplu de gen K sau orice altceva ( ca sunt zeci de natii de FeCt ).

Link spre comentariu
Vizitator luci4uta

Nu ma pricep, de aceea am intrebat. Cert este ca bordul primeste semnal de la acel senzor, printr-un singur fir care se leaga la masa masinii, bordul afisand pana la urma, gradele celsius/kelvin, "citite" de acel senzor ! Mai multe nu stiu, de aceea am postat aici

Link spre comentariu

da si tu detalii ce fel de masina ai!in majoritatea cazurilor(opel) senzorul de temperatura este un termistor NTC de 4.7k.eu am montat in astraF si astraG aceeasi senzori!cel aftermarket costa in jur de 40ron dar un termistor la metrafo in jur de 5ron(ial acela cu surub de prindere, iti va fi mai usor de pozitionat).

Link spre comentariu
Vizitator luci4uta

Am un golf IV . La reprezentanta este 90 de lei acest senzor, dar in germania este doar 10 euro. Nu e vorba de bani, dar nu prea sunt de acord moral, sa dau 90 de lei pe un kkt de plastic, care il pot gasi la dezmembrari mult mai ieftin.. Din pacate majoritatea masinilor sunt lovite in partea frontala si ala se distruge primul :))

Link spre comentariu

cred ca si bcul tau este VDO(siemens) nu cred ca folosesc alte standarde fata de diferiti fabricanti de autovehicule.incerca o rezistenta normala de 5k, trebuie sati arate 25grade.uite un tabel ce apartine unei corsa B[attachment=0]senzor.gif[/attachment]

Link spre comentariu
Vizitator luci4uta

Da, e VDO. Pe mine ma intereseaza, daca termistorul ala, poate sa "masoare" temperatura .. Nu sunt prea priceput in asta, de aceea intreb ...Eu vreau ca bordul sa afiseze temperatura in timp real, nu doar sa afiseze asa aiurea niste grade, sau sa ma pun sa pun rezistente in functie de temperatura :smt021 :toimonster:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator marionline

Am si eu o problema cu senzorul de temperatura la Opel Astra f la care stiu ca merge un termistor de 5k. Intrebarea este daca pot obtine cumva acelasi efect cu dioda schottky SB240 http://pdf1.alldatasheet.net/datasheet-pdf/view/191264/WTE/SB240.html pe care o am la indemana (termistor de 5k in zona mea nu gasesc). As fi foarte recunoscator pentru un raspuns cat mai detaliat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări