LUCI Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 De fapt nici subwooferele de comp' sau cele de masina nu coboara sub 50 Hz dar acele difuzoare creaza subarmonici pe acea fregventa si deci ceeaza senzatia de bas lung(unele difuzoare scumpe coboara real in fregventa). Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 subarmonici?..pai aia inseamna ca va cobora..eventual armonici superioare...e o intreaga teorie despre efectele psiho-acusticeoricum in masina e un castig dat de spatiul relativ mic in comparatie cu lungimea de unda si bassul e puternic accentuat sub 60Hz Link spre comentariu
micutu Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Luci si Hazard voi ati asculta un sub pe o masina? numai spuneti ca nu coboara ca nu stiti despre ce este vorba Link spre comentariu
LUCI Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 In incinte basspand de ordinu 4 (subwoofere de comp') am vazut difuzoare care nu coboara sub 55 Hz si totusi... Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 oricum in masina apar si distorsiuni de la vibratia tablei..etc...cel putin de afara se aud f enervant Link spre comentariu
xman Postat Martie 15, 2005 Autor Partajează Postat Martie 15, 2005 Din ce am auzit pana acum, daca sub-ul se duce in jos pana in 40Hz e super.Asta intr-o camera ca doar n-o sa montez difuzoare PA in masina ca:unu la mana nu am - masina;si doua la mana n-are rost ca oricum din ce-au auzit urechile mele la masina e cam asa: -- booom tss boom tss bomm tsss -- -- eventual cu cate un crrr brrr frrr sprr pe ici pe coloSi daca va spun ca indiferent ce boxa am bagat la mine in camera se aude un huruit deranjant prin zona 80-100. O fi vre-o rezonanta.Si in lipsa unui aparat care sa-mi zica:"Baai fratee, acu' auzi 80, 70, 60, 50, 40, 30 Hz la xxxdB" eu habar n-am cum suna un sub ce duce pana in 60, 40, 20 etc.Asa ca pot fi armonici, raspunsuri tranzitorii, dra' stie...Si cum am auzit ca ar cam apare un "show room" prin Severin ma gandeam sa dau si eu o fuguta sa aud si eu odata pentru totdeauna care-i treaba cu Herzii astia... si poate ca nu ma voi intoarce cu mana goala... Link spre comentariu
LUCI Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Ca o concluzie un sub. de camera nu ar trebui sa coboare sub 40 Hz pt. ca sa obti un bas clar si curat. Link spre comentariu
xman Postat Martie 15, 2005 Autor Partajează Postat Martie 15, 2005 Sau poate ca nici nu e bine sa mergi asa jos (sub 40Hz). Link spre comentariu
LUCI Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 Aici depinde mult de difuzoare si in special de gusturile utilizatorului.Daca vrei sa mergi cu sub.-ul si in sali mai mari nu e bine sa mergi asa jos,dar in schimb intr-o camera la volum mic e mai bine sa cobori un pic mai jos.Deci trebuie gasita o solutie de compromis. Link spre comentariu
xman Postat Martie 15, 2005 Autor Partajează Postat Martie 15, 2005 Eu ma refeream la altceva...La Bloc nu stiu cat de bine e sa te duci foarte jos chiar si la puteri mici, 10-50W. Apar probleme cu acustica camerei, reflexii, babe cloante, etc.Ca sa nu mai spunem ca ai facut praf toata munca vecinului de deasupra care tocmai s-a mutat si acum si-a vazut peretii crapati.Stiu pe cineva care si-a crapat peretii si nu stiu daca avea sub 60Hz (2 eminence alpha 12 parca erau, sau sa fi fost delta ? oricum nu mai conteaza). Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Martie 16, 2005 Partajează Postat Martie 16, 2005 Man , nu vreau sa spun chestii contra concurentei dar sa fim seriosi , totusi .Alpha 12 este un difuzor pro folosit in boxe ce sunt concepute sa mearga peste 80 - 90Hz :lol: . O avea 12" acel difuzor dar numai bass nu stie sa scoata . Este un dif pe care scrie cu litere mari "a se folosi numai pentru lautarie " .In general , seria Alpha este ceva pentru aplicatii cu multe medii . Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Martie 16, 2005 Partajează Postat Martie 16, 2005 majoritatea difuzoarelor pro de 12" sunt de mid-bass.... ma insel eu ? Link spre comentariu
titro Postat Martie 16, 2005 Partajează Postat Martie 16, 2005 Ai dreptate. F multe difuzoare pro de 12" sunt mid-basuri dar mai sunt si exceptii. Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Martie 17, 2005 Partajează Postat Martie 17, 2005 Cu Delta 15 A se pot crapa sensibil peretii (mai ales daca sunt din BCA, poti sa vezi exact linia de montaj :lol: ) si daca sunt puse in folded-horn-uri si fortate putin in partea de jos a graficului la maxim 100 W pe bucata intr-o camera de bloc trebuie sa te uiti pe unde ai pus spaclu si bidineaua. Dar cu Alpha de 12, fie si Delta si fie si versiunile LF, daca reusesti sa crapi ceva (in afara de nervii vecinilor) inseamna ca acel ceva a nu a fost cladit-construit destul de bine. :wink:PS: Ar mai fi o varianta. Sa iei un Alpha si sa-l arunci in perete. Ceva sigur crapa. Si nu e neaparat sa ai 60 Hz. :lol: :twisted: Link spre comentariu
xman Postat Martie 17, 2005 Autor Partajează Postat Martie 17, 2005 Alpha 12 este un difuzor pro folosit in boxe ce sunt concepute sa mearga peste 80 - 90HzAsa stiu si eu, da omu daca are statie Berringer de 2x500W si vrea sa vada cum fiebe apa pe conul difului eu n-am ce-i face. Poate ca intre timp a schimbat de 5 ori difuzoarele, habar n-am. Ideea e ca persoana mai sus mentionata nu avea toate bilutele unde trebuie asa ca si cu "medii" a reusit performanta asta (craparea peretilor, acum sa nu credeti ca se vad pasarele mii si stele faclii p'acolo, si oricum constructia este cam veeeche).Ce sa-i fac eu daca asa este el ?Daca vrea sa-i dea 50Hz eu n-am ce-i face. Banu' lui, mintea lui...Numa' bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum