Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa facem un site cu scheme Romanesti !

Guest1

Postări Recomandate

Am gasit un radio "Traviata" pe tuburi si cu pick-up. Are cineva schema din intamplare sa o primesc si eu?

Uite de-abia acum am ajuns shi eu sa ma uit pe topicul asta. Sper sa itzi gasesc schema, pe la 9 ma duc pe acasa shi o caut. Ma incanta f. mult ideea cu site-ul de scheme, eu personal am cam 30-35 de televizoare pe lampi shi 10-15 radiouri. Dar daca in facem retro, retro sa fie nene, sa coboram pana la origini, poate gasim shi scheme de aparate interbelice- am shi de-astea cateva: 2 Siemens-uri, un Detrola, un Philips, un Telefunken parca (aoleu, asta tre' sa ajung la un amic sa-l iau, sa nu-l arunce dracu'...). Dar va pasioneaza cu adevarat vechiturile astea, sau scanez degeaba, de amoru' artei? :? Am carticele destule....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

10

• Guest1

8

• ctepeo

7

• aghora17

4

Top autori în acest subiect

io-s cam trecut , am colectia Tehnium si pt. cine vrea ceva de acolo sa-mi dea PM . Doamne ce scheme avea A.Mateescu!!!!Are una de amp. pe MOS-FET-uri de bubuie! 200 W slew-rate 60.Pacat ca nu mai este o revista de talia asta. Respect Conex Club ,dar ce facem cu incepatorii? Dincolo macar au carti , noi nu ne mai avem pe noi!

Link spre comentariu

Am gasit un radio "Traviata" pe tuburi si cu pick-up. Are cineva schema din intamplare sa o primesc si eu?

Uite de-abia acum am ajuns shi eu sa ma uit pe topicul asta. Sper sa itzi gasesc schema, pe la 9 ma duc pe acasa shi o caut. Ma incanta f. mult ideea cu site-ul de scheme, eu personal am cam 30-35 de televizoare pe lampi shi 10-15 radiouri. Dar daca in facem retro, retro sa fie nene, sa coboram pana la origini, poate gasim shi scheme de aparate interbelice- am shi de-astea cateva: 2 Siemens-uri, un Detrola, un Philips, un Telefunken parca (aoleu, asta tre' sa ajung la un amic sa-l iau, sa nu-l arunce dracu'...). Dar va pasioneaza cu adevarat vechiturile astea, sau scanez degeaba, de amoru' artei? :? Am carticele destule....
Am si eu un volum de scheme radio, aparut la Budapesta in 1957. Cuprinde scheme de radio fabricate intre anii 1936-1950 , marci Philips, Telefunken, Eka, Standart, Siemens, Orion. Daca doriti anumite date, nu am cu ce le scana acum. Poate la vara...
Link spre comentariu

Uite de-abia acum am ajuns shi eu sa ma uit pe topicul asta. Sper sa itzi gasesc schema, pe la 9 ma duc pe acasa shi o caut.
Din pacate in carticica mea, Scheme de radioreceptoare, aparuta in '73, nu este.... :( Am senzatzia ca Traviata a aparut mai tarziu, din cate shtiu eu e generatzia lu' Eforie, shi un Eforie au cumparat ai mei cand eram eu mititel, am fost shi eu la magazin, deci era probabil prin '76-'77-'78....
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator frankie

Multumesc pentru cautare, anul este un indiciu pretios, inca mai caut.

Probabil saptamana viitoare o sa am timp sa caut in anticariat si sunt convins ca gasesc ceva. Scanner am, problema este ca sunt intr-un intranet din care nu pot FTP, doar html si mail. Dar am sa gasesc un café, nu asta ar fi problema.

Ma pot oferi si pentru un design initial pentru site, pot lucra in html si .cgi in perl. Pentru referinte si pentru a vedea gradul maxim de complexitate al site-ului pe care as putea sa-l fac fara efort prea mare(nu ma ocup cu web-design), puteti vedea unicul site pe care l-am facut si-l am in administrare (HTML si perl "de mana"): http://www.metromat.ro/yo6kxp

Daca e ok, pot incepe, insa trebuie sa clarificam mai intai cat de exact se poate functionalitatea si modul de folosire al site-ului.

Va salut,

Frankie

Link spre comentariu

Modelul Traviata S-692Ap a fost lansat in 1969.Schemele sint din "Scheme de radioreceptoare" editia 1973.

Cum moashi-sa :roll: ..... Ca tot cartea aia o am shi eu, shi n-am gasit schema :? ..... Oi fi avut orbu' gainilor :lol: .... uite la pranz ma duc acasa, o sa ma re-uit, acuma chiar sunt curios :d
Link spre comentariu
Vizitator frankie

Multumesc tubeman, am luat schemele si am vazut ca mi-ai pus cam totul in cele 4 pagini. Mai e o eroare in prima pagina-text, unde spune ca Traviata nu are pickup, dar putem sa inchidem un ochi la scapari din astea. Sper ca o sa reusesc sa reconditionez radioul, fiindca e int-o stare jalnica, nu m-am riscat fara schema, sa stric mai mult orbecaind.Pentru forum: uite un exemplu concret: cele 4 pagini maisusmentionate, au in jur 1.1MByte(toate impreuna). Calitatea este f. buna, zic eu. Daca au fost 100 de modele romanesti(nu cred) atunci incapem in 120 mega.E bine daca lucram la calitatea aceasta?TNXFrankie

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Modelul Traviata S-692Ap a fost lansat in 1969.Schemele sint din "Scheme de radioreceptoare" editia 1973.

Cum moashi-sa :roll: ..... Ca tot cartea aia o am shi eu, shi n-am gasit schema :? ..... Oi fi avut orbu' gainilor :lol: .... uite la pranz ma duc acasa, o sa ma re-uit, acuma chiar sunt curios :d
Mmmmda... am fost bivolar :? .... sunt acolo, Eforie shi Traviata...... nu shtiu cum de nu le-am vazut.... Daca itzi mai tre', le skanez shi tzi le trimit.
Link spre comentariu

Pliiiz! [email protected] L-am dobandit acum f'o luna, cand femeia de servici il tara cu greu afara din lift ca sa-l duca la ghena.... L-am varat inapoi shi l-am dus in casa, la caldurica, unde am constatat ca n-are rastru, pt. ca n-are inalta tens.... acuma, el are o chestie care seamana a triplor, shi vreau sa vad pe schema exact ce e ala, ca n-are ca triploarele de color 2 fire suplimentare, ci doar intra shi iese firul de la transf., de aceea cred ca de fapt e o dioda. Pe urma, o sa ma apuc de cautat defectul- banuiesc ca e tranzistorul....

Link spre comentariu

Diamant 220 are dublor de tensiune pt FIT si cred ca a fost piesa cu cea mai scazuta fiabilitate din acest TV. S-au gasit o perioada ca piese de schimb, nu stiu daca se mai gasesc acum (dar erau tot la fel de proaste ca si cele originale din TV).Cred ca intr-un Tehnium (cel scos de Serban NAICU) era data schema de inlocuire a trafo linii rusesc cu cel de A/N produs de Electronica pt modele mai noi de TV (care nu mai folosesc stabilizatorul paralel pt 12V). Ideea este ca poate fi folosita infasurarea de 24V pe post de primar in Diamant 220.Nu am avut timp sa caut schema. Cand o s-o gasesc am sa o scanez. Am sa te anunt ca sa-mi dai o adresa de e-mail unde sa-ti trimit schema (sper ca o sa gasesc si revista cu modificarea - cel mai probabil la sfarsitul saptamanii, cand am timp liber mai mult).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări