Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa facem un site cu scheme Romanesti !

Guest1

Postări Recomandate

Cred, si imi sustin parerea, ca te inseli TARA. Gandeste-te doar putzin unde ajunsese cercetarea romaneasca pana in '89 si putzin dupa. Aveam ceva industrie nu gluma mai ales in domeniul calculatoarelor; ce e drept destul de slabutze dar spre deosebire de alte tzari aveam ceva. Nu mai spun de receptoare radio-tv sau de statiile de amplificare care dupa parerea mea inca sunt performante si bat la cur destule rahaturi de integrate taiwaneze!!!Poate erai destul de mic in acea perioada dar iti spun eu ca aveam destula tehnologie cat sa starnim invidii afara de unde ni s-a si tras acea prabusire. :x goddamn it!!! Si nu vad unde e problema lansarii unui "site" cu ceva old fashion in domeniu mai ales ca, daca nu stiai avem o droaie de chestii pe tuburi proiectate si construite in tzara.P.S. Nu sunt natzionalist da' nici chiar asha!!! :evil:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

10

• Guest1

8

• ctepeo

7

• aghora17

4

Top autori în acest subiect

daca zici tu asa o fi , nu am nimic impotriva sa faceti site-uldestul de mic nu am fost eu prin `89 ca m-a prins revolutia la facultate in domeniul computerelor personale au fost: spectrum - facut la timisoara , cu tastatura aia stupida , apoi cele gen cobra si hc85 de care am facut si am vandut si eu o gramada la vremea aceea in hotel la Leu televizoare alb negru produse de noi ( deci fara cele rusesti ) au fost cateva pe lampi - grigorescu, miraj , venus , etc, apoi cele hibride - diamant , sirius si in sfarsit cele pe tranzistoare - olt, sport, sirius, si apoi electronica le zicea la toatetv color = nimic romanesc ( elcrom = rusesc , telecolor si cromatic = rft - rdg )la radiouri si amplifuri nu mai stiu ca a trecut mult timp si nu m-am ocupat cu asa ceva , dar prin '83 cand eu aveam un darcle pe lampi cu pick-up si un tv miraj cu lampi, cel mai bun prieten al meu, care fusese 2 ani in nigeria, avea tv color jvc ( pana sa se bage si la noi emisie color - sau partial color - cum era atunci ), vcr jvc , combina grundig , walkman, etc - poate de aceea nu mi s-a parut ca tehnologia noastra era asa de evoluata , ba dimpotriva

Link spre comentariu

Ha, un fost coleg din liceu are pa acasa un radio romanesc stereo tranzistoriat "Pacific" cu pick-up (picup), la care se prindea Radio Romania Tineret si Radio Bucuresti/Radio Vocea Satelor/Radio Romania Actualitati (aparatul e pe banda est). Chestia e ca se auzea chiar bine.Tranzistorii romanesti erau buni (instaltia de fabricare era importata din Franta), dar din nefericire erau mai scumpi decat cei adusi din China & company; iar la inceputul aniilor '90 instalitia era deja invechita. Ceasca si cu a sa "Faceti economie, tovarasi)

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Ar fi o idee buna .Cred ca trebuie sa incercam sa iesim din aceasta pasa proasta in care suntem acum . Trebuie sa intelegem ca suntem la fel de inteligenti ca si restul lumii si sa nu mai facem matanii in fata altora . Ceausescu a murit acum 14 ani si cred ca nu mai este cazul sa dam vina pe el sau pe regimul trecut . Putem sa facem ce vrem si doar noi putem schimba ceva in tara asta . Este bine cand apar oameni care au astfel de initiative si cred ca este o cale ca sa dam cu totii inainte . Sunt multi electronisti care au conceput scheme originale si de foarte buna calitate . Este pacat sa se piarda aceste scheme sau sa zaca nefolosite prin vreun sertar .Au aparut noi electronisti buni in ultimii ani . Din ce vad eu , noua generatie pare a fi bine pregatita. Poate ar fi cazul sa publice schemele lor si sa ignore criticile si carcotele de rigoare .

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator frankie

Am gasit un radio "Traviata" pe tuburi si cu pick-up. Are cineva schema din intamplare sa o primesc si eu?

In privinta site-ului: Pe vremuri Tehnium publica si republica tot felul de scheme insa asta nu e o solutie, fiindca lucrurile tot se ingroapa sub praf. Un site cu schemele astea e o idee excelenta, nu trebuie cine stie ce design fiindca utilitatea este de baza.

exemplu: http://www.cqham.ru/sch_eng.html - din radioamatorism.

Dupa ce ati ales cum se face, puneti va rog adresa persoanei de contact si o sa contribui si eu cu ce am(scanat, bineinteles) Daca ma grabesc, sigur gasesc la anticariat destule scheme romanesti.

Bafta,

Frankie(yo5own)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator hazard

Imi pare rau ca am prins topicul asta poate putin prea tarziu.Initiativa mi se pare super.N-am decat putin peste 20 de ani, dar am prins o gramada de chestii din vremea vechiului regim si sincer mi se par f reusite.Exemplu, momentan am ramas tot pe o statie romaneasca acs, celelalte ori le-am dat degeaba ori le-am vandut.Mi se pare superb sunetul asta, chiar dc are iz de comunism :P Ok., ca sa revenim la oile voastre, sunt si eu dispus sa particip cu tot felul de scheme pe care le am in format "natural" sau vortual.Mi-ar parea destul de rau sa ne oprim aici.Nu cred ca este f greu de facut site-ula asta.

Link spre comentariu

Am gasit un radio "Traviata" pe tuburi si cu pick-up. Are cineva schema din intamplare sa o primesc si eu?In privinta site-ului: Pe vremuri Tehnium publica si republica tot felul de scheme insa asta nu e o solutie, fiindca lucrurile tot se ingroapa sub praf. Un site cu schemele astea e o idee excelenta, nu trebuie cine stie ce design fiindca utilitatea este de baza. exemplu: http://www.cqham.ru/sch_eng.html - din radioamatorism.Dupa ce ati ales cum se face, puneti va rog adresa persoanei de contact si o sa contribui si eu cu ce am(scanat, bineinteles) Daca ma grabesc, sigur gasesc la anticariat destule scheme romanesti.Bafta,Frankie(yo5own)

o am eu dar e la constanta, eu fiind in bucuresti acum. ideea e ca daca nu te ajuta nimeni pana o aduc eu, sa nu disperi si sa ai rabdare. anu asta sper sa mai ajung pe acasa.
Link spre comentariu
Vizitator frankie

o am eu dar e la constanta, eu fiind in bucuresti acum. ideea e ca daca nu te ajuta nimeni pana o aduc eu, sa nu disperi si sa ai rabdare. anu asta sper sa mai ajung pe acasa.

Multumesc, am sa astept, oricum nu e graba. In legatura cu site-ul: poate e mai usor sa facem in doua faze:1. Cineva dintre noi, care are spatiu rezonabil pe harddisk este cel caruia ii vom trimite schemele scanate. Trebuie sa incepem de undeva.2. vedem cat s-a adunat, estimam o nevoie de spatiu care sa fie satisfacator si in viitor, gasim un serviciu de hosting adecvat si facem upload.Cel mai simplu ar fi daca persoana care se ocupa de intretinerea site-ului sa primeasca si schemele. Iar din punct de vedere personal, ca design, site-ul e satisfacator daca e in forma de tabel, cu campurile: link la schema; descriere scurta; marime fisier; contributor.Eu nu pot sa ma ofer decat sa primesc si sa stochez temporar cativa giga si sa-i reroutez mai departe, tot pe mail; din intranetul in care lucrez, nu am iesire prin ftp, de aceea nu pot sa ma ofer nici la partea cu site-ul.Ii dam drumul macar de la 1 ian 2005?frankie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări