Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari in domeniul electronicii auto home made

Vizitator Ford_V6

Postări Recomandate

Vizitator florinica

salutare berti te rog mult posteaza si tu schema si o explicatie de la butoanele programabile.am incercat sa ma uit acolo unde ai zis tu da nu mai au pe sit asa cevapls

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micutu

8

• alexv

3

• overdrive

3

• ALEKS

3

Top autori în acest subiect

Vizitator berti

Florinica, vezi ca in postul anterior, la cererea altui user am postat din nou linku catre site-ul cu butoanele... neamtu si-a modificat structura site-ului si de aia nu merge linku.

Hai ca-l mai dau o data, vezi aici

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

salut la toti , am conectat un lcd 2x16 dupa schema asta http://tinypic.com/r/idvo2a/5 si nu nici batut cu ranga sa afiseze ceva ! Am folosit lcd smartie ... tot ce imi afiseaza este asta http://i39.tinypic.com/34exdh1.jpgceva idei de configurare sau ceva sa il fac sa afiseze si alt ceva ? :jytuiyu

Daca iti afiseaza aia inseamna ca nu ai intrarile de date corect puse sau nu ai date deloc pe D0-D7.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

S-ar parea ca nu mai prea face nimeni "chestii electronice" pe automobil. La "low end", fabricantii s-au bagat ei (relee de temporizare, avertizoare de faruri uitate, s.a.); la "high end", unde nu sunt bagati constructorii (tablouri de bord, computer de bord, afisoarele de la infotainment), e cam greu de realizat ceva (complex + informatii absente legate de inevitabila conectare cu computerele existente, de unde provin semnalele preluate de la traductoare si convertite-liniarizate, utilizate de computerul de bord, pentru afisarea temperaturii sau a consumului instantaneu...)Pe o "arhitectura clasica", cum era defuncta Dacia, se puteau grefa numeroase jucarele; pe un automobil contemporan, multe exista de la constructor, iar cele care lipsesc (eu am optat pentru o varianta de echipare mai "cheala", ca mi s-au parut scumpe unele "jucarele" din optiuni; unele chiar nu-mi lipsesc (nu sunt chiar electronice, de ex. incalzirea in scaune), altele, ca o alarma, o inchidere pe telecomanda, sunt deocamdata blocate de garantie, dar idei se pot colecta (sau se poate ajunge la concluzia ca e mai convenabil de cumparat o varianta mai ieftina, economia cea mai mare putand fi realizata la manopera de instalare (mie mi-au cerut vreo 120-130 euro numai pentru asta)Pana la urma, ma cam tem ca poate fi inchis acest topic (sau schimbat numele, in "cum se poate folosi un afisaj matricial")Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

De o luna si jumatate nu a mai avut nimeni, nimic de spus pe tema "electronica (de hobby) pe auto(mobil).Asa ca adaug eu: taaare imi lipseste avertizarea acustica a functionarii semnalizarii de directie (cea optica, pe care o aveam si pe masina veche trebuie verificata, si cu soarele de vara nici nu e asa usor de vazut!)Si mi-ar fi util un "claxon secundar", mai putin galagios pentru atentionat pietonii (eu rulez mai "ca moshu, si nu ma aud cu esapamentul asta silentios... Si nici n-as anunta tot cartieru' ca sunt acolo, precum mocofanii care-si cheama amicii - alti mocofani - cu claxoane sonore si insistente...)Si poate mi-as adauga actuatorul pe care zgarcitii nu l-au instalat in portiera soferului, si sa-i plantez o telecomanda pe inchiderea centralizata...Poate ne mai spune cineva despre realizarile domniilor lor....Toate cele bune si un pic de racoare!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator digitalage

Experienta si cunostintele imi lipsesc cu desavarsire in domeniul electronicii, desi citesc cu mult interes acest forum. Incerc sa imi aduc si eu contributia cu un link catre comunitatea (cea mai mare ?!?) celor ce isi confectioneaza un PC pentru utilizare in masina (CarPC): mp3car.com. Iata 2 linkuri interesante de unde pot pleca cei ce aud pentru prima oara de el:

http://www.mp3car.com/vbulletin/show-off-your-project/

>> proiecte home-made (in garaj, pe genunchi etc.) pentru car-pc (dar nu numai) cu foarte multe solutii ingenioase

http://www.mp3car.com/vbulletin/mp3car-gatherings/133468-romanian-car-pc-owners.html

>> desi site-ul nu este in romana, se pare ca sunt si romani care si-au confectionat un astfel de CarPC (sper sa ma adaug si eu curand la aceasta lista)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări