DARK-RIDER-82 Postat Iulie 18, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2008 Mai am o mica nelamurire, si am zis ca mai bine intreb aici decat sa fac alt topic: CE PARERE AVETI DESPRE AUTOTRANSFORMATOARE? in timp ce ma mai documentam despre elctrica/electronica asta , m-am "lovit" de aceste autotransformatoare! poate careva sa-mi explice cum functioneaza ele? :prayer: stiu stiu, exista internet , dar de acolo n-am inteles nimic... :weedman: Va multumesc anticipat! :partyman: un mic link sa vedeti despre ce vorbesc... http://www.braungroup.ro/Autotransforma ... -p104.html Link spre comentariu
zal Postat Iulie 19, 2008 Partajează Postat Iulie 19, 2008 Nu e mare lucru de explicat, e practic un traf avind numai primarul bobinat, cu prize ptr tensiuni mai putin uzuale, de regula 100-120 si citeodata si 240V. Avantajul e ca puterea obtinuta e mai mare decit folosind un traf obisnuit, deoarece nu mai ai pierderile prin miezul trafo, plus ca avind toata fereastra tolelor la dispozitie o poti umple cu sirma mai groasa, ca sa reziste la curenti mai mari si astfel sa nu se incinga aiurea. Se pot folosi si ca coboritor dar si ca ridicator de tensiune. Pe vremuri existau si aparate de radio sau pick-up-uri pe lampi alimentate asa, desigur cu sasiul izolat. Link spre comentariu
bygy007 Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Si o mica completare , nu sint recomandate la alimentare de montaje , exista riscul crescut de electrocutare , prin simpla introducere a stecherului in priza invers , practic capetele bobinei le bagi in priza iar tu culegi acea tensiune pe unul din capetele bobinei si o priza scoasa la un numar de spire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum