Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine are schema filtrului RCF Acustica C5215 sau C5212?

[i_unit]

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

2

• [i_unit]

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

In weekend o sa-l rog pe un prieten sa ma lase sa le desfac si o sa-ti fac schema si valorile componentelor.Boxele sunt in garantie si poate o sa-i fie frica sa le desfaca.Oricum eu il intreb.Boxele sunt Acustica C5215L.Pura curiozitate, ce vrei sa vezi ?

Link spre comentariu

Am realizat un filtru pentru MB12G301 si ND1710; cu toate ca pe hartie arata foarte bine, la masuratori la fel, ii lipseste ceva. Am observat ca multe drivere RCF au un raspuns in frecventa foarte cazator spre dreapta. Sunt curios ce fel de egalizare si taiere au folosit cei de la RCF, atat pentru driver, cat si pentru difuzorul de bass (asa-numita tehnologie LICC din brosura lor, care cred ca este o egalizare de impedanta). Schema filtrului realizat de mine, precum si graficele rezultate, le voi posta maine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Imi pare rau dar nu vrea tipul sa le despic.Mie personal imi place sunetul lor. La volume mari de 500 de w 8ohmi per boxa suna clar, nu-s deranjante.Atenuarea aia specifica driverelor rcf dupa 12 Khz cred ca-si spune cuvantul. La boxele mele, teoretic liniare, sunt nevoit sa pun parametricul pe 12 Khz si sa dau -8 db ca suna prea strident. In unele cazuri si mai mult ! si depinde si de anumiti factori cum ar fii sala sau amplasamentul lor.Sambata asta am lucrat cu doua 5215L si am mers doar cu -4 db pe inalte ( in conditii de forja ) si cu +3 pe bas ca erau pe stative boxele si nu aveau un perete in spate sau in laterale. La volume moderate erau pe 0 corectiile.MB12G301 nu urca bine in frecventa si nu stiu cum il impaci cu driverul ala micut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări