Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura in mediu cu gaz protector


ciucurescu

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • em2006

    3

  • MifTy

    2

  • stefanev

    1

  • ciucurescu

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

se numeste MIG din cate stiu eu, si eu is interesat daca se poate face ceva in regim home-made :)AVERTISMENT: in caz de reusesti sa faci ceva, cand sudezi sa NU folosesti masca de aparat de sudura simplu, ci sa iti iei masca pt MAG, pt ca intensitatea luminoasa este mai mare la sudarea cu CO2iar la sudarea in aluminiu este adevarat ca se foloseste argon sau varigon pe post de gaz?

Link spre comentariu

Se poate face si acasa, nu e foarte complicat. Cel mai simplu e sa ai model unul de fabricatie industriala, unul simplu compus din redresor si bobina de filtraj. Mai greu e cu mecanismul de antrenare a sarmei si pistoletul. Ca gaz se protectie e de preferat corgonul, un amestec de argon si CO2, care se gaseste imbuteliat.

Link spre comentariu

Ti s-a raspuns mai sus:

... sa ai model unul de fabricatie industriala, unul simplu compus din redresor si bobina de filtraj...

Cu alte cuvinte, da, in varianta cea mai simpla este de ajuns si numai o redresare (punte) si filtrare.Valorile tensiuniilor le afli prin masurare pe toate treptele modelului, sunt selectabile de regula prin 2 comutatoare: brut si fin. Caracteristica redresorului trebuie sa fie rigida. Valoarea inductantei conteaza in procesul de sudare. Literatura despre sudarea MIG/MAG e destula pe net, inclusiv despre aparate home-made.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Ti s-a raspuns mai sus:

... sa ai model unul de fabricatie industriala, unul simplu compus din redresor si bobina de filtraj...

Cu alte cuvinte, da, in varianta cea mai simpla este de ajuns si numai o redresare (punte) si filtrare.

Valorile tensiuniilor le afli prin masurare pe toate treptele modelului, sunt selectabile de regula prin 2 comutatoare: brut si fin. Caracteristica redresorului trebuie sa fie rigida. Valoarea inductantei conteaza in procesul de sudare. Literatura despre sudarea MIG/MAG e destula pe net, inclusiv despre aparate home-made.

cum adic? "rigid?"???
Link spre comentariu

adica in sarcina(in timpul sudurii cu electrod invelit) tensiunea nu trebuie sa scada prea mult.la aparatele de sudura cu transformator, caracteristica e cazatoare(in timp ce sudezi,tensiunea cade pe la 15-20v).si la invertoare e aceeasi chestie.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Vreau sa fac un aparat de sudura in gaz protector. Am un transformator 220v-12v, din pacate nu am un cleste de curent sa verific cati amperi scoate, pot spune ca bobinajul in secundar este din bara de cupru sectiunea de 10mmp. Are cineva o parere daca ar fi de ajuns pentru a suda cu sarma de 0,6-0,8? Mai am pentru aparat si o punte redresoare de putere (diodele sunt de pe o locomotiva, nu stiu exact valoarea dar stiu ca le-am avut pe un transformator de sudura normal facut pe tor si am sudat mult si bine cu ele) si un autotransformator de la 0 la 250v max 8A. Deci cine are ceva sfaturi, stau pe aproape sa-l ascult. Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator eXistenZ_Tg

Sal , si eu am avut ideea asta de a face dar sant prea multi termeni pe care nu ii intzeleg as fia vut mecanismul de antrenare si chiar am si pistolul de ip mig dar din lipsa de cunostinte si alte celea am lasat balta , eu vroiam ca informatie sa imi zica cineva iei traf de ala si pui piesele alea si faci asa si e aprope gata dar eu nu prea am intzeles unii termeni , pana la urma am prins o oferta si am un aparat de sudura Einchel Oxymig100 e mic si simplu , e probabil hobby dar e bun de inceput , o sa pun poze cu el poate va este ok ca idee de start la proiectpost-38927-139829327957_thumb.jpgpost-38927-139829327968_thumb.jpgpost-38927-139829327983_thumb.jpgpost-38927-139829327992_thumb.jpgpost-38927-139829328011_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări