blue Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 dany1eo ,realizarea ta este oricum admirabila si din cauza ei, noi discutam... Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 MifTy , eficienta sistemului, cum spui tu ar trebui sa fie mai mare , daca generare de energie este directa ,stocarea ei presupune pierderi...dac? lipsesc elementele de stocare, pierderile vor fi mult mai mari în momentele când nu "ai vânt"!!!gânde?te-te: bate vântul, "ventilatorul" î?i d? curent, care e stabilizat ?i apoi alimenteaz? consumatorul!!!bun... dar nu mai bate vântul!!!atunci stabilizatorul nu mai are ce stabiliza, deci consumatorul t?u nu mai e alimentat, ?i moare!!!cu elementul de stocare (fie ele acumulatoare serie sau paralel, sau condensatoare de capacitate mare) po?i chiar compensa varia?iile de intensitate ale vântului... nu foarte exagerate îns?!!!de-aia s-au proiectat elici special pentru eoliene, care-?i regleaz? tura?ia în func?ie de intensitatea ?i durata vântului, etc, etc...îns? solu?ia stoc?rii, sau a acumulatorului tampon e cea mai ieftin? ?i eficient? solu?ie, la puteri nu foarte mari!!!mai ales în regim diy, când nu ai fonduri berechet la dispozi?ie!!! Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 da, bine zis, generarea de energie si alimentarea unui consumator fara alte cele intre ei e mai eficient decat inmagazinare si aducerea energiei la parametri de consum, se pierde si la inmagazinare si pe timpul stocarii si la transformare pentru consum, la ce e cazul...dar pentru o locuinta sistemul cu inmagazinarea cred ca se preteaza mai bine, referindu-ma la pretul unui generator simplu, cu inmagazinare in acumulatori si invertor pentru aducerea energiei la parametri de consum... plus ca iluminatul poate fi facut direct din acumulatori, exista in momentul de fata becuri economice la 12V... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Totusi cred ca solutia cu tensiune alternativa de 230v debitata direct prezinta unele avantaje : forma sinusoidala , cuplare in reteaua de interior fara modificari , pierderi mici din cauza randamentului ridicat al transformatorului ,tensiunea de 230v se transporta fara pierderi de la generator spre consumator iar prin intermediul unui transformator se pot incarca niste acumulatori. Totusi ar trebui facut un bilant al avantajelor/dezavantajelor si inca ceva forma sinusoidala este extrem de importanta pentru consumatorii cu caracter inductiv, practic invertorii in afara randamentului propriu redus, afecteaza si acesti consumatori ! Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 ...nu era nici o problema ca discutati, cred ca scriam toti in acelasi timp si de aia a iesit asa, dar ma distram destul de bine Cu privire la ce ai scris, cu "direct 230V", da subscriu si eu la varianta, in zone unde exista vant continuu ceea ce nu e cazul prin zona vest, cine se baga sa facem una?Invertoare cu forma de unda sinusoida pura, exista, cam piperate la pret dar sunt, eu am un APC care se alimenteaza la 48Vcc si scoate 230V/50Hz sinusoidal, 2250W continuu si 2700W varf si cred ca ajunge pentru consumatorii mai mari....da, trebuie facut un calcul si la un sistem si la altul... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Poti te rog sa imi spui care este randamentul APC-ului si daca sinusoida ramine si in sarcina ? Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Chiar acum nu pot, ca e "putin imprastiata", dupa cum se vede....am desfacut-o si nu am mai avut timp de ea, sa vad ce zic cei de la APC....A fost in functiune si nu am avut aparate electronice, motoare si alte cele ce se baga in priza care sa nu functioneze corect, drept e ca nu am stat cu osciloscopu' pe ea sa vad ce face... Link spre comentariu
florint Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 Va salut pe toti si felicitari celor care au reusit sa scoata primul 1kWh. Am intrat pe acest forum fiind interesat acum de realizarea unui amplificator cu tuburi si am dat si de acest topic. Daca va ajuta cu ceva va arat ce am reusit sa realizez pana in prezent http://florin.tanasa.googlepages.com/ . Primul generator de 100W a fost realizat dintr-un motor cu rotor disc unde am refacut statorul iar cel de 1kW a fost realizat integral homemade, pe site sunt si desenele si cum am calculat generatorul. Sistemul este compus din: 1.Generator 1kW - 24V; 2.Invertor de 2,5kW , sinus modificat; 3.Acumulatori 2x12Vx250Ah Va urez bafta in continuare. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 am un motor de dacia 1300 si doresc sa fac un generator . As dori sa stiu ce parametri electrici are un demaror si daca pot sa il folosesc ca generator, parca are magneti permanenti. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Electromotorul de Dacia 1310 nu are magneti permanenti, statorul este tot o bobina. In plus, este conectata in serie cu rotorul. Nu prea merge sa faci din el generator, el a fost conceput pentru altceva. In primul rand nu este gandit pentru functionare indelungata (vezi lagarele, dare se uzeaza destul de repede). Ca putere... cam 800W. Dar pe timp scurt. Link spre comentariu
SDR Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Aveti aici un model de generator!!! Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 E o idee interesanta, dar, din pacate, puterea obtinuta este mica. Din ce am vazut pe acest forum am ajuns la parerea (nu neaparat cea mai buna) ca cel mai avantajos ar fi sa caut pe la dezmembrari un alternator de 100-120A si sa incerc sa fac un generator eolian. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Aveti aici un model de generator!!! Aia e pentru pacalit fraierii! Nu functioneaza. Nu inteleg, ce cauta in videoclip proasta aia care isi vopsise cu oja si degetele, nu numai unghiile?! Ca sa aflu raspunsul la intrebarea asta cred ca trebuie sa cumpar DVD-ul cu instructiunile complete, ala de e oferit la vanzare in descrierea de pe youtube!!! Off, e plina lumea de creduli... Iti pun o intrebare simpla: Tu ce crezi, daca macar una dintre "inventiile miraculoase" ale lui Bedini ar fi functionat asa cum pretindea el, nu s-ar fi pus in practica in atatia ani? :banghead: Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 E vorba de idee. Nu cred ca poate fi vorba de utilitate practica un generator de cativa mA. In rest e vorba de un motor electric cu magnet permanent si nu vad de ce nu ar produce curent. Legat de unghii: nici mie nu mi-au placut dar e suficient daca le plac lor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum