Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator

Badman

Postări Recomandate

• Administratori

Ma gandes sa fac un generator si sunt in dilema... cea mai mare dilema e daca ma apuc sa-l fac merita ? mai precis cu unu de asta cum sunt mai jos obtin un randament mai mare ca a unui dinam sau alternator ?

Merita facut doar daca randamentul e cel putin dublu ca a unui alternator auto care e aproape free :smt005

Ceva pareri ?

www.smallwind.co.uk/partmaking/makingparts.php

www.topgreen.co.uk/windpower1/pmg_alter ... onst1.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

15

• Badman

12

• yo6ial

8

• MifTy

6

Top autori în acest subiect

Merita, punct.Acest tip de generatoare sunt cele mai eficiente generatoare electrice care pot fi confectionate de oricine are un pic de indemanare si ceva scule prin debara ;)Comparat cu generatorul (alternatorul) de dacie sa zicem ca alternatorul nu face 2 bani,Cu un generator cu magneti permaneneti, de dimensiunile celu-i dintr-un disk de frana, poate livra un kilowatt sau doi. la cateva sute de rpm, si poate fi folosit in orice aplicatie, de la eoliana, sau hidro, la "rollcage-ul" hamsterului tau :d O singura chestie: redresarea si regularea curetului livrat din asa ceva, este obligatorie. dupa redresare si filtrare, un convertor DC/DC cu controlul precis al crentului, tensiunii si temperaturii bancului de acumulatori este obligatoriu la un sistem fiabil, care sa functioneze fara intretinere zeci de ani.Daca ai in plan asa ceva, poate imi spui si mie de unde si cu cat, daca ai gasit, evident, iei magnetii. Bafta si o caruta de electroni :d

Link spre comentariu
  • Administratori

Am de gand sa fac asa ceva, oricum e cam frec :smt005

Magenti la www.supermagnete.de dar e o problema ca nu prea scrie pe situl ala cum e polaritatea lor, inca nu am comandat la ei dar daca ma apuc dau si eu o comanda

Link spre comentariu
  • Administratori

Basme cu energia din apaPoate o hidrocentrala e mai reala si tot apa foloseste :weedman:

Link spre comentariu

Deocamdata energia electrica de la retea e cea mai ieftina.

Instalatiile eoliene se amortizeaza in cativa ani iar cele solare in cateva zeci de ani...

Merita sa faci pentru ca pe lumea asta nu banii sunt totul!

Link spre comentariu
Vizitator lor123qwe

Totul e sa ai posibilitatea sa amplasezi corespunzator o elice de 1,8-2,2 m diametru... ceea ce la bloc e aproape imposibil. Eu am facut un mini-panou solar din 10 lampi de gradina dar rezultatele (5-6 V la 25-30 mA) sunt mult prea slabe fata de investitie (70 RON).

Link spre comentariu

In loc de elice poti pune o turbina de vant.Arata cam ca un tub care are pale fixe in loc de pereti. Marele avantaj este ca se invarteste indiferent din ce parte bate vantul, nu se invarteste periculos de repede, nu trebuie suspendata foarte sus si nici nu omoara pasarile, asa cum face elicea.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

@Vasile, cate zile pe an vrei sa stai la cabana ? Pentru o sapt. /an nu merita, pentru un popas cu camere de inchiriat e vital...oricum, cred ca cel mai judicios este sa te uiti dupa o solutie industriala, si chiar in acest caz nu scapi de generator "pe benzina" pentru zilele... fara vant... :smt001

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări