Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea unui program pentru modul analogic in step 5

amisdaniel

Postări Recomandate

Salutare !

Sunt nou venit pe acest forum.Va multumesc anticipat pentru orice ajutor venit din

partea dumneavoastra.Am creat un program in step5 si am cinci motoare ale caror comanda

trebuie sa o fac cu un modul analogic.Pina cind a sosit acest modul ,am realizat comanda acestora cu baterii.Automatul este cpu 928B din clasa S5-135.Am reusit sa fac rost de manualul de programare al acestuia ,dar nu am inteles exact ce pasi trebuie facuti.Am intr-un program asemanator o astfel de comanda ,dar este corelata si cu un encoder.Eu doresc sa realizez comanda acestor motoare doar pentru doua viteze slow si fast .Am inteles ca trebuie sa creez FB-uri si DB-uri care mai intii trebuie apelate si apoi apelate OB250 si OB 251.

Modulul analogic are seria:6es5 470-4ua12.Pentru partea digitala nu am avut probleme de programare.Dar pentru comanda acestui modul nu am nicio experienta.Doar programe asemanatoare.Orice informatie este binevenita. Va multumesc inca o data anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dekor

9

• amisdaniel

5

• dorofteius

1

Nu am depasit de tot momentul.Dar am fost plecat mai mult de doua saptamini si abia astazi am revenit la locul de munca.Comanda analogica am reusit sa o realizez cu un FB. Dar tot nu sunt pe deplin multumit.Si asta pentru ca atunci cind trece de la 1 v la 4 v si invers ,saltul se face brusc si nu liniar.Deci nu am stiut cum sa realizez ,,rampa''.Nu am folosit OB250 si OB251 pentru ca tot nu stiu cum se programeaza si se foloseste un PID.Am reusit insa sa realizez comunicarea dintre INPUT FIELD-urile create in ProTool si automatul programabil.Adica pot schimba valorile celor doua viteze utilizind aceasta interfata.M-ar interesa totusi sa reusesc sa inteleg cum functioneaza(si cum se programeaza)un PID.Multumesc pentru eforturile tale de a ma ajuta .Dacapot sa te ajut si eu in viitor o voi face cu cea mai mare placere. :supz:

Link spre comentariu

salut,ai postat si pe alt forum aceeasi intrebare. Daca nu ai gasit acolo materialul pe care l-am postat pentru tine (nu numai...)il mai postez aici inca odata.Te rog sa imi spui daca ai manualul de S5 135, pentru ca ai acolo la capitolul 6 descrierea si parametrizarea PID-ului.Daca iti trebuie, il voi posta undeva unde se permite fisier de 3.5Mb.In imagine gasesti apelul la S5_100 al unui PID.( ca sursa de inspiratie)Ar trebui sa faci progrese. " Mirosi" a baiat destept...Daca mai ai intrebari pertinente , scrie...Tine-ma la curent (...sub 25mA).dekorPS: hai sa vizitam si pagina sponsorilor...

Link spre comentariu

Poate vrei sa stii (daca nu stiai inca) rolul OB-urilor din S5.Pentru OB13 ai nevoie sa il declari in DB1 (blocul de sistem).Deci grija mare la ce scrii in DB1. Editeaza-l in formatul KS ASCII.....25mAdekor

Link spre comentariu

Da , este adevarat ca am pus aceiasi intrebare si pe alt forum.Am descarcat fisierul care mi l-ai trimis .Multumesc pentru el si pentru,, jpg'' . Daca poti sa-mi trimiti manualul de la S5-135 nu am sa ma supar.Eu am facut rost de manualul pentru S5-135 CPU 928B.Daca este diferit de el poti sa mi-l trimiti pe e-mail.Mai lucrez inca la partea de documentare despre PID.Cind am sa mai am intrebari despre acest lucru am sa-ti mai cer ajutorul.Nu ai o parte de program care sa contina lucrul cu un PID ? Stiu ca este greu fara schema si fara sa stii ce anume se cerea de la program.Dar asa ca inspiratie si comparatie. Eu lucrez in industria lemnului si sunt foarte multe masini care au automate programabile din clasa S5.Daca ai nevoie de programe pentru studiu iti pot trimite ceva.Am avut impresia ca sunt perfecte(Sunt Venite Din Germania).Multe din ele scrise pe Eprom.Dar am gasit destule greseli si am facut modificarile necesare dar nu am umblat la Eprom.L-am scos afara si am pus baterie acolo unde a fost nevoie.Plus ca am salvat pe Server toate programele.Dar la multe masini nu am decit programul nu si fisierele care contin simbolurile.Unele planuri au si programul listat al masinii si asta m-a mai ajutat uneori.Nu am facut o scolarizare pe programare in Step5.M-a initiat un tip venit din Germania dar multe din lucrurile care mi-au fost spuse de el s-au dovedit in timp gresite.Dar m-a contaminat cu acest lucru.Tot el m-a invatat sa lucrez si cu EPlan si mai nou cu ProTool.Dar vine foarte rar si sta destul de putin.Ii sunt totusi recunoscator ca m-a initiat in acest domeniu.Sper ca nu te-am plictisit Dekor,dar am vrut sa stii ce nivel am la acest moment.Tu ai facut cursuri pe aceasta tema s-au ai invatat ,,din mers" ? Sper ca nu te superi de aceasta intrebare.Multumesc din nou pentru tot efortul tau de a ma ajuta.

Link spre comentariu

Salutare ! Am fost ocupat cu alta lucrare si nu am mai experimentat nimic in legatura cu problema pe care am ridicat-o.De saptamina viitoare sper sa reiau lucrul la acest proiect.Acasa nu am deocamdata posibilitatea de a lucra din mai multe motive.Sper sa ajung in final la un rezultat.Multumesc pentru manual.Il descarcasem si eu de pe net si este acelasi cu cel trimis de tine. Dekor , se pare ca tu esti singurul care incearca sa ma ajute.Sper sa ma pot revansa vreodata.Te mai tin la ,,Curent'' dar nu mai mult de 25 ma. Ciao ! :supz:

Link spre comentariu

Dragul moshului,Cred ca ai lasat lucrurile asa cum ai reusit sa rezolvi.Intzeleg ca esti ocupat si cu alte treburi. Asa li se intampla baietzilor istetzi....Totusi daca mai vrei sa studiezi ceva ce va aduce lumina in plus in privinta PID-ului de S5te invit sa citesti urmatorul material. Este scris pentru CPU 103, dar se pot folosi blocurile respective atat in 115 cat si 135. Important este sa intzelegi ce face fiecare si daca este cazul sa il folosesti.[attachment=1]sfb100en.pdf[/attachment]O sa postez si o structura de program pentru CPU103 .[attachment=0]structura_programului.JPG[/attachment]....max 25mA posting.php?mode=reply&f=69&t=30684#dekor

Link spre comentariu

Multumesc inca o data Dekor !! Acest din urma material m-a ,,luminat '' mai bine despre cum se lucreaza cu un PID.Si asta deorece are mai multe comentarii in dreptul liniilor de program.Nu am reusit inca sa testez unul , dar am inceput printre picaturi sa scriu acest program .Cind am sa reusesc am sa-ti dau de stire.Cred ca acum ,daca mai studiez putin am sa reusesc sa realizez ceea ce mi-am propus.Multumesc pentru sfaturi si incurajari.Sper sa ma pot vreodata revansa. Ciao !! :supz:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări