elm Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Tovarasi,M-am uitat si eu / net dupa trafo iesire pentru un amplif si am vazut ceva de genul 20 si ceva de lire (shterline) :supz: Asa ca tre sa ma orientez dupa variante alternative; spre exemplu sint curios daca a incercat cineva sa foloseasca un trafo de impuls din surse de alimentare de TV/monitor PC?Am vazut (tot / net) ca a incercat un tip sa foloseasca transformatoare normale coboritoare de la 220 V ...Rezultatul cica ar fi fost de trei lei, deci varianta, desi la indemina, pica.Desi n-am avut timp macar sa studiez problema, dapoi sa si experimentez ceva, stau io si ma intreb daca nu ar merge un trafo de impuls. Miez de ferita, de dimensiune apreciabila, tensiunile pe infasurari sint oarecum in domeniu, frecventa de lucru "high" (corectati-ma daca ma insel, dar din cite imi amintesc este variabila intre vre-o 15 si 30 kHz, pentru genul asta de surse).A incercat cineva? si poate sa ne dea si noua niste rezultate obtinute?Numai bine :smt039 Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Nu am incercat si se pare ca nu a facut nimeni asa ceva ca ferita are un domeniu de frecvente bine definit care nu acopera domeniul audio. La frecvente de ordinul 50-100 Hz nu merge bine, daca ar merge s-ar face trafo de retea pe ferita. Ai vazut tu asa ceva? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Normal ca nu merge miezul de ferita ! Numai da la zeci de KHZ in zuz !Pe forum Dj-Dog face orice tip de traf pentru amplificatoare cu lampi la preturi accesibile. Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Din cîte ?tiu eu, toroidalele sînt pe miez de ferit?. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 nu chiarsunt tot din tabla, din platbanda pusa in cerc, ma refer aici l;a cele de retea Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Din cîte ?tiu eu, toroidalele sînt pe miez de ferit?.Ca si limba romana e plina de abuzuri citez : " ma duc sa ard un eeprom "de fapt nu arzi nimic !-" traful toroidal este pe ferita "de fapt nu are nimic legatura cu compozitia feritei care este un material folosit numai in radiofrecventa !!!!!ca sa fim ingineri cauta cu google compozitia miezului de la un toroidal !dahhhhhhhhhh !!! Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 nu chiarsunt tot din tabla, din platbanda pusa in cerc, ma refer aici l;a cele de reteaEXACT !!!!Tabla de ferosiliciu !!! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 nu chiarsunt tot din tabla, din platbanda pusa in cerc, ma refer aici l;a cele de reteaEXACT !!!!Tabla de ferosiliciu !!!daam rebobinat niste toroidale facute la petra si asa erau facute Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 nu chiarsunt tot din tabla, din platbanda pusa in cerc, ma refer aici l;a cele de reteaEXACT !!!!Tabla de ferosiliciu !!!?i eu care îmi f?ceam griji s? nu-l scap pe jos c? se crap?. Nu mai ?in minte de unde am r?mas cu ideea asta. :doh: Link spre comentariu
elm Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 Nu am incercat si se pare ca nu a facut nimeni asa ceva ca ferita are un domeniu de frecvente bine definit care nu acopera domeniul audio. La frecvente de ordinul 50-100 Hz nu merge bine, daca ar merge s-ar face trafo de retea pe ferita. Ai vazut tu asa ceva?Acuma, circuitele magnetice nu m-au pasionat niciodata extrem de mult, dar recunosc ca m-ati facut curios: ce motiv are ferita sa nu mearga in domeniul frecventelor joase (in afara de pret ofcors) Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Nu am incercat si se pare ca nu a facut nimeni asa ceva ca ferita are un domeniu de frecvente bine definit care nu acopera domeniul audio. La frecvente de ordinul 50-100 Hz nu merge bine, daca ar merge s-ar face trafo de retea pe ferita. Ai vazut tu asa ceva?Acuma, circuitele magnetice nu m-au pasionat niciodata extrem de mult, dar recunosc ca m-ati facut curios: ce motiv are ferita sa nu mearga in domeniul frecventelor joase (in afara de pret ofcors)Explicatia este foarte simpla : la 50 de hertzi nu se manifesta nici o inductie in miez necesara functionarii transformatorului !Neexistand inductie in miez , nu exista transformatorul !E simplu ! nu ?Iar pretul pentru ferita e mic !!!!!!!! Link spre comentariu
elm Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 "Explicatia este foarte simpla : la 50 de hertzi nu se manifesta nici o inductie in miez necesara functionarii transformatorului !Neexistand inductie in miez , nu exista transformatorul !E simplu ! nu ?Iar pretul pentru ferita e mic !!!!!!!!"Stiu cum functioneaza un transformator; intrebarea este, de ce nu apare inductie in miez? Link spre comentariu
papelyno Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Pai din cauza frecventei scazute???De ce apa nu se transforma in vin??? Pt ca pur si simplu nu se poate. :smt032 Link spre comentariu
blue Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 viticultorii stapinesc fenomenul, ce parere ai Papelyno ? Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 de ce sa reinventam noi roata (parerea mea )....daca un traf de iesire este pina in 150lei (pp 50w )... si merg cele vechi f bn, tole vechi, scheme vechi, carcase vechi ...etc.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum