pauly Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 (editat) Simplu, pe becurile de frână. Da, se poate face ca atunci când unul din cele două becuri de 21W se arde, să nu se mai aprindă becul martor, dar dacă se arde cel de 5W? Iar problema cu rezistenta, tranzistor, nu merge. Se încinge rezistenta prea mult, este riscant. Editat Mai 19, 2021 de pauly Link spre comentariu
djvas Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Se poate face si daca se arde un bec de 0.01W ... vointza sa fie Link spre comentariu
pauly Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Acum 13 minute, djvas a spus: Se poate face si daca se arde un bec de 0.01W ... vointza sa fie Ok. Cum? Link spre comentariu
validae Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Complicat.Ce maşină ai ? Link spre comentariu
pauly Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Acum 4 minute, validae a spus: Complicat.Ce maşină ai ? Logan Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Scuză-mi întrebarea de "dummies",dar unde e plasat becul de 5w? Link spre comentariu
pauly Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Acum 4 minute, BRANCA a spus: Scuză-mi întrebarea de "dummies",dar unde e plasat becul de 5w? În interiorul mașinii, in spate, deasupra portbagajului, la mijlocul lunetei Link spre comentariu
validae Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Şi crezi că merită să te complici pentru acel bec suplimentar ? Chiar dacă se arde el, rămân cele două stopuri de 21W care sunt semnalizarea de bază a frânării.E mai important să ştii dacă se ard alea decât cel suplimentar...pe care poţi eventual să-l vezi reflectat şi în oglinda retrovizoare. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 De obicei functionarea stopului din mijloc se vede in oglinda retrovizoare interioara....... Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Validae.Mi-ai luat ideea din zbor!Exact asta vroiam şi eu să zic.Stopurile mari din spate cu becuri 21w sar în ochi!Ăla micu e supliment... Link spre comentariu
djvas Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Acum 1 oră, pauly a spus: Iar problema cu rezistenta, tranzistor, nu merge. Se încinge rezistenta prea mult, este riscant. Eu am zis rezistenta si amplificator operational NU tranzistor. Daca rezistenta se incinge atunci este aleasa necorespunzator. Probabil solutia mea e un pic mai complicata dar simplu cu 3 piese nu stiu... Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 19, 2021 Partajează Postat Mai 19, 2021 Djvas.Din ce ştiu eu marea majoritate a sesizarii becurilor arse,din fabricaţie, se bazează pe consum curent... Link spre comentariu
validae Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 O rezistenţă mult sub 1 Ohm nu se va încinge deranjant, dar căderea foarte mică de tensiune pe ea nu poate fi ,,citită,, doar cu un tranzistor şi asta complică cumva circuitul.Toate maşinile la care există o sesizare de bec ars fac asta prin sesizarea diferenţei de consum pe circuitul de becuri.Uzual cu şunt serie. Link spre comentariu
pauly Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 Acum 6 ore, djvas a spus: Eu am zis rezistenta si amplificator operational NU tranzistor. Daca rezistenta se incinge atunci este aleasa necorespunzator. Probabil solutia mea e un pic mai complicata dar simplu cu 3 piese nu stiu... Ok. Puneți o schemă, poate e mult mai bine așa. Link spre comentariu
pauly Postat Mai 20, 2021 Partajează Postat Mai 20, 2021 1 oră în urmă, validae a spus: O rezistenţă mult sub 1 Ohm nu se va încinge deranjant, dar căderea foarte mică de tensiune pe ea nu poate fi ,,citită,, doar cu un tranzistor şi asta complică cumva circuitul.Toate maşinile la care există o sesizare de bec ars fac asta prin sesizarea diferenţei de consum pe circuitul de becuri.Uzual cu şunt serie. Rezistenta este una de 0,22 ohmi/ 5w, 10w, dar se încălzește. Gândiți-vă că trebuie să opriți în pantă sau chiar la semafor și trebuie să țineți piciorul mai mult timp pe frână, cât de mult se poate încălzi rezistență respectivă? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum