Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu reed

quinn

Postări Recomandate

Simplu, pe becurile de frână. Da, se poate face ca atunci când unul din cele două becuri de 21W  se arde, să nu se mai aprindă becul martor, dar dacă se arde cel de 5W?

Iar problema cu rezistenta, tranzistor, nu merge. Se încinge rezistenta prea mult, este riscant.

Editat de pauly
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pauly

11

• BRANCA

7

• validae

6

• quinn

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Scuză-mi întrebarea de "dummies",dar unde e plasat becul de 5w?

În interiorul mașinii, in spate, deasupra portbagajului, la mijlocul lunetei

Link spre comentariu

Şi crezi că merită să te complici pentru acel bec suplimentar ? Chiar dacă se arde el, rămân cele două stopuri de 21W care sunt semnalizarea de bază a frânării.E mai important să ştii dacă se ard alea decât cel suplimentar...pe care poţi eventual să-l vezi reflectat şi în oglinda retrovizoare.

Link spre comentariu

Validae.Mi-ai luat ideea din zbor!Exact asta vroiam şi eu să zic.Stopurile mari din spate cu becuri 21w sar în ochi!Ăla micu e supliment...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, pauly a spus:

Iar problema cu rezistenta, tranzistor, nu merge. Se încinge rezistenta prea mult, este riscant.

Eu am zis rezistenta si amplificator operational NU tranzistor. Daca rezistenta se incinge atunci este aleasa necorespunzator. Probabil solutia mea e un pic mai complicata dar simplu cu 3 piese nu stiu... 

Link spre comentariu

O rezistenţă mult sub 1 Ohm nu se va încinge deranjant, dar căderea foarte mică de tensiune pe ea nu poate fi ,,citită,, doar cu un tranzistor şi asta complică cumva circuitul.Toate maşinile la care există o sesizare de bec ars fac asta prin sesizarea diferenţei de consum pe circuitul de becuri.Uzual cu şunt serie.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, djvas a spus:

Eu am zis rezistenta si amplificator operational NU tranzistor. Daca rezistenta se incinge atunci este aleasa necorespunzator. Probabil solutia mea e un pic mai complicata dar simplu cu 3 piese nu stiu... 

Ok. Puneți o schemă, poate e mult mai bine așa.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, validae a spus:

O rezistenţă mult sub 1 Ohm nu se va încinge deranjant, dar căderea foarte mică de tensiune pe ea nu poate fi ,,citită,, doar cu un tranzistor şi asta complică cumva circuitul.Toate maşinile la care există o sesizare de bec ars fac asta prin sesizarea diferenţei de consum pe circuitul de becuri.Uzual cu şunt serie.

Rezistenta este una de 0,22 ohmi/ 5w, 10w, dar se încălzește. Gândiți-vă că trebuie să opriți în pantă sau chiar la semafor și trebuie să țineți piciorul mai mult timp pe frână, cât de mult se poate încălzi rezistență respectivă?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări