Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu reed

quinn

Postări Recomandate

releul reed vreau sa-l folosesec pt un bec martor semnalizare auto,adica sa-i inseriez bobina cu circuitul de semnalizare .Sa nu-mi spuneti sa schimb releul ca nu mere.

Cioarga din poza nu-mi dau seama daca acea bobina are in interior ei contactul reed.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pauly

11

• BRANCA

7

• validae

6

• quinn

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

releul reed vreau sa-l folosesec pt un bec martor semnalizare auto,adica sa-i inseriez bobina cu circuitul de semnalizare .Sa nu-mi spuneti sa schimb releul ca nu mere.

Cioarga din poza nu-mi dau seama daca acea bobina are in interior ei contactul reed.

scuze pt calitatea pozelor(cu tel),bobina are si contactul reed in interior,nu cunosc caracteristici tehnice,dar cred ca a fost recuperat de la un TV telecolor de la comutator programe (SAS560 cu extensia SAS570),si tastatura avea pe fiecare buton cate un martor care se aprindea la apasarea tastei respective prin releu,odata cu VT

Link spre comentariu

Dacia 1300 am dar un releu de semnalizare s-a ars instantaneu de nou ,pe acesta merge martoruldoar pe avarii si la semnalizare doar primul flash,asa ca mai bine pun eu acolo un contact reed c-o bobina si asta e. L-am conectat corect daca la asta te referi Bygy(4 pini).

Link spre comentariu

Remedierea o faci in felul urmator cu o sursa de tensiune de 14 V si care sa suporte un curent de 5 A sau chiar cu bateria alimentezi releul cu 2 becuri de semnalizare de 21W in paralel , desfaci releul si acili in funcie de model la controlul becului (cu releu REED cu al doilea releu , cum am eu sau citirea curentului cu ajutorul unei rezistente de valoare mica si de putere ; o sirma) Sa luam cel cu releu reed , pe el are bobinate citeva spire pe el iar la un capat sint cositorite , se procedeaza in felul urmator: se desface cositorul de pe cite o spira si se face proba daca merge martorul , eventual se mai aranjaza spirele .La cel cu al doilea model cu releu trebuie marite numarul de spire cu aceeasi sirma (diametru).La cel cu rezistenta , se mareste rezistentaDaca iti face probleme doar pe o parte la semnalizare verifica becurile (schimba ) ele trebuie sa fie de 21W daca sint mai mici nu semnalizeaza martorul , acel curent de control are rolul de a verifica daca ambele becuri functioneaza (este calcilat pentru 2 x 21W

Link spre comentariu
  • 12 ani mai târziu...

Vă salut. Ce se întâmplă de nu reușesc să fac o bobina pe un contact REED ? 

Mai exact, am un balon de sticla numit REED, cu grosimea de 5 mm și lungimea de 5 cm pe care doresc sa fac o bobină pentru a se aprinde un bec de control. Voi folosi pe circuit doua becuri de 12V x 21W + 1 x 5w, în total 47w. Am incercat cu bobinarea a 8 - 10 spire din cupru cu diametru de 1 mm.  Releul cuplează (se aprinde becul martor) dar daca scot becul de 5w, ar  trebui să nu se mai aprindă becul martor. Am incercat prin scurtcircuitarea spirelor prin cositorire (ba chiar și prin eliminare) , ajung undeva la 3 spire și tot nu funcționează.  Am incercat cu sârmă mai subțire până la 05 mm. Același lucru. Mai subțire de 05 mm nu pot pune pentru că este posibil sa se ardă pur și simplu sau să se încălzească. Ce sfaturi îmi puteți da. Am schimbat și releul REED. Schema este asta: image.thumb.png.d043e1da9fa2b02cfdc14cf74cc27215.png

Link spre comentariu

Asta asa e greu de facut ,sa simta diferenta de 5W , este prea mica .Mai ales ca lamelele odata atrase si alipite necesita un camp magnetic mai mic pt mentinere .Trebuie montaj electronic ,cu reglaj fin .

Link spre comentariu

Pauly.Cea mai primitivă,dar simplă soluţie,e să faci 3 scheme similare celei din poză.Deci câte un releu pe fiecare consumator.

Link spre comentariu

Da, ar trebui fir de + separat la fiecare bec.....

Nu am inteles dece releul original nu se poate schimba.......

Link spre comentariu

La semnalizatoarele auto vechi, releul Reed sesiza consumul a două becuri de 21W în paralel.Dacă se ardea unul, consumul scădea la jumătate şi releul deconecta.Tu ai o diferenţă prea mică de consum ca acel Reed s-o sesizeze.Asta nu se poate decât cu comparatoare de precizie.Sau montezi pentru fiecare bec câte un releu şi un led de stare.

Link spre comentariu

Nu o sa mearga in veci solutia asta. Contactele alea reed pe care le ai sunt extrem de sensibile. Pana si inductia magnetica dintr-un cablu invecinat le cupleaza. 

Tin minte ca ai mai avut un topic acu ceva timp tot pe aceeasi problema... si ne-ai acuzat ca vorbim numai prostii ! Am zis si atunci... solutia cea mai eleganta este masura pe o rezistenta de shunt cu un opamp diferential

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări