quinn Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Va salut!Am un releu reed si vreau sa-i construiesc o bobina exterioara pt a inchide contactul si nu reusesc.Am infasurat vreo 10 spire pe el dar nu doreste.Bobina o inseriez cu un bec 12V/21w si alimentez cu 12v.Releul l-am verificat cu un magnet si inchide contactul.Deci trebuie sa construiesc o bobina cu camp magnetic mai puternic. Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 10 spire pentru 12V sunt foarte putine Nu ti trebuie sarma groasa si spire mult mai multe Sigur folosesti 12V cc :smt006 Mai bine ar fi sa construiesti bobina pe un mic U de ferita si releul ca capetele miezului desigur nu in lateral :partyman: Link spre comentariu
quinn Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 nu vreau nici spire multe deoarece creste rezistenta si scade puterea becului. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Vasazica ai bobinat spirele alea peste releul reed, deci peste bobina deja existenta. Ceea ce vrei sa faci, inseriind acele spire cu becul de 12V/21W, se cheama releu de curent. Intensitatea campului (amperspire) e prea mica si contactul nu se inchide. Probabil e distanta prea mare intre contact si bobinaj. De ce nu bobinezi spirele, nu pe un releu reed, ci direct pe balonul de sticla a unui contact reed, de exemplu RKR20...RKR50. Sunt ieftine si rezultatul e sigur, sunt suficiente cateva spire, nu cred ca e nevoie de 10 pt becul mentionat (curentul e aproape 2 amperi). Astfel de contacte gasesti si la dezmembrari auto, in semnalizatoarele de directie, se folosesc pt a aprinde becul martor de la bord. In semnalizatoarele de la camioane gasesti mai multe astfel de contacte reed. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Ori e un releu complect cu bobina pe el, ori e numai balonul de sticla cu contactul, fara nimic altceva? :smt017 Link spre comentariu
quinn Postat Iunie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2008 Da este releu complet cu bobina dar rezistenta bobinei e prea mare ca s-o inseriez in circuit.Intr-adevar e mai bun contactul reed dar n-am gasit. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Daca nu gasesti pe la camionagii un releu de semnalizare defect, cand treci prin Bucuresti, cauta AICI Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 are si zal la vanzari relee reed cu bobina(parca) Link spre comentariu
bygy007 Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Daca ai un pic de rabdare poti desface un releu sa ii scoti bobina si sa ramii cu sticla dar imposibil sa nu gasesti releu (doar sticla) pe la magazinele de specialitate , poti cauta pe la auto unele modele de relee de semnalizare au asa ceva dar sint calculate pentru 2 becuri de 21W pentru a merge numai cu unul trebuie sa dublezi numarul de spire , ar trebui bobinat cu sirma groasa de la 0,7 in sus chiar si 1mm cu cit sirma este mai groasa ai mai putine pierderi Link spre comentariu
mike-5 Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 Salut,daca vrei contact reed (doar sticla),iti dau unul gratis;sticla are 5 cm lungime si poate poti bobina sarma mai groasa direct pe sticla.Contactul reed este cel care se foloseste la lifturi la fiecare etaj. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 pai tinand cont ca bobina releului trage un curent mic, de ce nu il pui paralel cu becul? eventual mai pui si o rezistenta in serie daca releul nu e de 12V. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 pai tinand cont ca bobina releului trage un curent mic, de ce nu il pui paralel cu becul?Un releu pus in paralel cu un bec arata ca becul este alimentat, nu ca becul lumineaza. Releul va aclansa chiar daca becul este ars si nu ai rezolvat mare lucru. Link spre comentariu
cioarga Postat Iunie 22, 2008 Partajează Postat Iunie 22, 2008 asa ceva cauti?[attachment=0]picture el 007.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Liviu-Ioan Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 De ce vrei sa folosesti un releu reed?, pentru ce aplicatie?Intrerupatoarele folosite in relee reed sunt pt. curenti mici.Uite un catalog de la firma unde am lucrat eu: Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 27, 2008 Partajează Postat Iunie 27, 2008 atunci probabil ca va trebui sa bagi mai multe sprire de sarma mai groasa. sau daca vrei sa vezi ca becul functioneaza, ai putea face un circuit simplu cu comparator care sa iti arate ca ai curent printro rezistenta de valoare mica in serie cu becul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum