Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ROSTOV 105 - pareri...

ALEKS

Care magnetofon vi se pare mai bun?  

108 membri au votat

1. 1. Care magnetofon vi se pare mai bun?

• ROSTOV 105
      75
    • ASTRA MK-IIIC-I
      0
    • KASHTAN - 1
      18
    • TESLA B115
      18

Postări Recomandate

Depinde de cit de bine era pastrat discul (santurile se uzau in timp), cantitatea de praf dupa el in timpul auditiei si de mecanica pick-up-ului; daca doreai calitate nu ascultai pe o mecanica ЭПУ-38М...

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

5

• ChRS

5

• MifTy

4

• zarra68

4

Top autori în acest subiect

Vizitator mesterika

salut, poate cu intirziere am sa va relatez si eu din experienta mea , cu masinile Rusesti , audio de calitate , totusi ridicata , numite Rostov 105S ,, Rostov 105 S1 , Soiuz 110 S ..... si asa mai departe .Ce modificari am facut in decursul anilor la ele , incepind cu 1990 , pentru a scoate tot ce e mai bun , o frecventa cit mai inalta in raspuns , mai mai ales sa raspunda caracteristicilor RIAA , batrina norma audio . am facut modificari la viteza , 15Ips (38 cm/s ) , 7-1/2 (19cm/s) , 3-3/4 (9,5cm/s), cu o banda larga , care uimeste si CD-ul (liniaritate 20-20000Hz / 44,1Khz -esantionare), chiar si DVD-ul , comparinduse cu DAT-ul si MD , bine inteles folosind benzi de calitate , AGFA , BASF , Scotch , Maxwell , CrO , Metal , FeCr , FrIod ......modificari ca raspunsul in timp real a VU-Metre-lor , prin schimbare condesatoarelor din punte winston , DIN CIRCUITUL LOR , si devenind rapide ca si la AKAI , Sony , TEAC ..... stop CABESTAN , cind se termina , banda . Probleme au in permanenta cu stabilizatoarele in tensiune , si trebuie facute unele modificari , la partea de comparator (diode Zener) , tranzistori de cea mai buna calitate , condesatori de maxima performanta , la partea logica , trebuie schimbati condesatori de tact , pentru ca se intrerup si de aceea nu mai executa comenzile logice de stare ,curatarea periodica a fotocelule-lor , care numara impulsurile de la tamburi de role si altele .Sfatul meu ,e sa nu va apucati sa depanati sau sa faci modificari inainte sa va documentati foarte bine , cu scheme , sa aveti experienta in domeniul integratelor rusesti , logice si analogice , inclusiv cele audio , care spre stupoarea multora, integratele audio , sunt de o performanta uluitoare de bune ; am folosit la compresoare audio , crossover-e , EQ-uri Parametrice pe 5 Game de frecvente (EQ-uri Parametrice Profesionare ) , mixere audio , chiar cele care le-au HULIT , toata lumea SONOR , Electronica .... si multe altele ... Succes audiofililor care folosesc aparatura Vintage , care se bate cu noua aparatura numita Hi-Fi ( Hai fi serios ) , si care tinde spre HI-END

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Stie cineva cum se reduce cuplul motoarelor la Rostov? Ma refer la cele 2 motoare ale rolelor. Intreb asta, deoarece exista un semireglabil care reduce din cuplul unui motor, dar il mareste la celalalt. Motoarele sunt legate in serie, iar acel semireglabil actioneaza mai degraba ca o balanta de cuplu.Am montat o rezistenta inseriata cu cea existenta de pe alimentarea motoarelor, dar nu este suficient.Multumesc de raspunsuri.

Link spre comentariu
Vizitator mesterika

salve, in primul rind este gresit ce vrei sa faci. daca ai schema , uitate mai bine , ca nu sunt inseriate motoarele , ele au o comanda in excitatie , un reglaj electronic de tesionare a benzi , ai si un comutator in spate pentru role mici si role mari . in primul rind trebuie sa cureti fotocelulele de la tamburi ( im spatele taburilor se afla fotocelule care numara , niste impulsuri si in funtie se numarul lor tensioneaza banda) si fotocelula de la intinsatorul de banda stinga. zgomotul la motare poate fi de la lagarele de bronz si trebuie gresate cu ulei de in , dar cred ca nu s-a centrat bine tamburi din fabrica sau a umblat cineva la ei . daca tot scirtiie banda , folosente o banda buna care sti ca nu are probleme , si foloseste o solutie anti statica la ghidaje ale benzi , dupa ce sunt curatate. bafta si spor la treaba

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@mesterika: multumesc mult pentru explicatii. Problema este ca nu am prea multe cunostinte despre motoarele in c.a./c.c., am invatat unele lucruri din nevoie. Functionarea motoarelor cu comanda in excitatie nu imi spune multe.

Fotocelulele le-am curatat de mult timp, am testat functionalitatea lor si nu exista probleme. Motoarele "originale" le-am uns prin acel orificiu special mentionat in schema cinematica. Mai am un set de rezerva al motoarelor pe care l-am desfacut, curatat, centrat si gresat. Probabil voi inlocui motoarele cu cele de rezerva.

Marea nelamurire pe care o am este unde gasesc o solutie antistatica pentru ghidaje?

In alta ordine de idei, am revenit cu o versiune actualizata a schemei electronice pentru magnetofonul Rostov 105. Astfel, am reusit sa traduc si notele de pe fiecare pagina si continutul mufelor din scheme. Am gasit si unele probleme in schema (pini nenotati, cifre lipsa, etc) pe care le-am corectat.

In cazul in care este observata o eroare strecurata in schema sau alte probleme, am rugamintea sa imi lasati un mesaj pe privat, iar cand se cumuleaza mai multe probleme voi posta versiunea corectata.

Link-ul se afla aici: http://www.4shared.com/rar/D-a2tWys/Schema_electronica_Rostov_105_.html

Parola arhivei: magnetofon

Sanatate multa doresc tuturor.

O zi buna.

P.S. Este necesar cont pe 4shared pentru a putea descarca arhiva. Daca detineti cont pe google sau pe facebook, va puteti loga cu acestea. Succes.

Link spre comentariu
Vizitator mihai161

Va multumesc pentru postare,dar nu am reusit sa doawnloadez schema.

Imi cere sa ma loghez,adica si username-ul nu numai parola.

Sau nu am stiut eu cum se procedeaza.

Face-ti dvs o simulare si vedeti daca am dreptate.

Multumesc

@mesterika: multumesc mult pentru explicatii. Problema este ca nu am prea multe cunostinte despre motoarele in c.a./c.c., am invatat unele lucruri din nevoie. Functionarea motoarelor cu comanda in excitatie nu imi spune multe.

Fotocelulele le-am curatat de mult timp, am testat functionalitatea lor si nu exista probleme. Motoarele "originale" le-am uns prin acel orificiu special mentionat in schema cinematica. Mai am un set de rezerva al motoarelor pe care l-am desfacut, curatat, centrat si gresat. Probabil voi inlocui motoarele cu cele de rezerva.

Marea nelamurire pe care o am este unde gasesc o solutie antistatica pentru ghidaje?

In alta ordine de idei, am revenit cu o versiune actualizata a schemei electronice pentru magnetofonul Rostov 105. Astfel, am reusit sa traduc si notele de pe fiecare pagina si continutul mufelor din scheme. Am gasit si unele probleme in schema (pini nenotati, cifre lipsa, etc) pe care le-am corectat.

In cazul in care este observata o eroare strecurata in schema sau alte probleme, am rugamintea sa imi lasati un mesaj pe privat, iar cand se cumuleaza mai multe probleme voi posta versiunea corectata.

Link-ul se afla aici: http://www.4shared.com/rar/D-a2tWys/Schema_electronica_Rostov_105_.html

Parola: magnetofon

Sanatate multa doresc tuturor.

O zi buna.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator parca1911

Salut, am incercat sa downloadez schema pe care ai pus-o la dispozitie, m-am autentificat pe acel site, dar imi apare aceasta eroare: "The file you requested has limited access: Publisher only.". In sensul ca doar utilizatorul care a uploadat-o o poate downloada. Daca se poate sa scoti acea optiune, sau sa uploadezi pe alt server, as fi recunoscator. Multumesc!

Link spre comentariu

@parca1911, intr-adevar am facut o setare gresita fara ca sa testez daca functioneaza (era folosita setarea de utilizare personala), acum am corectat greseala iar link-ul si download-ul sunt functionale acum, mult succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări