Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ROSTOV 105 - pareri...

ALEKS

Care magnetofon vi se pare mai bun?  

108 membri au votat

1. 1. Care magnetofon vi se pare mai bun?

• ROSTOV 105
      75
    • ASTRA MK-IIIC-I
      0
    • KASHTAN - 1
      18
    • TESLA B115
      18

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

5

• ChRS

5

• MifTy

4

• zarra68

4

Top autori în acest subiect

Rostov 012 nu stiu daca exista ,dar exista asa ceva din cate am aflat construit pe platforma Rostov .Sanda MK 012 se numeste si se spune ca are performante mai bune ca Rostovul.

post-49814-139829400009_thumb.jpg

Link spre comentariu

Există multe variante, fie cu căpăţîni normale, fie GX, fie deck, fie cu amplificare, fie cu vu-metru cu ace, fie fluorescent... dar cum performanţele sînt date de capete, nu cred că sînt diferenţe extraordinare între ele.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator adrianteo38

Rostovul este un mag care la vremea lui a fost top.Posed o colectie de 200 de magnetofoane si cred ca pot exprima o parere realista.In afara de capul de serie de la STUDER si vro 2 modele de tandgerguri cred ca am tot ce sa scos in vest din anii 40 pina in 1990.Asa ca va pot garanta ca Rostovul este f.aproape de virfurile occidentale mai ales la anduranta cit si ca calitate sonora cu conditia sa fie schimbati cond TOTI si integratele din preuri eventual si mosurile din corector.Am un 105 s1 care suna la fel ca AKAI 747 sau 77 pe care le posed deasemeni.Iar ORBITA este peste GX77 mecanic vorbind sint beton singura hiba fiind motoarele rusesti care au fost supradimensionate din cauza slabei calitati a dielectricelor din ele[tabla de ferosiliciu are randament slab].Apropo de orbita 005 a murit de curind cred ca ceva sa troznit in sursa ca nu mai pleaca din stop.Daca are cineva ceva scheme de la el va rog sa ma contactati.In rest va pot ajuta cu scheme de la aproape toate magurile.Orbita n-am apucat sa-l desfac inca vad ca a mers 10 ani de cind l-am cumparat.Sper sa fie la schema asemanator Rostovului

Link spre comentariu

e un magnetofon frumos, a avut un unchi de al meu unu si l-a folosit pana a reusit sa arda o pereche de boxe unitra de 50 w si tot odata cu el si magu. il stiu ca se auzea destul de tare. parca pe el zice 2 x 15 w, totusi a ars 2 boxe de 50 w.am auzit ca se pot pune capete de akai, si ca e facut dupa akai, cat despre zgomotul de fond daca s-ar putea estompa cred ca ar fi super. nu il mai tin bine minte dar ar fii interesant o aduditie, sau o comparatie gen cd vs banda pe un rostov. chiar si pe youtube....

Link spre comentariu
Vizitator adrianteo38

Nu stiu de ce unii considera capetele AKAI ca fiind cele mai bune .Din experienta mea am constatat ca toate capetele GX adica Glass head suna cel mai slab dintre toate tipurile ,principala lor calitate fiind anduranta.Eu am incercat toate tipurile de capete pe Rostov si cel mai bun rezultat pe redare l-am obtinut cu cele de permalloy adica cu cele moi care suna cel mai bine,urmate de cele de ferita si la urma cele GX.Capetele AKAI nu suna mai bine decit GX de la ROSTOV .Pe ROSTOV daca folosesti capete moi de MAJAK sau de TESLA optii rezultate incredibile.Am incercat capetele moi si pe un AKAI 4000D am pus unul de TESLA si UNUL de ZK unitra si spre uimirea mea suna MAI BINE DECIT CELE GX ORIGINALE.Durata de viata e cam mica [sub 500 de ore]

Link spre comentariu
Vizitator thunder rock

Rodeau din ele :limb: Capete GX am pe AKAI GX 630 DB ,mag din 1977,care suna si acum ca si atunci....Mecanica impecabila si electonica nemodificata.Rostov-ul l-am vandut dupa incercari nereusite de a -l face akai(nasol ca aveam acasa comparatia) Am schimbat incepand cu condensatori si terminand cu etaje de amplificare .Am incercat chiar sa il fac sa incapa benzi de 26....Rostov e o incercare nereusita a rusilor care la vremea la care l-am cumparat costa 5 salarii Akaiul l-am luat cu 500 euro si face toti banii .Nimic nu as schimba in el,lucru care la Rostov nu as pute-o spune.(Apropos de muzica care suna bine,incercati pe vinil....veti renunta la cd-ri si alte suporturi moderne :da)

Link spre comentariu

...(Apropos de muzica care suna bine,incercati pe vinil....veti renunta la cd-ri si alte suporturi moderne :da)

daaaaaaa, ce dor mi-e de pocnete, fâșâituri și 50 hz hum!!! :limb:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări