Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator........

Postări Recomandate

Salutere.Am in proiect sa-mi fac un amplificator stereo la 60w/8ohmi.Si inainte sa incep proiectul m-am gandit sa o iau prima data cu transformatorul.Am un trafo din recuperari cu sectiunea miezului 17.5cmp,spuneti-mi si mie ce consum are in sectiunea asta si daca face fata amplificatorului.Am eu un tabel de calcul al transformatoarelor dar este pana la sectiunea miezului de 15cmp.Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salutere.Am in proiect sa-mi fac un amplificator stereo la 60w/8ohmi.Si inainte sa incep proiectul m-am gandit sa o iau prima data cu transformatorul.Am un trafo din recuperari cu sectiunea miezului 17.5cmp,spuneti-mi si mie ce consum are in sectiunea asta si daca face fata amplificatorului.Am eu un tabel de calcul al transformatoarelor dar este pana la sectiunea miezului de 15cmp.Va multumesc anticipat.

Empiric P=1.21 x S la patrat sau S = radical din P / 1.1, unde S este sectiunea in cmxcm iar P este in VA (volt amper-putere aparenta)Se presupune ca transformatorul lucreaza la 50Hz.
Link spre comentariu

Miezul tau e bun ptr ampliful pe care vrei sa-l faci, ramine doar sa-l bobinezi.

Da nu m-am exprimat eu bine la inceput.Deci transformatorul nu trebuie bobinat pt ca este complet functional si are in secundar 2X32Vcc dupa redresare,dar pe mine ma interesa ce consum are primarul transformatorului (Watti) pt ca la capitolul asta(transformatoare) nu stau prea bine. :rolleyes:Va multumes.
Link spre comentariu

Mai mult ca puterea aparenta a sectiunii miezului nu are cum sa aiba, deci ar fi un maxim de 300W, insa masoara diametrul sirmei din primar ca sa ai o ideie mai exacta. Daca stii de unde l-ai scos, poti sa iei de bun consumul aparatului respectiv, de asemenea si siguranta de retea, mai mult de 2-2,5A temporizat nu are cum sa aiba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări