meeteeka Postat Iunie 7, 2008 Partajează Postat Iunie 7, 2008 Am si eu niste intrebari:1. Exista un adaptor jack stereo - USB... Cum se face trecerea din jack in usb? Rog schema de legare2. Poate motorul pas cu pas sa functioneze la fel ca unul in curent continuu (adica sa se invarta rotorul intr-un anumit sens) fara sa fie nevoie de o schema ampla si/sau soft?3. Am vizualizat topic-ul cu bormasina home made, m-am scremut sa caut ceva fiare ca sa pot realiza o minimandrina, insa... am esuat. Pur si simplu nu stiu cum si din ce sa o confectionez. Dati-mi si mie niste idei, va rog.4. Se poate incarca un telefon mobil (Nokia N72, N73) de la PC, prin intermediul unui adaptor USB cu mufa aferenta telefonului?Cam atat deocamdata... sa vedem ce mai vine pe parcurs.Multumesc pentru timpul acordat Link spre comentariu
Vizitator nicubioc Postat Iunie 7, 2008 Partajează Postat Iunie 7, 2008 1 adaptor care ce sa adapteze?2 da dar ai nevoie de un montaj special care sa alimenteze bobinele (asa ca mai bine cauti un motor de cc)3 de pe usb poti culege 5v (deci poti incarca telefonul daca tens de incarcare a telefonului este cca 5 v) :smt035 Link spre comentariu
Vizitator knicusor Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 am si eu o intrebare: am facut un cablaj in eagle, dar nu imi dau seama cum sa il printez pe foaie(layout, parca asa se numeste procedura asta), pt ca ulterior sa il pun pe placa, as fi tare recunoscator dc ati veni cu vreo idee. va multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 am si eu o intrebare: am facut un cablaj in eagle, dar nu imi dau seama cum sa il printez pe foaie(layout, parca asa se numeste procedura asta), pt ca ulterior sa il pun pe placa, as fi tare recunoscator dc ati veni cu vreo idee. va multumescciteste aici-desi sunt 42 de pagini,din primele intelegi ce si cum(multe chestii se repeta) Link spre comentariu
liviucatalin_tv Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Pai jackul stereo are trei fire,left,right si gnd.USB-ul are 4 fire,vcc,gnd,data+ si data-.Ce sa adaptezi????? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 nu tine de cate fire are,ci de ce semnal e pe elejack-ul are semnal analogic(de obicei audio,cateodata si video) iar usb-ul are semnal digital-de orice fel,ca doar e universal Link spre comentariu
liviucatalin_tv Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Vorbesc de fire in sens generic,cine pricepe ar trebui sa vada ghilimelele Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 un incepator sigur nu s-ar prinde(nici eu nu m-am prins de ironie) Link spre comentariu
meeteeka Postat Iunie 8, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2008 nu e nicio ironie.... vreau sa dau semnal audio analogic prin usb pentru casti :smt003 sounds crazy... i know.... :weedman:LE: am reusit sa invart motorul pas cu pas :weedman: l-am bagat pe curent alternativ si se invarte, al dracu' :rock: Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 adica ai nevoie de asta,de ex iti trebuie un DAC(digital-analog converter)-placa de sunet tot asta e Link spre comentariu
meeteeka Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 adica ai nevoie de asta,de exiti trebuie un DAC(digital-analog converter)-placa de sunet tot asta eMultumesc. Sunt nesimtit daca cer o schema pt asa ceva?? :weedman: Cum ai bagat motorul ala pas cu pas in curent alternativ ca sa se invarta? :rolleyes:Pur si simplu, i-am dat curent alternativ intre doua terminale :smt025 Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 adica ai nevoie de asta,de exiti trebuie un DAC(digital-analog converter)-placa de sunet tot asta eMultumesc. Sunt nesimtit daca cer o schema pt asa ceva?? :weedman: eu n-am :smt102 cauta pe forum/google etcsau cumpara o pereche de casti pe usb(ieftine,chiar si semidefecte) si... :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum