Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator inteligent super rapid cu PIC

petre_s

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petre_s

6

• Abram Burel

4

• pavcostel

1

• Blacksmith

1

Top autori în acest subiect

<< convertorul AD din PIC poate fi setat pe 10biti dar pe o plaja mai restransa de exemplu 0-1V? >>Sigur. El are un pin de Vref. Trebuie sa fie setat ca sa functioneze ca atare.Trebuie ca tensinea de referinta sa fie de 1V si rezultatl se va raporta la ea.Eu sunt interesat de incarcarea asta rapida. Nu strici viata acunulatorului daca il incarci intr-o ora ? (1C)

Link spre comentariu

<< convertorul AD din PIC poate fi setat pe 10biti dar pe o plaja mai restransa de exemplu 0-1V? >>Sigur. El are un pin de Vref. Trebuie sa fie setat ca sa functioneze ca atare.Trebuie ca tensinea de referinta sa fie de 1V si rezultatl se va raporta la ea.

AD-ul din pic nu accepta tensiune de referinta sub 2V, deci nu merge. Rezolutia minima este 2/1024=1.9mV. Daca vrei sa maresti rezolutia, se poate face in mod artificial prin supra-esantionare, dithering si filtrare/decimare. Se castiga 1 bit de rezolutie la fiecare marire de 4 ori a ratei de esantionare. De exemplu, ca sa obtii rezultatul pe 12 biti, trebuie sa supra-esantionezi de 16X.Cirip
Link spre comentariu

LA incarcarea unui acumulator ( Nicd ori NiMh ) este suficienta o rezolutie de 10mV.

panta descendenta -DeltaV este de 5 pana la 20 mV depinde de gradu de uzura al acc, deci rezolutia de 10mV nu este buna de nimic. Cum zicea Cirip, se poate mari rezolutia, eu am facut-o si merge foarte bine. Pentru rezolutie de 12 biti se fac 16 masuratori consecutive intro bucla, toate citirile se aduna intr-o variabila de 16 biti si rezultatul final se imparte la 4, destul de simplu nu ?
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări