Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD de la ceasurile de mina ...

fratello

Postări Recomandate

A folosit cineva la un montaj electronic un display de ceas electronic ? As vrea sa construiesc un termometru, dar temperatura sa fie afisata pe un LCD foarte mic , ca cel mentionat. Aveti idee ? Multumesc anticipat ! Numai bine !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

5

• Kuki

3

• MifTy

3

• old man

2

Top autori în acest subiect

A folosit cineva la un montaj electronic un display de ceas electronic ? As vrea sa construiesc un termometru, dar temperatura sa fie afisata pe un LCD foarte mic , ca cel mentionat. Aveti idee ? Multumesc anticipat ! Numai bine !

De ce nu folosesti un termometru digital medicinal ? -are afisorul chiar mai mic ca al unui ceas si nici nu te chinuiesti prea mult sa-l adaptezi cerintelor tale...
Link spre comentariu

Afisajele lcd de la ceasurile de mina, au segmentele conectate intern intr-un mod mai particular si chiar difera de la un model la altul, au doua substraturi se comanda cu impulsuri bipolare si va fi foarte dificil de realizat comanda lor. Dar nu trebuie sa tii cont de parerea mea, insista si vezi ce obtii !!

Link spre comentariu

... era intr-un tehnium o schema... dar mi-e teama ca era vorba de pus un afisor cu LED la o placuta de ceas de mana...folosea 2 buc. 339... o s-o caut si o s-o scanez, poate e utila totusi...mi se pare ca era prin seria numerelor din 90-94, cam asa...

Link spre comentariu

Este vorba de articolul "Ceas" al d.lui sing.Traian Baidoc, aparut in revista TEHNIUM, nr.1 din 1989 (!). Era vorba despre adaptarea afisoarelor LED cu anod comun la partea electronica (cip-ul) unui ceas electronic de mina...Se pare ca nu a fost si nu este nimeni interesat de 're'folosirea acestor afisoare...

Link spre comentariu

poate pentru ca singurul mod in care poti avea acces la segmente e prin afurisita aia de "guma", foarte usor de pierdut, si imposibil de gasit... cel putin din cate stiu eu!!plus ca mai trebuie si o clema, ceva, care sa tina presat afisorul pe "guma", si "guma" pe cablaj...latimea traseelor e foarte mica, distanta dintre ele la fel, si deci pozitionarea e foarte critica, asa ca daca nu desenezi foarte exact traseele alea, ai cam muncit degeaba...

Link spre comentariu

De ce nu folosesti un termometru digital medicinal ? -are afisorul chiar mai mic ca al unui ceas si nici nu te chinuiesti prea mult sa-l adaptezi cerintelor tale...
Scuze omule! m-a luat valul si am dat prima solutie care mi-a venit in minte-fara sa tin seama de amanunte_Succes!
Link spre comentariu

Sa nu mai caute Mifty...

Mai bine lasai s-o caute Mifty, poate o scana la o rezolutie mai buna.In felul in care ai dat-o, nu cred sa fie cuiva de folos,e total neinteligibila...
Link spre comentariu

Am redus rezolutia ca sa incapa, daca-i trebuie cuiva PM.

Pune-o in rezolutie mare, stiu ca mxim 5 mega sunt pentru marimea unui atasament, ar trebui sa incapa. Pe forum nu se va vedea aiurea pentru ca ai bagat poza ca attachment
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări