Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

taiat balon bec

bogdan_

Postări Recomandate

Treaba e ca daca vrei sa tai becul cu vid in el il spargi sigur!Eu zic sa faci asa:- desprinzi globul de pe partea metalica. De obicei se desprinde usor, daca nu incalzesti putin "cimentul" ce le leaga;- desfaci firele de legatura;- globul de sticla are un ?u?urez prin care s-a facut vidul in bec. Il spargi cu atentie sa nu sparti si becul. In acest fel presiunile se egaleaza- infasori becul intr-o cirpa si cu un disc diamantat pilesti buza "paharului" ce sustine filamentul si scoti afara T-ul. Acum poti pune inautru ce vrei si ai si loc de relipire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• Stefan

4

• Blind

4

• Rx-Tx

2

Top autori în acest subiect

Cu nichelin? se taie extrem de u?or orice fel de sticl?. Se face o zgîrietur? cu diamat, pil? etc dup? care pe ?an?ul rezultat se pune nichelina. Dai drumul la înc?lzit ?i dup? cîteva secunde torni ap? rece pe traseul nichelinei. Crap? instantaneu pe direc?ia ?an?ului ?i e foarte precis?.

Link spre comentariu

sper sa am timp sa fac cateva poze la un bec de al meu gaurit :smt005 becul e perfect intact, lafel si soclul . se poate introduce in el cateva leduri albe dar din pacate nu e alb opac e perfect ransparent . eu am gaurit becul din intamplare, deci nu cred ca exista o metoda care sa functioneze de fiecare data .

Link spre comentariu

Din cate stiu becurile cu incandescenta au in ele argon sau un gaz inert fata de materialul din care e realizat filamentul, la presiune redusa. Nu sunt vidate din cate stiu (cel putin nu mai sunt, intr-o vreme asa stiam si eu, ca sunt vidate...)

Link spre comentariu

Din cate stiu becurile cu incandescenta au in ele argon sau un gaz inert fata de materialul din care e realizat filamentul, la presiune redusa. Nu sunt vidate din cate stiu

Corect, a fost o exprimare gresita. Voiam a spun ca presiunea din bec e sub cea atmosferica si ca prin ruperea ?u?urezului se realizeaza egalizarea presiunilor. Cind am spus vid la asta m-am gindit, nu la o presiune de citva mm coloana de mercur.
Link spre comentariu
Vizitator yGs

vazusem intr-o revista mai veche tehnium cum taia nea omu acolo un pahar ciobit .. il cufunda in ulei incins dupa care lovea usor zona care vruia sa o indeparteze si .. cica iesea o taietura perfecta .. mai multe detalii nu stiu acum dar voi cauta revista si .. daca o voi gasi te voi anunta eczact :smt006

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

"cimentul" ala de care va cainati voi se numeste "electropasta".se folosea oriunde era nevoie de izolare electrica + lipire + rezistenta termica (si mecanica) ridicata... eu l-am intalnit la depou, se folosea la reparat niste... nu mai stiu cum le spunea, erau niste chestii la circuitul de comanda de forta, la LE-uri...

Link spre comentariu

Am aflat si eu, intr-un tarziu, la ce foloseste un balon de bec...

Versiunea desktop, multiuser:

sau versiunea portable, single user:

http://www.youtube.com/watch?v=7_ZI4AmUOro&NR=1

:smt044 :smt044 :smt044

Si unul mai nerabdator care taie becul cu brisca!

http://www.youtube.com/watch?v=81X8_j7_2dY

Iar asta desface becul cu o foarfeca (mai spre sfarsit) si il curata cu... sare.

Link spre comentariu

Am aflat si eu, intr-un tarziu, la ce foloseste un balon de bec...Versiunea desktop, multiuser:

sau versiunea portable, single user:http://www.youtube.com/watch?v=7_ZI4AmUOro&NR=1 :smt044 :smt044 :smt044Si unul mai nerabdator care taie becul cu brisca!http://www.youtube.com/watch?v=81X8_j7_2dYIar asta desface becul cu o foarfeca (mai spre sfarsit) si il curata cu... sare.
foare tare ! chai nu stiam de treburile astea dar uite ca am mai invatat ceva nou :ras:
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări