Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

taiat balon bec

bogdan_

Postări Recomandate

are cieneva idee cum as putea sa tai balonul unui bec?vreau sa folosesc un bec mat in care sa pun vreo cateva leduri albe, apoi sa il "asamblez" inapoi. ma gandeam sa il tai la baza, dar nu stiu cu ce. de lipit inapoi cred ca niste supre glue ar fi ok.dar cum il tai sa ramana intreg?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• Stefan

4

• Blind

4

• Rx-Tx

2

Top autori în acest subiect

Vizitator sorin6

are cieneva idee cum as putea sa tai balonul unui bec?vreau sa folosesc un bec mat in care sa pun vreo cateva leduri albe, apoi sa il "asamblez" inapoi. ma gandeam sa il tai la baza, dar nu stiu cu ce. de lipit inapoi cred ca niste supre glue ar fi ok.dar cum il tai sa ramana intreg?

De ce nu iei un "bec" de plastic (tot mat, evident...) din alea "economice" cu balast... De preferinta unul "terminat"...Eu ma gandeam la un model de la Ikea pe care il utilizez frecvent, dar nu stiu daca poti sa il gasesti...
Link spre comentariu

cred ca stiu la ce fel de becuri te referi. uitasem de ele. totusi, din ce imi aduc eu aminte au aspect de plastic, iar eu vreau sa arate tot a sticla. oricum, daca nu reusesc sa le tai, o sa ma duc sa ma uit si de alea. imi trebuie doar 1-2 deci nu cred ca e neaparat sa le gasesc uzate, cred ca pot fi si noi(din ce tin eu minte alea de la ikea sun ieftine).

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

De aspect nu ai pomenit nimic... :smt003Dupa mine, priblema nu e atat vum le tai, ci... cum le lipesti dupa aia...Daca asi dori sa fac asa ceva, eu asi incerca sa desfac partea de sticla de cea de metal (e lipita cu un fel de "ciment") si sa sparg "tubuletul" ala de la baza becului, intru-n loc "ascuns" dupa remontare de partea metalica filetata...Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Din 2 becuri arse, la unul tai cu "dremell-ul" si freza cu diamant partea metalica si pilesti cimentul, la celelalt, spargi becul si recuprezi metalul...Intrucat folosesti "rebuturi" extrem de usor de gasit, problema "randamentului" nu se pune...

Link spre comentariu

Eventual cu un fir de nichelina bobinat o spira in zona unde se vrea taiat becul apoi alimentat firul pana la incandescenta. Aproximativ metoda prin care se taie si polistirenul. :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Mai baieti, voi ati vazut vreodata... un bec... :smt005 Dupa mine, diamantul e prea "grosier" sa tai in bune conditii sticla de 0.5 mm, iar aia cu firul... parca sticla se topeste mai greu decat polistirenul, probabil ca ideea este sa creezi niste "turbulente" in masa de sticla datorita incalzirii locale, dar nu cred sa mearga...In plus, trebuie lucrat intr-o portiune "invizibila", pentru a obtine un produs finit acceptabil, de unde ideea de a sugera chestia cu spartul la capatul cu capacel cu filet metalic... Dar poate ca nici asta nu tine... :smt010

Link spre comentariu

Old fashioned way: La locul de imbinare intre sticla si fasung vi frumos cu o pila semirotunda sau triunghiulara folosita la mecanica fina si treci voiniceste la treaba. Dupa ce zgarii sticla indeajuns de tare, aplici o usoara presiune si poc...ai ramas cu ciobul in mana. La fel se facea si la fiole...pe alea cum le desfaceati?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări