Vizitator Paul Nadejde Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Nu are nici o legatura cristalul programatorului ( majoritatea nici nu au cristal !) cu cristalul din circuitul tau utilizat ! Tu ai citit documentatia de la Atmel ? http://www.atmel.com Rezistenta de pull-up a resetului asa trebuie sa fie conectata tot timpul . Fara ea nu functioneaza .Ei nu lucreaza! Lucreaza ca are un pullup intern, doar ca e mai mare. Mai importanta e o dioda si un condensator pus acolo. Vezi documentatia, desigur ;) Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Nu are nici o legatura cristalul programatorului ( majoritatea nici nu au cristal !) cu cristalul din circuitul tau utilizat ! Tu ai citit documentatia de la Atmel ? http://www.atmel.com Rezistenta de pull-up a resetului asa trebuie sa fie conectata tot timpul . Fara ea nu functioneaza . Ei nu lucreaza! Lucreaza ca are un pullup intern, doar ca e mai mare. Mai importanta e o dioda si un condensator pus acolo. Vezi documentatia, desigur ;)Deoarece Avr atmel 8 biti risc sunt microcontrolere moderne , dupa cum se vede si in datasheet nu mai au nevoie de dioda care este deja implementata in microcontroler si nici de condensator , deoarece exista inauntru un bloc destul de complicat care are grija de reset , power-on reset si watch dog reset !!!!!Asa ca nu se pune decat rezistenta de pull-up reset daca vrei sa folosesti resetul pentru ca la Atmel poti sa-l declari pin de uz general setand fuse bit RSTDISBL si atunci resetul ca si functiune nu mai este accesibil in exterior iar pinul respectiv devine un pin din portul respectiv ( de obicei portul C) . ....... nu am inteles cine sunt ei care nu lucreaza ??? Link spre comentariu
Vizitator Paul Nadejde Postat Iulie 26, 2008 Partajează Postat Iulie 26, 2008 Nu are nici o legatura cristalul programatorului ( majoritatea nici nu au cristal !) cu cristalul din circuitul tau utilizat ! Tu ai citit documentatia de la Atmel ? http://www.atmel.com Rezistenta de pull-up a resetului asa trebuie sa fie conectata tot timpul . Fara ea nu functioneaza . Ei nu lucreaza! Lucreaza ca are un pullup intern, doar ca e mai mare. Mai importanta e o dioda si un condensator pus acolo. Vezi documentatia, desigur ;) Deoarece Avr atmel 8 biti risc sunt microcontrolere moderne , dupa cum se vede si in datasheet nu mai au nevoie de dioda care este deja implementata in microcontroler si nici de condensator , deoarece exista inauntru un bloc destul de complicat care are grija de reset , power-on reset si watch dog reset !!!!! Asa ca nu se pune decat rezistenta de pull-up reset daca vrei sa folosesti resetul pentru ca la Atmel poti sa-l declari pin de uz general setand fuse bit RSTDISBL si atunci resetul ca si functiune nu mai este accesibil in exterior iar pinul respectiv devine un pin din portul respectiv ( de obicei portul C) . ....... nu am inteles cine sunt ei care nu lucreaza ??? Da, da, fa asa si dupa aia mai stam de vorba daca folosesti microcontrolerul altundeva decat pe birou. Primul impuls EM mai tare iti baga placa in reset fara un condensator pe reset. In general. Ia incercati sa il folositi fara condensatori de decuplare peste tot, si mai ales pe reset, langa o scula industriala! O sa ziceti ca aia de la atmel fac microcontrolere proaste si o sa treceti pe ARM. Si tot asa. Circuitul ala de reset din AVR nu e deloc infailibil, desi isi are rolul lui asa cum e facut. Exceptie: intr-adevar situatia cand vrei sa folosesti pinul de reset ca pin de uz general. Atunci n-ai ce face, desigur. In ceea ce priveste rezistenta de pullup externa, eu prefer sa o folosesc pe cea interna de circa 70k, de cativa ani, in PLC-urile care le fac, si care duc niste masini maaaaariii si care merg foarte bine. In ceea ce priveste dioda, trebuie sa ma mai uit odata in datashit, e posibil sa aiba si pe reset diode de protectie la plus si la masa, intr-adevar. Eu personal folosesc un shotchisor ca descarca condensatorul la 0,1V. De, fiecare cu problemele lui. Iar cu "ei nu lucreaza" e cam asa: "Ei, nu lucreaza..." Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Pai stai linistit ca Avr am folosit in mediul industrial ( in tipografie langa motoare de cativa zeci de KW ) si nu face EMP nimic ! Cat priveste decuplarea in diferite puncte din circuit al alimentarii sunt de acord cu tine !!!! Link spre comentariu
Vizitator Paul Nadejde Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Pai stai linistit ca Avr am folosit in mediul industrial ( in tipografie langa motoare de cativa zeci de KW ) si nu face EMP nimic ! Cat priveste decuplarea in diferite puncte din circuit al alimentarii sunt de acord cu tine !!!!Da? Incearca langa o sursa de inalta tensiune pentru masurat/depistat defecte in cabluri, daca vrei sa vezi chestii misto. Luasem un numarator de la o firma... nu-i dan nume ca e romaneasca si suntem patrioti, si il pusesem ca numarator de defecte pe sursa aia. Asta acu vreo 10-15 ani. Si ne uitam la el cum intra in reset cand aparea o descarcare. Sigur ca l-am desfacut si, primul lucru a fost sa ii pun un condensator pe reset, unde baietii lasasera PIC-ul (dar e valabil si la Atmel) doar cu resetul intern, fara un condensator. Dupa aia a mers.Sau langa o sursa de 50kV/4kW, mesterita de baiatu'. Pai mi se ardeau integratele pe placa (doar unele, da' cu schepsis) de la descarcari, si era vreo jumatate de metru pana la traf' si vreo 3m pana la descarcarea efectiva. Ce ziceai de reset? :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum