Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC16F877A - Home Made Development Bard

Blacksmith

Postări Recomandate

Ce face omu cind n-are ce face : un Development Bard pt. PIC16F877A ! :partyman:

Include :

- alimentare 5V

- buton reset

- programare ICSP

- soclu pt. quart

- porturi usor asccesibile

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

2

• Blacksmith

2

• bogdan_

1

• BRANCA

1

Top autori în acest subiect

Ca recomandare, chiar daca "fundul" e protejat mecanic, nu e sanatos sa faci trecerile peste trasee fara sa izolezi cumva. Ceea ce iti sugerez este sa introduci o folie de plastic (eu folosesc "transparente" de laser ca au si un coportament termic rezonabil) intre placa si treceri.Ar mai fi ceva. Daca nu pui ceva "conectori" pe "porturi" o sa le exfoliezi cu timpul si nici foarte "plug&play" nu e. O idee ar fi sa folosesti conectori board-to-wire care se inperecheaza bine cu pin-header de 2,54mm care ar veni montate pe diverse placute cu "accesorii". Timpul nu e pierdut, puti sa le lipesti si acum orizontal (era mai bine prin gauri, ca sa iasa pe "fata cu piese").Si inca ceva :) nu strica sa incluzi si o sursa de alimentare proprie (un 7805 sau similar) ca sa scapi de grija celor 5V si a polaritatii.

Link spre comentariu

pai eu vad un regulator de 5V acolo. si eu sustin ideea de conectori.ai putea de exemplu sa scoti fiecare port + alimentari pe cate un conector. placile pe care le adaugi(daca vrei sa faci modular) se leaga la cate un port si se alimenteaza.oricum, placa e perfect de inceput, ca poti lega repede un led sau ce mai ai nevoie. eu unul, as fi pus si un led sa semnaleze alimentarea. multa bafta

Link spre comentariu

Pai sirmele care trec peste traseele de cupru nu sint lipite unele de altele. Exista un spatiu intre ele.M-am gindit si io sa pun niste conectori pe porturi dar nustiu de care sa pun ca sa fie usor de folosit.Daca pun pini d-aia de 2,54mm o sa imi trebuiasca sertizor pt mufa de cablu care intra in ei. Nici nu am si chiar daca as avea cred ca mi-ar pieri chefu sa stau sa sertizez la fiecare montaj.Nustiu cum sint conecteorii board-to-wire .... :smt017 De exfoliat nu se exfoliaza ca am pistol de putere mica si padul fiind cositorit incalzesc decit putin si prin firu.7805 are. Chiar se vede in a doua poza.Da, ar mai trebui pus un led pe alimentare si o dioda ca sa nu alimentezi gresit. Chiar acu citeva zile am alimentat invers un 7805 si s-a ars. :smt005 Altadata am bagat 15V din greseala intr-un montaj cu PIC si LCD (nu avea 7805) si le-am ars pe amindoua :smt005 :smt005

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări