Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie programator dsPIC30F6012A pt. Audio Spectrum Analyze

adrianbodor

Postări Recomandate

Am o schema destul de maricica pentru un LED Spectrum Analyzer pe 20 de benzi

Pentru altii care doresc aceasta este adresa

Am la el si softul dar cu ce as putea sa programez PIC-ul, mentionez ca softul este realizat in C

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrianbodor

4

• puiu

2

• Blacksmith

2

• wangine

2

Top autori în acest subiect

Am o schema destul de maricica pentru un LED Spectrum Analyzer pe 20 de benziPentru altii care doresc aceasta este adresaAm la el si softul dar cu ce as putea sa programez PIC-ul, mentionez ca softul este realizat in CMultumesc

Orice microcontroler PIC are o interfata numita In Circuit Serial Programming. ICSP.Cei care vand ICD2 o sa strige ca numai cu el poti sa-l programezi, ceea ce bineinteles ca nu e adevarat.Orice programator USB, serial sau paralel care accepta ICSP si pentru care ai un driver software corespunzator va merge.Un software care accepta acest pic este winpic, insa probabil va trebui sa scrii pentru el fisierul de configurare. http://www.qsl.net/dl4yhf/winpicpr.htmlProgramatorul paralel este cel mai sigur si mai rapid. Hardware aici:http://www.geocities.com/vsurducan/elec ... index.htmlDiodele D3 si D4 le inlocuiesti cu un comutator pentru schimbarea comenzii VPP din D3 sau D4.Sa nu-ti imaginezi insa ca prejesti hex-ul in PIC si gata, schema merge si esti fericit... :yawinkle:
Link spre comentariu

Sau PICkit 2. Daca ai un d-asta nu mai ai probleme in viata ta cu programarile de pic-uri. :supz:

E adevarat ca e mai greu de facut, asa ca daca vrei sa faci doar un Analizor Audio si atit fa ce a zis vsurducan

Link spre comentariu

ms, o sa incercAstea sunt fisierele care au venit cu proiectul:ADC.cADC.oAudio Spectrum.cAudio Spectrum.oAudioSpectrum.cofAudioSpectrum.hexAudioSpectrum.mapAudioSpectrum.mcpAudioSpectrum.mcsAudioSpectrum.mcwAudioSpectrum.mptagsAudioSpectrum.tagsrccommon.hlinkerscript.gldMakefile... si sincer sunt un pic ametit din cauza ca nu prea ma pricep la progrmareCare fisiere trebuie incarcate mai exact

Link spre comentariu

AudioSpectrum.hex

O sa vezi ca atunci cind o sa incarci programul pt. PIC in softul de programare o sa-ti apara doar fisierul asta .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Merge Clona MPLAB ICD2 de pe hi-end.ro, cum conectez pic-ul avand in vedere ca este SMD?Pic-ul in care incarc hex-ul se leaga direct la programator folosind alimentarea programatorului prin USB?Si ce soft imi trebuie instalat pe calculator? Cred ca e bine daca imi descarc ultima versiune de MPLAB IDE de pe site-ul MicrochipSper sa ma luminez si eu cu programarea PIC-urilor chiar daca nu fac viitor din chestia asta

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Si eu am pus ochii pe aceasta schema de analizor cu leduri...Nu sunt incepator in ale electronicii dar partea unde apare PIC-ul in schema, imi da si mie batai de cap...trebuie sa stapanim si ramura asta. So, daca inaintezi cu acest proiect sa ne spui si noua :) .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator koolariz

bine bine, degeaba stim ce bagam in el.. problema e cum se programeaza..pardon :P cu ce? ca practic e microprocesor asta.. are 64 de pini, mi se parenu e vorba ca nici nu am, dar nici nu am vazut programator pt el..imi da de gandit proiectul asta.. e frumos dar cam scump400 de leduri!? ~! 20 tranzistoare, 30 rezistente, capacitati.. vreo 4 alte integrate.. scump,doamna scump.. :(hai ca de rezistente, tr darlington si de integratele alea amplif etc mai poti face rost..dar microchipul in cauza de unde il mai cumparam?.. repet.. frumos proiectul, dar inca nu e pentru mine..

Link spre comentariu

Pentru programare ai doua posibilitati:a) faci placa finala cu posibilitate de programare a PIC montat pe placa. Va trebui sa tii cont de la proiectarea placii de acest lucru. Aceasta varianta presupune sa ai initial placa facuta ca sa poti programa PIC-ul.b) montezi PIC pe o placa care sa aibe posibilitatea sa se conectezi cu niste pini atat la placa finala cat si la programator (bineinteles ca nu in acelasi timp). Faci un adaptor la programatorul care-l ai astfel incat sa mearga pe pini tai de la placuta. Varianta b) este mai scumpa dar iti permite sa lucrezi si in viitor la programarea tuturor PIC care au aceasi capsula. Fiecare varianta are avantajele ei. Cel mai bine e sa ai posibilitatea financiara sa le utilizezi pe amandoua.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Softul nu este corect pentru toate modurile de vizualizare.Microcontrolerul depaseste 70*C fara un radiator .Dar de functionat functioneaza.Am mai multe facute si functioneaza de o jumatate de an de doua ori pe saptamana .

Link spre comentariu

Eu lucrez la un proiect asemanator dar cu un DSPIC33FJ128MC706 si display LCD 128x64 , programatorul este brenner9 insa nu am apucat sa lipesc nemernicul de DSPIC ... e capsula TQFP chiar mai mic decit un ATMEGA128 smd , tot am probleme cu placuta adaptoare care nicicum nu vrea sa iasa la dimensiunile dorite (exista erori de 0.3 mm si un pin de la DSPIC tot iese afara) :nas:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări