MifTy Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Se poate folosi motorul de stergator de parbriz dar cutia de reductie te omoara.Daca puterea motorului este foarte mica trebuie compensata cu o gramada de roti dintate ceea ce complica partea mecanica.Dar poti folosi motoare de 220v si 1,5KW sau mai mari.ma intreb daca in loc de roti dintate si etc. nu s-ar putea folosi ceva transmisie hidraulica... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Sistemul hidraulic are nevoie de o pompa care sa creeze presiune in sistem care este angrenata de un motor( electric sau cu ardere interna).Incearca eventual sa copiezi sistemul de la macarale, foloseste 2 sau 3 scripeti si apoi la capatul cablului monteaza motorul de stergator la 24v (de camion)care are pe ax rola unde se strange firul.Mai trebuie un sistem de siguranta, daca se ridica o greutate si dintr-un anumit motiv se opreste undeva la mijloc sa impiedice motorul sa se invarta invers si greutatea sa coboare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2007 Partajează Postat Aprilie 20, 2007 asta era avantajul folosirii unui motor de stergator...are deja "protectie" la oprire. pot sa il flosesc sau nu? e capabil sa ridice? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 25, 2007 Partajează Postat Aprilie 25, 2007 Testul este simplu.Monteaza o fulie pe axul motorului pe care legi o sfoara care are la celalt capat agatata o greutate.Daca dupa ce alimentezi motorul sfoara se infasoara pe fulie si ridica greutatea inseamna ca merge, daca nu, incerci cu alta greutate si asfelafli ce greutate maxima se poate ridica.Iar daca folosesti un sistem de scripeti poti ridica dublul greutatii ridicate doar de motor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2007 Partajează Postat Aprilie 28, 2007 am facut rost de un motor de masina de spalat...nu prea am multe detalii despre el..doar ca merge pe 220 si are ceva putere.. are cineva o idee cum sa il opresc in caz de ceva(cadere tensiune) sa nu imi cada ziarele jos?o schema de control prin fir cu sus-jos are cineva? alte detalii despre un motor de masina de spalat, idei, sugestii, etc sunt binevenite Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 29, 2007 Partajează Postat Aprilie 29, 2007 La motorul asincron trifazat mergea sa il franezi in mai multe moduri. Cel mai interesant mi s-a parut sa pui 24V cc pe una din infasurarile statorice. Incearca apoi sa il misti. NU stiu daca merge si in cazul tau. O sa ma mai uit peste cursurile de masini electrice si cand o sa ajung la asta, o sa iti spun, daca nu face asta altcineva, inaintea mea Link spre comentariu
cosmin_cosmin_1 Postat Mai 2, 2007 Partajează Postat Mai 2, 2007 oare un astfel de actuator de antena parabolica poate fi folosit de deschiderea/inchiderea unor porti? are destula putere? cursa pistonului e destul de lunga?ati mai auzit de astfel de utilizari?un sistem special pentru porti costa de rupe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum