Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare electrostatice

Vizitator mihai

Postări Recomandate

Vizitator mihai

A ascultat cineva asemenea difuzoare? Dar casti electrostatice? Am citit din nou, pe net, despre ele si iar imi vine sa ma apuc de construit. Sunt foarte curios sa aud si pareri in cunostinta de cauza de la cineva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanel

1

Vizitator Osiris

din cate stiu eu despre difurile astea, daca sunt executate klumea, au o "transparenta iesita din comun..se pare ca si liniaritatea e mai buna decat la difurile normale. ce mai stiu e ca cu cat e suprafata mai mare cu atat creste raspunsul in partea de de jos a benzii audio. Problema e ca le creste si capacitatea si iti trebuiesc ampuri tare destepte ca sa dai in ele..sunt si foarte reactive..probleme in plus pentru amp. In rest..numai lucruri bune. Daca te apuci de construit, poate ne tii si pe noi la curent (de unde ai luat materiale, etc)..mi-a trecut si mie prin cap..dar vreau sa termin actualul proiect. :d

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Lupulroz

Am ascultat atit boxe cat si casti electrostatice. Depinde de fabricant, dar in general merg exceptional. Quad-urile englezesti suna intr-adevar extrem de transparent, iar castile Stax Lambda, desi costa vreo 2000 de dolari, suna de cel putin 20.000. :wink:

Link spre comentariu

SalutAm citit shi io despre astea. Chiar ma gandeam sa fac o pereche pe timpul verii. Problema este legata de materiale: folie de mylar, izolatori de *.*, nu cred ca se afla de-astea pe la noi.Ma gandeam sa ma asociez cu cineva, adica eu fac alimentarile shi partea de amplificare, el de constructzia mecanica. Ce zicetzi?

Link spre comentariu
Vizitator adyman

se poate folosi si cealalta folie de la folia de se pune pt. geamuri fumurii(cea care se arunca)m-am gandit mult si cred ca e mai bine sa se faca difuzorul(ele)circulare asa se poate intinde materialul mult mai bine.O intrebare as avea si eu : de unde fac rost de grafit pudra? eu unul sunt hotarat sa fac un dif. sa ma conving de calitatile lui.Pt.izolatori m-am gandit la plexiglass.

Link spre comentariu
Vizitator Osiris

cat de mari ai de gand sa faci difuzoarele astea? si pentru ce gama de frecvente. Nu crezi ca folia aia e cam groasa (parca era nevoie de 8-15um)..in loc de grafit poate sunt bune spray-urile tehnice pentru contact..parca am vazut asa ceva pe undeva..pe un site.

Link spre comentariu
Vizitator adyman

NU am gasit nici o formula pt.calculul dimensiunii difuzorului dar incerc cu ce am zis mai sus si apropos de asta sunt folii si folii ,in lipsa de mylar o sa incerc cu asta.Nu agreez ideea cu spray de contact,pt.termen lung cred ca e de preferat grafitul ,asta il pot obtine din electrodul din bateriile de 1,5V macinat si strecurat dar e prea multa munca si rezultat destul de mediocru.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări