Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa pentru alimentare laptop de la 12-24V (auto)

Postări Recomandate

Am folosit cablaj de test cu trasee foarte scurte! Am sa schimb buz11 cu irfz44LE: Am pus IRFZ44 dar ca acuma nu mai suna urat si nu se mai incalzeste numa ca imi scade tensiunea foarte mult! De la 19V imi scade la 11V! Ce poate cauza aceasta scadere de tensiune drastica?

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Am folosit cablaj de test cu trasee foarte scurte! Am sa schimb buz11 cu irfz44LE: Am pus IRFZ44 dar ca acuma nu mai suna urat si nu se mai incalzeste numa ca imi scade tensiunea foarte mult! De la 19V imi scade la 11V! Ce poate cauza aceasta scadere de tensiune drastica?

pcb-ulSi nu se v-a rezolva daca proiectezi unul,ci cum e proiectat.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Pai sant mai multe reguli de proiectare...daca ai montajul facut apucate si incearca cum merge daca schimbi pozitia diverselor componente(bobina care trebuie sa fie 2x curentul de iesire),traseul de feedback nu are voie sa se intersecteze/apropie de traseul bobinei,condensatori cu impedanta mica http://www.tme.eu/html/RO/condensatoare ... .html(daca nu ai,pune 2...3 buc in paralel).

Studiaza si datasheetul IC,poate in careva se povesteste si de reguli de proiectare specifice.

Link spre comentariu

E bun miezul ala dar , acum vine partea cea mai interesanta, ai pus ceva intrefier, adica de exemplu o foaie de hartie de copiator , o bucatica intre E si I, deoarece bobna aia are neaparat nevoie de intrefier. Eu sunt maimult ca sigur ca nu ai pus , si astfel se explica functionarea defectuoasa a convertorului tau. Ceea ce am spus eu e o parere, sper sa te ajute, numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări