Dr.L Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Dar de ce sa mai pui unul in serie???Foloseste o placa de aluminiu in loc de o latura a carcasei...sau taie in carcasa astfel incat sa iasa radiatorul de procesor in afara Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Fa o carcasa din tabla de aluminiu de 2 si foloseste-o pe post de radiator...de incalzit se incalzeste oricum,poate faci unul cu randament mare si atunci o sa ai pierderi mici.Incearca ceva in comutatie. La actualul poti sa-i limitezi curentul la1A,dar nu poti lucra pe laptop pe incarcare.Si pune dracu' un radiator cu ventilator pe carcasa aia metalica. Acualmente,ce temperatura atinge?© Scoate soclurile IC alea ieftine si cositoreste direct ICurile,ca sa reziste.(trebuiau socluri Augat nu cu lamele,drumurile din RO sant cu gropi,praf,mizerie in general -ex Augat http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... y%3D100143). Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Soclurile alea sunt chiar mai scumpe ca integratele Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Daca le cumperi de unde trebuie si in cantitate mare,renteaza.Sau daca folosesti IC de 30ron. Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 e bun miezul asta http://www.tme.eu/html/RO/ferite-cu-mie ... pelny.html ptr bobina de iesire din convertorul cu TL497 pus mai jos Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Care dintre ele(din lista)? Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 TN25, dar am mai citit si trebuie sa fie cu intrefier, nu, ori miezul asta nu cred ca e cu intrefier, probabil o sa fac bobina dintr-un miez EI33 dintr-o sursa de calculator, la care o sa pun intrefier, o bucata de hartie de copiator, sper sa fie bine, sapt viiit o sa fac sursa, i-am facut si un cablaj pe care o sa-l postez mai pe seara. Link spre comentariu
mely17 Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Am reusit sa rezolv problema aproape in totalitate! Am facut un radiator mare care face fata la LM350(se incinge aceptabil), dar e cam naspa cand bateria este goala il suge klumea si atunci tensiunea imi scade la 16V cea ce ma ingrijoreaza putin! E ok sa fie tensiunea asa de mica? Link spre comentariu
mely17 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Renunt la schema actula! E prea slaba si nu imi rezista si nu am chef sa belesc laptopul! Recomandati o schema pe care as putea sa o fac fara prea mari batai de cap, care tine un curent de 3A la 19V! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Recomandati o schema pe care as putea sa o fac fara prea mari batai de cap, care tine un curent de 3A la 19V!Cu tl497/tl494. Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Am pus-o eu mai sus, o schema de care m-am si apucat , i-am facut si un cablaj pe care o sal pun pestre vreo ora, e aia cu TL497, are si reglaj al tensiunii cat si protectie la scurt, trebuie insa neaparat un osciloscop ca sa vizualizezi semnalul si mai ales riplul, cu laptopul nu e de joaca. Link spre comentariu
silicipi Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Am revenit cu cablaajul, daca il vrea cineva si facut pdf numai bun de printat pe hartie de calc si pus cu fierul de calcat, sa strige, asta in cazul in care nu sunt obiectii, cablajul e facut dupa cel din pdf, dupa recomadarile producatorului, Texas Instruments. Schema e capabila sa scoata 24V, dar modificand valoarea rezistentei din reteaua de feedback sper sa se poata regla undeva la 19V, cel putin mie asa imi trebuie. Dupa ce o realizez am de gand sa o supun la teste serioase , pe rezistenta de sarcina si sa o las asa macar vreo ora, si bineinteles sa pun si osciloscopul pe ea. Insa va mai dura ceva timp, cred ca pe joi fiindca maine se pare ca o sa am ceva treaba. Eu zic ca schema asta e cea mai simpla si mie imi place ca are tensiunea stabilizata si pe deasupra si protectie la scurt, daca faci vreo ghidusie sa nu bulesti tot, inclusiv laptopul, sper sa-mi iasa. acum as dorii si pareri cu privire la posibilitatea coborarii tensiunii chiar si la 16-18v, ca sa poata fii folosita la toate laptopurile, mie asa cum v-am spus imi trebuiesc 19V la un curent de 3,5A, si cred ca schema asta e capabila de muuuuuult mai mult, dar asta ramane de vazut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Schemele erau postate inca de pe prima pagina,dar un topic de 4 pagini e lung.In rest,felicitari pt realizarile de pana acum! Link spre comentariu
mely17 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Ce spuneti de schema asta? Pentru L1 scrie ca trebe sa fac 21 de infasuraturi cu sarma de 10X0.5mm! Nu va iesi un pic cam groasa sarma aia? Pentru traf pot folosi unul dintr-un incarcator de laptop dezafectat?Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Daca poti sa-l desfaci ,in loc de R9 si R10 poti pune una singura pe grila inainte de R11 si nu prea groasa sarma.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum