mmihai94 Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 (editat) Hai ca am avut noroc doar de miez am gasit -52 verde-albastru, l-am bobinat la 78u, dar degeaba, acum chiuie. Singurul cu care nu facea zgomot e ala cu 3 sp. Edit: Am pus si -40, dar tot degeaba. Vad ca oscilatiile in grila raman la fel cu orice bobina in gol, in sarcina nu mai zic. Pe mine ma framanta altceva, de ce apar oscilatiile alea pe oscilatorul SG-ului chiar si in gol? Editat Octombrie 24, 2016 de mmihai94 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Sigur nu mai este o alta diferenta fata de cealalta in afara inductantei? Eventual chiar condensatorii de dupa inductanta daca au capacitati sau ESR diferite pot modifica suficient functia de transfer. Zgomotul ala este cauzat de instabilitatea buclei de reactie ( oscileaza ), probabil se induce prin traseul de masa si in integrat si apar problemele alea la oscilator. Oricum acelea ar trebui sa dispara o data ce sursa va deveni stabila. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Nu e nici de la condensatori, am 2 x 1000u/35v cu ESR 100m (nichicon), deci la fel ca la prima. Ar mai fi ceva diferit, dioda de pe iesire, dar sa nu-mi spui ca si asta poate influenta stabilitatea sursei. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Fireste ca nu... As zice sa incerci ceva teste cu buclele de reactie anulate, toate. Strapezi pinul 1 la masa, daca poti, intrerupe legaturile de la pinii 8 si 10, si du pinul 10 direct la masa iar pinul 8 cu un electrolitic de 10-22uFla masa ( ce gasesti ). Vezi astfel daca fara reactie sursa este stabila ( nu va mai avea stabilizare si nici protectie ), testezi pe diferite sarcini comportamentul si daca este ok asa atunci SG si driver-ul sunt in regula. Incepi si reconectezi buclele, prima data doar cea de tensiune, deconectand pinul 1 de la masa si lasand-ul la divizor si in reteaua aia RC asa cum este in schema originala. Vezi asa daca sursa merge ok, apoi mai vedem. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Octombrie 25, 2016 Partajează Postat Octombrie 25, 2016 Am facut si testul asta. Fara nici o bucla, functioneaza foarte bine, scoate 28V in gol, cu sarcina de 8A scade pe la 20, cu 4 A scade pe la 22V si se incalzeste normal, comanda mosurilor arata foarte bine, tensiunea pe secundar neredresata arata si ea bine. Cum am pus bucla de tensiune au revenit problemele..... Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Atunci compensarea ar putea totusi sa nu corespunda desi nu-mi explic motivul, ca nu este o configuratie prea complicata. Incearca sa variezi usor valoarea condului de 68p dintre pinii 1 si 9, pune si ceva mai putin, si ceva mai mult, si vezi daca sunt diferente asa, mai poti incerca sa ajustezi si pe cel de 2,7n de langa el, ar trebui totusi sa se rezolve stabilitatea sursei astfel. Apoi daca merge asa, poti reinstaura si buclele de protectie ( curent si temperatura ), momentan lasa pinil 10 la masa si pinul 8 doar cu cond electrolitic spre masa. Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Cred ca amplificarea e prea mare. Reduceti R5 la 33-47k si mariti C5 spre 1n. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Asa se da peste cap tot ce am calculat in paginile anterioare, devenind inutil, adica ne-am muncit degeaba. Eu nu cred ca am gresit in calculul compensarii atat prin prisma faptului ca primul exemplar de sursa a mers ok, cat si datorita faptului ca metoda asta m-a servit de fiecare data cu brio. Sursele mele ATX modificate se folosesc de aceeasi configuratie a compensarii ( recalculata pentru schema mea ) si fiecare exemplar a functionat perfect stabil din prima. Totusi o sa revizuiesc cand am timp tot ce s-a calculat anterior sa vad daca nu cumva nu mi-a scapat ceva. Intre timp as sugera sa se faca asa cum am zis, variatii usoare ale celor 2 conzi, as miza pe faptul ca sunt ceva diferente subtile pe undeva, care dezechilibreaza sursa. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 Am facut modificarile, chiar si ce propusa de iop95, dar degeaba....Ce am putut sa obtin a fost deplasarea oscilatiei din comanda mos mai la stanga sau dreapta. Se poate sa fie si din cauza trafului? Oricum o sa mai bobinez unul. https://drive.google.com/open?id=1PM2f6uNPteLqhuEDi9f3f7C6_njNI3nWgQ https://drive.google.com/open?id=1bji0PYaqG9SbilsxgtXkPjCP50OZ4Dr5cw Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 M-am uitat mai atent la poze.. oscilatiile nu-s din bucla de reactie. Sunt oscilatii parazite date blocarea unor diode (cele din secundar cel mai probabil). E posibil ca inductanta de scapari a trafului sa fie f mare. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Octombrie 26, 2016 Partajează Postat Octombrie 26, 2016 (editat) N-am rezolvat mare lucru nici cu alt trafo. Pe asta l-am bobinat mult mai bine decat primul, dar vad ca nu prea sunt diferente. Ziceai de diode, pai am doar dioda dubla din secundar, aaa si mai sunt diodele din mos, dar nu au nici o legatura. O sa mai schimb si dioda de pe iesire, dar stiu ca am mai schimbat-o. Editat Octombrie 26, 2016 de mmihai94 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Ceea ce ar trebui sa incerci este cate un snuber pe diodele din secundar ca vad ca nu exista asa ceva in schema, daca nu stii sa-l calculezi zi ce dioda ai si-ti sugerez eu ceva valori. Deasemeni n-ar fi rau si cate un snuber pe mosfetii din primar ( desi nu-i obligatoriu ), transilurile doar taie varfurile oscilatiilor, in schimb snuberul le reduce amplitudinea si le amortizeaza in timp. Pentru ca sustin si eu ideea D-lui Iop95, ce vad pe ultimele poze indica o bucla de reactie stabila, deci compensarea este in regula. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Acum am STTH6003. Nu prea am avut alte variante. As pune un STPS3045, dar nu sunt sigur daca sunt suficienti cei 45V. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Las-o pe aia ce o ai ca merge, ideea este sa fie ajutata de snuber. Nu gasesc grafic cu capacitati la ea dar am gasit ceva la cea cu 6002, habar n-am daca valorile ar fi apropiate intre cele 2 insa as zice sa incepi cu 1n la minim 100V, si o rezistenta intre 4,7 si 10R functie de ce gasesti, la 0,5W. Iti vor trebui cate 2 bucati din fiecare, le inseriezi cate una ( R+C ) si le conectezi in paralel cu fiecare dioda din acea capsula, apoi eventual asistat de osciloscop, variezi valoarea C pana obtii rezultatul cel mai aproape de ideealul dorit ( oscilatii cat mai mici ), de mentionat ca marirea C va duce la cresterea disipatiei pe R. Link spre comentariu
mmihai94 Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Nu ma ajuta cu nimic nici snuberele. Apar mici diferente pe secundar, dar doar atat, comanda mos ramane la fel. Am pus valori de la 1.5n pana la 10n, de la 2.2 pana la 10 ohmi. Si ce bine merge fara reactie...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum