Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa pentru alimentare laptop de la 12-24V (auto)

Postări Recomandate

Mai poti limita curentul liniar pe o ramura de + sau pe masa (MOS+bipolar). Daca consideri prea mare puterea disipata se pot face cateva lucruri.

Adica se poate face un montaj separat: un mos-fet care actioneaza ca intrerupator,un tiristor ,un operational si o rezistenta sunt
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut in aceasta dupa amiaza montajul postat de Vlad Mihai-http://www.joretronik.de/Web_NT_Buch/Ka ... el6_2.htmlNu a durat mai mult de 1 ora, cu piese de pe o placa de baza si o sursa pc, inclusiv bobina asa cum erea in sursa.Atasez cateva foto.Functioneaza perfect.

post-30357-139829473664_thumb.jpg

post-30357-139829473671_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu mai folositi terminale asa lungi la condensatori, nici macar la montaje experimentale

puteti avea surpriza sa trageti concluzia gresita ca montajul nu functioneaza, in sensul ca schema are o hiba

folositi cu incredere tabla stanata

Posted Image

Link spre comentariu

Salutare!Nu am pus , tocmai citisem despre asa ceva si ma documentam, este cumva montajul cu 2 tranzistori pnp-npn in baza mosului? ma poti ajuta cu schema?Sau aceasta este, si ce valori sa pun in baze? sau copiez ca in schema de la Sprut cu bazele comune si colectorul il mut in 12v.

post-30357-139829474164_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut eu am folosit o variantă cu bazele unite şi un rezistor de 1k în masă(găsisem un un forum unde ziceau că e bună). Ca tranzistori am folosit bc337/bc327 care erau singurii tranzistori care îi aveam la îndemână. Rezistenţa din baza(de fapt e grilă m-am grăbit eu, mulţumesc tyc) mos-ului la mine e de 7 ohm(măsurată).

Link spre comentariu

am ataşat varianta de cablaj, nu e strălucită că sunt începător la proiectare dar e bună decât delocLE. uitasem să precizez că e cablajul la schema de acolo , modificare ulterioară am făcut-o în aer.

Vreau si eu sa fac acest alimentator de laptop, insa nu stiu exact care inel din sursa sa il folosesc deoarece nu am cu ce masura inductanta, si pentru 19v ce rezistente trebuie sa pun R1 respectiv R2? ca nu pricep cum sa calculez.Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări