Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

casetofon auto cu probleme

Vizitator miteomi

Postări Recomandate

Vizitator miteomi

am un casetofon auto la care nu mai merge FM-ul.este cu cautare automata si merge doar pe MW. cand skimb banda pe FM se blocheaza si nu vrea sa mai caute .stie cineva ce poate sa aiba? partea de fm este cu LA 1140

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• overdrive

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sal man!Ori ai probleme cu tensiunea de +8V de alimentare a tunerului FM ori chiar tunerul FM este de vina(mai bine zis bufferul de oscilator care ofera semnal de oscilator convertorului AD din controlerul casului ca sa faca {sa inchida :d } bucla PLL).Daca are o cutiuta mica ala e tunerul FM.Va trebui sa il desfaci si sa repari bufferul(de obicei are un tranzistor care are in baza un rezistor de 100k si in colector un condensator de aprox 1 N smd care se ma duce in timp din cauza vibratiilor si a lipirii proaste din fabrica).Eu de obicei rezolv prin schimbarea c-ului de 1N sau lipirea lui la capete (probabil se intrerupe).Asta cind mai am timp sa mai repar scule auto... :lol: Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări