nascadorel Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 He he,Oi fi eu nestiutor dar nu cazut in cap. Binenteles, oare cum de nu m-am gandit la varianta asta ! Ba m-am gandit, doar ca nici unul nu scoate atat cat scrie. Scrie 3.6v, scoate 6 (masurat). Scrie 5v, scoate 8. Nu am gasit unul care sa scoata 3, sau mai putin. Daca sti tu un magazin, da-mi de stire te rog.Multumesc Scot cat scrie pe ele dar trebuie sa masori tensiunea in sarcina sau macar sa sa pui o rezistenta de circa 1-10K in paralel cu Votmetru pentru descarcarea condensatoruli de filtraj.Apropo de valoarea rezistentei 1-10K este cazul unui alimentator de telefon sau ceva asemanator caci imediat se vor gasi carcotasi sa combata "orice", conteaza valoarea condensatorului si a tensiuni acestuia. Link spre comentariu
Vizitator claudiukbi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Bun, trebuie masurat in sarcina. Doar ca sarcina asta a mea cred ca e cam mica. e doar un led amarat. Crezi ca o sa tina? sa nu se arda? Mai departe, la faza cu rezistenta de 1-10k, etc, nu ma pricep. Daca esti din Bv si ma poti ajuta.... In cazul in care e suficient un incarcator de tel, am unul de 3.6v dar masurat scoate 6. O sa incerc sa il masor in sarcina. Dar daca scoate 3.6, e ok? Adica nu arde led-ul? avand in vedere ca e putin peste? Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 He he,Oi fi eu nestiutor dar nu cazut in cap. Binenteles, oare cum de nu m-am gandit la varianta asta ! Ba m-am gandit, doar ca nici unul nu scoate atat cat scrie. Scrie 3.6v, scoate 6 (masurat). Scrie 5v, scoate 8. Nu am gasit unul care sa scoata 3, sau mai putin. Daca sti tu un magazin, da-mi de stire te rog.Multumescalea nu-s stabilizate de care spui tu. alea stabilizate sunt un pic mai scumpe dar mult mai bune Link spre comentariu
Vizitator claudiukbi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Ahaaaa... stai ca acum incep si eu sa inteleg. Deci daca iau unu d-ala cu trepte, 1.5v-3v-4.5v- etc.. e stabilizat si nu mai trebuie sa fac nici o inginerie. Blana, pai multumesc frumos, tuturor. Succese nebanuite. Link spre comentariu
nascadorel Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Ahaaaa... stai ca acum incep si eu sa inteleg. Deci daca iau unu d-ala cu trepte, 1.5v-3v-4.5v- etc.. e stabilizat si nu mai trebuie sa fac nici o inginerie. Blana, pai multumesc frumos, tuturor. Succese nebanuite. Nu sint nici alea stabilizate, acele alimentatoare despre care vorbesti au prize mediane din secundarul transformatorului si un comutator pentru a putea selecta tensiunea dorita, bineinteles din gama in care a fost construit. Nu trebuie neaparat tensiune stabilizata pentru un led, ba mai mult de atat orice tensiune este la fel de buna daca montezi o rezistenta serie corespunzatoare pentru ca ledul sa nu ia un curent mai mare decat cel normal (bineinteles discut despre tensiuni "casnice" adica ne periculoase) Link spre comentariu
srdjan Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 stai ca il incurcam cu totul :)deci, alimentatoarele astea dau curent continuu.tensiunea de iesire o poti controla in trepte sau liniar.cele stabilizate daca sunt reglate bine scot ce tensiune ceri tu (eventual cu o mica eroare) atat timp cat curentul variaza in intervalul specificat.cele care nu sunt stabilizate iti scot o tensiune cat de cat aproximativa dar care variaza mult in functie de curentul dictat de sarcina.deci daca la un alimentator pui o sarcina de 10Ohm:la un alimentator stabilizat pus la 10V vei avea un curent de 1A la tensiunea de 10Vla un alimentator nestabilizat la 10V vei avea un curent de 1A la tensiunea de 10V (+-X1%)la o sarcina de 1000Ohmla un alimentator stabilizat pus la 10V vei avea un curent de 0.01A la tensiunea de 10Vla un alimentator nestabilizat la 10V POTI avea un curent de 0.015A la tensiunea de 15V (+-X2%)unde X1 poate fi mult diferit fata de X2e adevarat ca nici cele stabilizate nu sunt high-tech... dar pentru aplicatii generale sunt foarte bune.cele nestabilizate sunt chiar periculoase pentru circuite cat de cat sensibile.cele nestabilizate se bazeaza pe legatura mediana la tranformator si variaza mult tensiunea in gol fata de sarcinacele stabilizate au o bucla de reglare in care tu spui cat vrei, ea vede cat scoate, calculeaza eroarea si ajuseaza iesirea ca eroarea sa tinda la 0. astea de obicei se fac in comutatie pentru a fi mai mici, mai ieftine si mai performante. insa datorita comutatiilor nu se preteaza la animite aplicatii profesionale deorece cauzeaza zgomote a caror filtrare costa si ea. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 in postarea de aici viewtopic.php?f=66&t=30494#p913125 am scris SPECIAL cuvantul stabilizate ingrosat! exista alimentatoare made in CHINA ce livreaza la iesire (in gol) 3V +/- 1%. am testat cateva astfel de alimentatoare in gol si in sarcina iar tensiunea de la iesire varia foarte putin. DECI SE POATE ! He he, Oi fi eu nestiutor dar nu cazut in cap. Binenteles, oare cum de nu m-am gandit la varianta asta ! Ba m-am gandit, doar ca nici unul nu scoate atat cat scrie. Scrie 3.6v, scoate 6 (masurat). Scrie 5v, scoate 8. Nu am gasit unul care sa scoata 3, sau mai putin. Daca sti tu un magazin, da-mi de stire te rog. Multumesc Iti trimit eu unul de la Pitesti dar o sa te cam coste! drumul meu pana la magazin + produsul + expedierea si ambalarea.ceva asemnator, P.SUP.EU600 600mA, gasesti la un magazin din Brasov (daca il au in stoc) si te duci cu voltmetrul sa-l masori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum