daniel_smd Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Am facut oscilatorul din schema, cu unele modificari (in locul CI am folosit TL071, si l'am alimentat la +/- 12V). Probelma e urmatoarea : cand incerc sa obtin o sinusoida mai "curata"( din R13), obtin sinusoida, apoi imediat, amplitudinea varieaza rapid intre 0 si valorarea maxima( parca ar fi modulat in amplitudine)Din ce cauza? Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Probabil C10 nu filtreaza corect. Vezi cum ai semnalul in poarta lui T1. Ar trebui sa fie o valoare constanta.Ar mai fi posibilitatea ca divizorul R13, R1 paralel cu T1 sa nu functioneze corect la tensiunea asta. Incearca sa reduci tensiunea la +/-6V. Link spre comentariu
daniel_smd Postat Iunie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2008 Probabil C10 nu filtreaza corect. Vezi cum ai semnalul in poarta lui T1. Ar trebui sa fie o valoare constanta.Ar mai fi posibilitatea ca divizorul R13, R1 paralel cu T1 sa nu functioneze corect la tensiunea asta. Incearca sa reduci tensiunea la +/-6V.Meris. Se pare ca tensiunea e prea mare(merge bine la +/-6V)In grila tranz am -3V. Care ar fi tensiunea maxima de alimentare(in datasheetul circuitului scrie +-18V)? Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Tranzistorul T1 nu se simte bine la tensiune mai mare, nu mai lucreaza liniar ca o rezistenta comandata in tensiune.Schema s-ar putea modifica sa lucreze si la tensiune mai mare dar cel mai simplu si mai sanatos este sa pui inca un etaj amplificator daca ai nevoie de amplitudine mai mare. Acest amplificator va face si separarea intre oscilator si sarcina, cu urmari benefice asupra stabilitatii frecventei la variatia sarcinii. Al doilea OpAmp il poti alimenta pina la cit scrie in catalog. Poti sa mai adaugi si un etaj de putere ca sa poti debita pe impedanta scazuta, direct pe un difuzor de 4 ohm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum