Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformarea sunetului in semnal electric.

ionescu liviu

Postări Recomandate

Buna ziua! Am si eu nevoie de niste informatii daca stie cineva si are binevointa sa imi zica.Cum se transforma sunetul in semnal electric? Si cum capteaza microfonul sunetele? Poate aveti si un link spre ceva documentatie. Despre microfon o sa si caut eu ca trebuie sa gasesc ceva dar despre cealalta intrebare nu stiu unde as putea gasi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• ionescu liviu

1

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sunetul se poate transforma în semnal electric prin induc?ie, capacitiv, rezistiv, piezoelectric ?i cred c? mai sînt metode. Prin vibra?ia unei mebrane se induce curent, variaz? capacitatea, respectiv rezisten?a sau se creaz? o tensiune. Sunetul este captat de microfon prin sesizarea diferen?ei de presiune creat? prin mi?carea aerului. Cam asta ar fi, cît se poate de scurt.

Link spre comentariu

liviu chiar daca nu fac parte din elforum Staff tot ma enervez cand vad astfel de intrebari pe forum , de ce nu faci un mic efort de a cauta pe google

ce am gasit in 30 s

Microfoanele se pot realiza tehnologic prin mai multe metode, cele mai uzuale sunt:

-microfonul dinamic =alcatuit dintr-o bobina mobila care se misca intr-un camp magnetic, la care presiunea sunetului determina miscarea bobinei si datorita campului magnetic se produce o deplasare a electronilor din bobina rezultand un curent electric.

-microfonul condensator= care este alcatuit dintr-o membrana subtire, metalizata ce se dispune in fata unei alte placi metalice fara ca acestea sa se atinga. Elementul rezultant are propietatile unui condensator, deoarece sunt echivalete unor armaturi electrice. Daca din exterior se aplica o tensiune electrica pe suprafata membranei se acumuleaza sarcini electrice. Presiunea acustica determina miscarea acestei membrane. In acest mod variaza capacitatea echivalenta deoarece variaza distanta dintre electrozi si apare o variatie a sarcinii electrice de pe armaturi. Miscarea acestor sarcini produce un curent electric direct proportional cu presiunea sonora aplicata.

In practica microfoanele condensator simple se realizeza dintr-o membrana de plastic care are propietatea de a fi permanent incarcata electric, obtinuta dintr-un material denumit ''electret''. Miscarea acestei membrane in fata unor electrozi metalici produce un efect similar variatiei capacitatii si de aici rezulta o variatie de sarcina electrica care se transforma intr-un curent electric.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări