Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum realizez fizic o schema electrica

Vizitator bobby

Postări Recomandate

Vizitator bobby

saut!...Sunt incepator in ale electronicii?as vrea sa stiu cum as putea sa realizez o schema fizic(pasii pe care trebuie sa ii urmez) daca am desenul schemei?sau exista firme care se ocupa cu asa ceva?adica sa realizeze la comanda o piesa dupa o anumita schema??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

1

• icar

1

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

de inteles am inteles dar nu prea am priceput ! eu inteleg ca esti incepator in ale electronici dar poate reusesti sa explic exact ce vrei sa faci. vrei sa realizezi un montaj electronic dupa o anumita schema electronica sau ce ... :smt017

sau exista firme care se ocupa cu asa ceva?adica sa realizeze la comanda o piesa dupa o anumita schema??

Da exista firme care realizeaza cablaje (inclusiv montaje) dupa o anumita schema dar daca e ceva simplu poti invata chiar tu.
Link spre comentariu
Vizitator bobby

eu as vrea sa invat...dar nu prea am timp acum si schema e mai complexa....daca ai putea sa-mi dai niste nume de firme care se ocupa cu asa ceva ar fii foarte bine.ms.

Link spre comentariu

ar trebui sa gasesti pe forum useri dispusi sa realizeze montajul, posteaza la rubrica Servicii eventual sa pui si schema ca sa stie omul la ce se baga.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Fir3Splitter

Daca vrei sa faci tu cablajul imprimat exista mai multe programe ce te pot ajuta. De exemplu: Orcad sau Multisim. Faci schema si apoi dai export layout si iti pui piesele pe placa cum vrei tu iar apoi programul iti face "traseele". Dupa ce ai facut cablajul pe comp listezi (daca vrei), iei o placa imprimata si desenezi(cu creionul initial) schema care ai facut-o cu calculatorul (traseele doar). Dupa ce ai terminat iei un marker permanent si dai peste desenu tau (practic ingrosi linile..punctele..etc). In final dupa ce ai acoperit traseele cu marker bagi placa in clorura ferica si o lasi ca 40min sau daca observi ca nu s-a corodat complet o lasi mai mult. Dupa...stergi cu diluant markerul.In final..ceea ce ai acoperit cu marker va fi cablajul imprimat iar restul ce era neacoperit..."gone!". There ye go!! Spor la lipit piese pe ea.Recomand sa o gauresti iar piesele sa fie pe partea unde nu ai cablaj imprimat. :smt039

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări