Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fix film de la imprimanta laser

pusttiu

Postări Recomandate

salut , am 2 imprimante laser la care nu se mai printeaza toata pagina : HP1010 si HP1020 dupe ce le-am desfacut am gasit fix-filmu (asa am aflat ulterior ca se nuneste folia aceea care vine pe un tambur termorezistiv sau ceva... ) am dat comanda de fixfilm compatibil HP si vreau sa le schimb. Am vb la o firma de birotica si mi-a zis ca nu se schmba sa direct,,ca mai trebuei pus ns ce vasilina sau alea alea... si ca manopera e 50lei... pls help de la cineva care a mai schimabat... este nevoie sa fac o operatie mai speciala in afara de aceea de a inlocui fixfilmul rupt cu asta nou ? cu stima,florin c. ps: daca mai trebuie sa fac ceva pls ordonati :) si eu execut.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

2

• Dr.L

2

tamburul se inlocuieste la cartus, dar in imprimanta mai este o folie fotosensibila... care este pe un cilendru termic.. (sau ceva asa)folia aceea este distrusa la mine , iar acolo unde lipseste pagina iese neagra...

Link spre comentariu

pai tamburul de toner e in contact cu tamburul fotosensibil,foaia atinge doar tamburul fotoapoi urmeaza alta grupa,formata din tamburul incalzit si un tambur de cauciuc-si foaia trece printre ele

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator johnyak27

Va salut,si eu am aceeasi problema,la un cannon MF4690PL cu toner FX10...si nu stiu cum se inlocuieste .....ori filmul ori tamburul cu tot cu film ?!in interior sunt doi tamburi apropiati unul de celalalt,unul mai in spate amplasat,iar celalalt mai pe fata imprimantei,cel din spate are o culoare portocalie la film ,iar cel de pe fata o culoare gri,la cel din fata mi s-a rupt acel film gri pe margini si imi scoate marginile negre afectand si scrisul pe foaie....va rog daca puteti sa ma ajutati cu ceva sfaturi...va multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator queequeg

Partea aceea a imprimantei se numeste in jargonul specific meseiei "cuptor" si este vinovata de fixarea (prin incalzire - topire) tonerului pe hartie. La o imprimanta laser obisnuita sunt 2 role acolo: una portocalie, care apasa (se cheama pressure roller, si asta ar trebui sa zica tot) si cea fierbinte, gri de culoare, heat roller, ce contine inlontru o lampa halogen. Heat roller-ul are (la laserurile ieftine) un film de teflon care se distruge in timp, mai ales cand se folosesc cartuse refillate prost (din care curge toner; daca vreti si sa va explic de ce, deschidem alt topic). Filmul asta de teflon se poate scoate si pune altul in loc, dar trebuie uns cu o vaselina speciala, care se cumpara tot de la firmele care vind filmul de cuptor. Prima rola de care vorbeam, aia portocalie, pressure roller, se strica de obicei cand tanti secretara scoate foaia blocata in cuptor cu varful foarfecii si "ciupeste" rola respectiva. A nu se face confuzie intre rolele cuptorului si cilindrul fotosensibil, care la imprimantele de care e vorba in discutie se afla in cartusul de toner. De-aia eu nu folosesc termenul "tambur" care poate produce confuzie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări