Vizitator ionutzxpo Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 atasez o schema foarte simpla de preamplificator cu tub..o dubla trioda..ECC88... edit kosmin227:data viitoare te rog pune un titlu mai concret topicului pe care-l faci! nu e chiar o noutate ce ai postat tu aici, un simplu amplificator de tensiune... Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 De ceva in genul asta sper sa ma apuc si eu in curand, dupa multe cautari am toate piesele in sfarsit. Voi incerca sa folosesc in cat mai mare masura piese recuperate (mai putin tuburile, mufele si potentiometrul - pana si asta e unul rusesc/sovietic). Ce-mi recomandati intre electrolitici japonezi recuperati (un Nichicon si inca un producator de care nu am auzit) si electrolitici est-europeni recuperati, gen Tesla? La prima vedere pare evident - cei japonezi - dar na.....nu stii niciodata. O metoda buna "pe genunchi" de indoit tabla de aluminiu (2-3 mm) are careva? Mai are si niste profile pe ea, e genul de tabla anti-derapaj. LE: merge aranjat asa? http://i31.tinypic.com/28vdan7.jpg Link spre comentariu
pusttiu Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 pare fain asezat asa, dar cu droselu ala asa de aprope de lampa ,,,,inclin spre brum, destul de puternic. iar traful de alimentare pare ffff mare... de ce nu faci unu toro la petra... si iese fain de tot, poti sa il pui chiar intr-0 carcasa de cdrom,. Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 10, 2008 Partajează Postat Iunie 10, 2008 Traful stiu ca e exagerat de mare, dar l-am primit cadou si pe asta il am, trebuie sa fac ceva cu el asta in conditiile in care trafuri de alimentare pt lampi, recuperate si pe jumate cat asta, se vand pe forum la preturi amuzante.Carcasa fiind asa mica, droselul nu prea am unde sa-l pun, doar sa fac alta carcasa si cum nu am cum sa tai si sa indoi in conditii decente tabla de aluminiu sau cupru, alta alergatura.O sa caut prin magazine sa vad daca vand astia si bucati mici de tabla si daca le si taie cum vreau eu, poate-mi si dau gaurile pt socluri. In Bricostore au astia niste preturi la frezele pt metal de te doare capul, costa mai mult decat tuburile. Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 16, 2008 Partajează Postat Iunie 16, 2008 Se poate adapta in vreun fel schema de mai jos, astfel incat sa-l pot folosi si ca preu si ca amp de casti? http://diyaudioprojects.com/Schematics/ ... lifier.htm Valorile rezistentelor banuiesc ca nu sunt critice, adica pot pune 200 ohmi in loc de 150. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 16, 2008 Partajează Postat Iunie 16, 2008 O metoda simpla de indoit tabla este sa o zgarii si apoi se indoaie usor si frumos la marginea mesei(daca e dreapta) sau orice suprafata dreapta. Daca tabla e mai groasa trebuie sa zgarii ceva, dar merge eu am folosit cu succes metoda.Bafta la construit! Link spre comentariu
MARLANU Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 ce parere aveti de acest preamplificator corector ? http://www.angelfire.com/electronic/fun ... one-A.html http://i25.tinypic.com/29dhkzr.gif Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 24, 2008 Partajează Postat Iunie 24, 2008 E o schema foarte buna , des folosita , care suna bine . Link spre comentariu
MARLANU Postat Iunie 24, 2008 Partajează Postat Iunie 24, 2008 puteti sa imi recomandati o sursa pentru el ? vreau sa il folosesc la un amplificator final cu tranzistori Link spre comentariu
mosfet Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Revin, sper sa ma apuc zilele astea de pre-ul cu E88CC si am cateva intrebari:- pt filamente, 800mA e suficient da? 365mA pt fiecare tub, deci 800mA acopera- pt B+, 50mA e suficient banuiesc, dar cam care va fi consumul? Voi folosi doua trafuri, spate in spate pt ca am cateva recuperate si nu are rost sa cumpar unul nou. Primul de 20V (+ o infasurare de 8V pt filamente) aprox 25VA sa zic, al doilea de 17V si 7,5VA (deci cam 40-50mA); undeva dar nu stiu unde (imediat dupa cel de-al doilea traf? dupa puntea redresoare adica sa fac un filtru RCLC, sau CLCRC?), trebuie sa intercalez si o rezistenta pentru ca am nevoie doar de 165V in final; un traf de 12V ar fi fost ok, dar nu am- un drosel de 330 ohmi, pe care o sa am o cadere de tensiune de aprox 12V - nu stiu ce curent imi va consuma- pentru filamente, voi stabiliza cu un LT1085 (3A maxim) si 4700u-10,000uF, e ok? Filtrajul sa-l pun inainte de LT sau dupa?- pentru B+, un condensator Tesla (vechi de cand lumea) 100u+100u e suficient? L-am masurat, are cam 75+75u, daca nu e suficient mai am cativa. Sau sa pun niste condensatori japonezi recuperati? Asta Tesla imi place ca e cu surub, deci ar fi usor de prins pe carcasa si arata si retro - cu vreo 3 gauri de aprox 1cm diametru (2 tuburi si condensatorul de filtraj) intr-o carcasa de aluminiu de aprox 1mm grosime, ma pote ajuta cineva in Bucuresti? Dau o bere. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 1. Lasa 1A sa nu se incalzeasca secundarul respectiv.2. Daca nu stabilizezi U anodica, poate sa varieze intre +150...180V. Si aici curentul cred ca e mic.3. Vezi cu ce sirma e bobinat droselul.4. Condensatorii ii pui inaintea c.i., dupa el pui unul, sau unii mai mici de 1000uF de preferat chiar pe pinii soclurilor.5. Mai bine faci cum fac si unii restauratori: desfac condensatorii vechi si inlocuiesc in interior cu unul nou dupa care il inchid la loc. Asa isi pastreaza aspectul retro si e functional ca unul modern. Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Alimentarea filamentelor e gata (stabilizarea mai precis) si surprinzator, merge Link spre comentariu
mosfet Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Pentru alimentare, B+, in cazul unui filtru CLC, merita sa pun conzi nepolarizati (mkp, mks) in loc de electrolitici? Stiu ca sunt evident mai buni dpdv electric cei nepolarizati, dar diferenta va fi audibila? A incercat cineva? Link spre comentariu
fcon Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 Pentru alimentare, B+, in cazul unui filtru CLC, merita sa pun conzi nepolarizati (mkp, mks) in loc de electrolitici? Stiu ca sunt evident mai buni dpdv electric cei nepolarizati, dar diferenta va fi audibila? A incercat cineva?D.p.d.v. audiofil, cu un pic de ulei de sarpe de firma, cate o picatura/condensator, diferenta este "foarte" audibila! Pune in alimentare conzi electrolitici, decuplati cu cate unul nepolarizat de 10-100 nF/500-1000V si este absolut suficient.Masa etajului de alimentare pune-o la piciorusul (-) al primului condensator de filtrare, iar a montajului, fa-o in stea, pe piciorusul 9 al primei lampii prefinale, cuplata la masa alimentarii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum