Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor Benq Q7T4

Postări Recomandate

Salutare ! Am o problema cu un monitor BENQ Model Q7T4.Panel-ul e ok am o problema la partea cu invertorul . Am gasit 2 tranzistori C5707 in scurt shi protectia pe 15V dusa. Am schimbat cei 2 tranz Q815,Q816 de tip C5707 cu 2N3055 shi am inlocuit PF801 cu o rezistenta de 1 OHM la 2 W (altceva nu am avut la indemnana ). Acum se aprinde, apare Logo-ul , imaginea shi dupa 5 sec se stinge ! Problema e ca nu stiu daca am facut bine schimbarea cu 2N3055 sau cumva mai are o problema :d. Multumesc ! :smt024 PS: stie cineva de unde pot sa gasesc C5707 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mihai78

6

• nelu57

3

• wangine

2

• djdansmart

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@n3055 merge doar pana la 20kHz si in convertor e mult mai mult

The inverter uses some very special bipolar power transistors, they have a gain so high that they approach a darlington gain device (min about 200 @ 1amp). The Ft (gain x frequency) is also high at 330Mhz typical. It is very hard to find an equivalent. A TIP41 will burn up trying to do the same job. Use the correct transistor for replacement.

Tie iti trebuie maxim 20W pentru 17'

Unde ai pus rezistorul de 1 R trebuie o fuzibila nu un rezistor

Pentru inlocuirea tranzistorului ai aici un linc pentru monitorul tau

http://www.badcaps.net/forum/printthread.php?t=4304 :partyman:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu trebuie neaparat 2SC5707 merg majoritatea Sc urilor folosite in driverele de linii din Tv uriEchivalente sunt destule sa fie peste 200MHz e mai important :partyman:

Link spre comentariu

Mda..asa este..merg si altele..insa intrebarea mea este de ce se defecteaza? Varfuri de tensiune..comandati prost..supraincalzire..(desi nu cred ca se incalzesc..)Mihai78 ti-am trimis PM!!

Link spre comentariu

am schimbat tranzistorii si functioneaza! :smt003 problema care cred eu cu monitoarele astea sunt lipiturile reci ca dupa ce am pus capacul si l-am alimentat ... :smt031 tranzistorii; am desfacut, am refacut lipituri tot ce inseamna cablaj pe invertor am reinlocuit tranzistoriii am pus capacul si merge fara probleme ! multumesc inca odata tuturor ce m-au ajutat :partyman: fara informatiile de pe ELFORUM nu ma descurcam :smt029

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

revin si eu cu o intrebare...am reparat un monitor BENQ de 19V defect prin supravoltare...am gasit cond pe sursa 120uF/450Vdefect si l-am inlocuit cu 100uF/450V... monitorul functioneaza. faptul ca pe sursa am acum 100u/450V poate afecta pe viitor functionarea monitorului? (120uF/450V nu am gasit) multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator geogeo

Va salut .Incerc sa repar un monitor benq Q7T4 (o cazatura de monitor)dupa instructiunile de aici Am schimbat tranzistorii .Acum se apinde o secunda si se inegreste monitorul dar ledul verde ramane aprins daca il opresc siiii dau drumu apare logo ul BENQ apare desktopul si iar se inchide dupa o secundaAveti vre o sugestieMultumescPSAm alimentat separat neoanele monitorului si se vede perfect :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări