Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce e recomandat

Vizitator claudyubz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

5

• ratza

5

• alex20alex

4

• danzup

3

Top autori în acest subiect

cam amandoua is la fel de bune....acuma depinde si ce fel de ascultator esti. daca esti audiofil, care simte si diferenta intre 2 cabluri diferite cu care alimenteaza boxele, probabil ca ai prefera niste incinte full-range :weedman:

Link spre comentariu

Nu trebuie s? fii audiofil ca s? î?i plac? stereo. Din punctul meu de vedere sistemele x.1 nu-?i au rostul, din moment ce toate CD-urile sînt înregistrate stereo. Recomandarea mea e s? ascul?i CD-ul preferat atît pe full range cît ?i pe 2.1 (preferabil la tine acas?) iar pe urm? s? alegi ce consideri c?-?i place mai mult.

Link spre comentariu

Daca pentru multicanal se intelege folosirea unui subwoofer si a mai multor sateliti pt costuri reduse si efecte de bass cutremurator la filme, in cazul stereo pt casa 2.1 e o jale. El a fost adus in prim plan(la fel ca si mp3 sau divx) de industria IT si de cei care vor sa folosesca calculatorul la mai mult decat a fost gandit sa faca. Nu exista niciun avantaj al folosirii unui subwoofer si 2 sateliti in locul a doua incinte full-range. Aici apar mari probleme la crossover(pt ca subul e gandit sa readea frecvente foarte joase restul necontatnd) iar bassul e directional, contrar a ce cred unii(un contrabas sau o baterie se poate spatializa foarte bine, pe sistem stereo bun pe cand cu un subwoofer auzi o bubuiala surda). Oamenii tind sa isi faca subwoofere mari, care au un group delay pe masura si sunt prea lente pt muzica. Chestia asta cu 2.1 a venit mai mult din motive de a face sistemul compact, sa pui satelitii pe birou si sub-ul sub masa pt a avea si ceva bass si calitate pauza. Observ ca la ora actuala conceptul de bass este perceput eronat de majoriatea oamenilor si se exagereaza mult in domeniu(de exemplu pe un sistem home cinema mai baban, daca pun un film si cineva face o actiune banala cum ar fi o saritura, sau sa inchida o usa se aude o bubuiala de parca s-a tras cu tunul). Eu te sfatuiesc sa incerci sa iti faci doua incinte in adevaratul sens al cuvantului daca ceea ce cauti tu este calitatea sunetului redat.P.S. Aici nu m-am referit la sistemele profersionale care intr-adevar folosesc configuratii gen 2.1 dar din alte motive justificate.

Link spre comentariu

@EmyRulz : Subscriu 100 % ! Asa este . Din pacate multi chemati putini alesi .........Subwooferul a fost gandit strict pentru ceva bine definit , in nici un caz pentru auditii stereo !

Link spre comentariu

Salut ... Dupa parerea mea este bun si un Subwoofer dar pe langa niste boxe full-range ..

De ce?(Pentru corectarea sunetelor de bas a sistemelor traditionale de home cinema si stereo ).

Nu multe boxe coboara sub 40HZ -45hz(mai ales cele din categoria low-cost) si pentru a avea o banda cat mai larga me trebuie si un Subwoofer .

Link spre comentariu
Vizitator catalin200702

Salut ... Dupa parerea mea este bun si un Subwoofer dar pe langa niste boxe full-range ..

De ce?(Pentru corectarea sunetelor de bas a sistemelor traditionale de home cinema si stereo ).

Nu multe boxe coboara sub 40HZ -45hz(mai ales cele din categoria low-cost) si pentru a avea o banda cat mai larga me trebuie si un Subwoofer .

si eu sunt de aceeasi parere....

si 2 fullrange sunt bune dar fara subwoofer parca bass`ul e neterminat

acum fiecare cu gusturile lui

Link spre comentariu

si eu sunt de aceeasi parere....si 2 fullrange sunt bune dar fara subwoofer parca bass`ul e neterminatacum fiecare cu gusturile lui

Prietene, full range înseamn? toat? gama, inclusiv cele reproduse de subwoofer. Ar trebui s? ascul?i o dat? incintele mele, pe urm? decizi dac? mai e nevoie de sub.Corectarea sunetelor? Facem pariu c? pe un sub nu faci diferen?a între o coard? de bas ?i toba mare dac? sînt suprapuse?
Link spre comentariu

Deci eu mi-am spus punctul de vedere care mi-l sustin..

Si nu vad de ce va dati experti fiecare asculta muzica cum ii place ..

Cat despre ce a zis Emirulz nu vad de ce ar strica sunetul un subwoofer chiar nu inteleg (cand am zis subwoofer nu m-am referit la cele de calculator) :smt011

ratza Da intradevar nu toate incintele acustice au nevoie de subwoofer cum am si zis.

Faza din paranteza nu am zis o eu ci un prodicator de incinte.

Link spre comentariu

pentru ratza:ce boxe fullrange ai?(ce dif de bass?) :rock:

PA-800K ?i DT300 în VTP, filtre pasive de ordinul 2. Nu le-am m?surat r?spunsul în frecven?? ca s? v?d cum arat? graficul, în schimb pot s?-?i zic c? de pe la 30Hz în sus basul e d?rîm?tor.
Link spre comentariu

Deci eu mi-am spus punctul de vedere care mi-l sustin..

Si nu vad de ce va dati experti fiecare asculta muzica cum ii place ..

Cat despre ce a zis Emirulz nu vad de ce ar strica sunetul un subwoofer chiar nu inteleg (cand am zis subwoofer nu m-am referit la cele de calculator) :smt011

ratza Da intradevar nu toate incintele acustice au nevoie de subwoofer cum am si zis.

Faza din paranteza nu am zis o eu ci un prodicator de incinte.

Nu intelegi cum ar strica sunetul pentru ca probabil nu ai ascultat inca un sistem audio stereo decent si nici muzica inregistrata de calitate. Oricum rolul subwooferelor in sistemele de casa(exceptand cazul suburilor hi-end cu toate ca si aici e discutabil) este de a strica sunetul(sunt gandite in acest fel). Acum vanzatorii de scule audio-video consumer o dau cu "experienta multimedia" si asta pt ca oamenii nu cauta calitatea(desi ei sunt ferm convinsi ca asta cauta) ci doar "senzatia" si asta li se ofera. Observ asta in fiecare magazin gen Media Galaxy: Oamenii sunt extrem de impresionati de un sistem care bubuie calumea pe o muzica cretinoida. Asta e valabil in orice domeniu nu numai in audio. Si doar pentru ca o gramada de oameni fac un lucru sau folosesc ceva nu inseamna ca acel ceva e si bun! La fel e si cu muzica. Majoritatea muzicii difuzata la TV e de proasta calitate si asa zisii "artisti" se promoveaza pe alte criterii. Treaba ca eu ascult ce imi place si cum imi place mie si ce imi place mie e cel mai bun, e cea mai scurta cale spre ignoranta. Eu cred ca ar trebui sa fim mai deschisi si sa incercam cat mai multe lucruri. Si ca sa nu crezi ca vorbesc asa, si eu am facut subwoofere cretine cu difuri de masina care zgaltaiau peretii si ascultam muzica cretina gen hip-hop sau house dement care aduce mai mult a distorsiuni, dar era varsta de vina si m-am lecuit repede.
Link spre comentariu

ratza: Dap am auzit multe despre vtp-uri si am zis ca o sa imi fac si eu (le tot lauda lumea) :smt001 .EmyRulz: Nu styu ce ai luat foc asa ca tot nu sunt de acord cu tine :smt004 .Eu ascult aproape orce muzica (mai putin opera ,manele bla bla) si credema ca la unele genuri de muzica boxele sunt ajutate de sub cu toate ca au o frecventa destul de larga 30Hz-20 Khz . Acum fiecare cu gusturile lui .Si credema ca am avut mai multe sisteme audio decente!In fine eu ma opresc aici mi-am zis punctul de vedere si gata.O seara placuta la toata lumea!

Link spre comentariu

Corectarea sunetelor? Facem pariu c? pe un sub nu faci diferen?a între o coard? de bas ?i toba mare dac? sînt suprapuse?

depinde de situatie , eu bag chitara bass pe sub impreuna cu toba mare si auzi diferenta, incazul muzicii inregistrate depinde mult de calitatea inregistrarii , nu exista sa nu faci diferenta intre toba si bass , doar daca ai urechi de tabla poate

@ alex20alex zici tu ce zici de sub , dar esti sigur ca ai program muzical sa ajunga la 30Hz sau mai jos ??? esti sigur ca ai un sub capabil de spl destul de mare incat sa auzi corect 30Hz de exemplu ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări