quinn Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Mi-a dat cineva un multimetru defect si daca tot aveam un 7106 am zis sa-l repar.Dupa inlocuirea convertorului toate-s ok mai putin tensiunea care-mi indica mai mult ,de ex 223v imi indica 240v.S-o fi decalibrat vreo rezistenta, sau ce-o avea? Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 se poate sa fie si ceva decalibrat dar tenciunea retele nu este potrivita pentru verificare corectitudini de masurare a unui multimetru . am masurat acasa in cateva zile diferite tensiunea retelei cu acelasi multimetru chinezesc si am obtinut tensiuni de 218 pana pe la 232V iar un prieten avea si 240V la priza :weedman: . incearca sa masori caderae de tens peo rez de precizie si vezi ce trebuie sa ai din U=I*R Link spre comentariu
quinn Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 Am masurat simultan cu alt instrument pt. comparatie deci nu se pune problema de variatii ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Aparatul trebuie sa aiba un semireglabil de unde se etaloneaza . Circuitele nu sunt identice , dupa inlocuire trebuie facuta reetalonarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum