vlad_2770 Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 Vreau si eu sa ajut de aceea fac cateva precizari:Standardul la telecomanda este RC5 si cineva a zis ca nu i-a mers codul, dar a tinut cineva cont de faptul ca nu se stie ce telecomanda a folosit bulgarul? ma refer la faptul ca am folosit pina acum 4 telecomenzi in standardul RC5 si nici una nu avea codul tastelor acelasi. Pentru tasta 1 erau 3 coduri (doua telecomenzi se pupau la cod). Telecomenzi folosite - 1 - telecomanda DVD PHILIPS, 2 - telecomanda televizor LG 3 - telecomanda televizor NEI 4 - o telecomanda cumparata din bazar de la un rus.O alta problema este frecventza cuartz-ului. Picurile 16F84 pot merge la 4MHz sau la 20MHz. Mentionez ca daca se foloseste cuartz-uri la frecvente diferite nu mai merge rutina de decodare a standardului RC5, acolo timpii se calculeaza la sange. O sugestie ar fi sa se foloseasca doar cuartz-uri de 4MHz si 20MHz (nu cred ca bulgarul a folosit alte cuartz-uri). Cine are asm-ul isi poate da seama de multe. Am un pic experientza in programarea pic-urilor deci cine are fisierul ASM si are intrebari poate sa-mi trimita codul asm si intrebarile pe care le are.O precizare pentru Vasile. Ma apuc sa realizez un PCB pentru montajul de acolo da vreau o schema mai kalumea si piesele sa stiu ce fac. Precizez ca lucrez in PROTEL dar nu va fi o problema ca eu o sa il pun apoi intr-un pdf sa poata fi tiparit. Mai mica ar iesi placa daca o fac double side si nu e greu de realizat double side. Deci astept un semn. Link spre comentariu
Vizitator microjean Postat Aprilie 16, 2005 Partajează Postat Aprilie 16, 2005 Rutina de decodare RC5 foloseste un numarator pe 8 biti (de obicei) care masoara primul nivel de 0 logic si primul nivel de 1 logic. In functie de schimbarea fazei semnalului de la telecomanda se poate determina (chiar grosier) daca e bit 0 sau 1. Frecventa cuartului conteaza astfel: daca e prea mare se poate produce un overflow la numarator si adio decodare; daca e prea mica, diverenta dintre numaratoarea unui nivel de 0 si unul de 1 nu e semnificativa si pot apare erori. O rutina bine calculata poate functiona si la 8, 10 sau 20MHz.Codul RC5 presupune si transmiterea unei adrese specifice unui anume echipament (de ex. 0 pentru TV). Eu n-o folosesc niciodata pe 0 pentru a evita interferentele cu telecomanda TV-ului si invers.Asa ca e posibil ca softul respectiv sa nu functioneze pe toate telecomenzile RC5, daca aceasta are conditionare de adresa a echipamentului caruia i se adreseaza.microJean Link spre comentariu
Cristi2005 Postat Octombrie 30, 2005 Partajează Postat Octombrie 30, 2005 dupa cum observ orice inceput are si un sfarsit :((( si parea asa interesant subiectul..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum