Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

selector surse audio cu PIC

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

Vreau si eu sa ajut de aceea fac cateva precizari:Standardul la telecomanda este RC5 si cineva a zis ca nu i-a mers codul, dar a tinut cineva cont de faptul ca nu se stie ce telecomanda a folosit bulgarul? ma refer la faptul ca am folosit pina acum 4 telecomenzi in standardul RC5 si nici una nu avea codul tastelor acelasi. Pentru tasta 1 erau 3 coduri (doua telecomenzi se pupau la cod). Telecomenzi folosite - 1 - telecomanda DVD PHILIPS, 2 - telecomanda televizor LG 3 - telecomanda televizor NEI 4 - o telecomanda cumparata din bazar de la un rus.O alta problema este frecventza cuartz-ului. Picurile 16F84 pot merge la 4MHz sau la 20MHz. Mentionez ca daca se foloseste cuartz-uri la frecvente diferite nu mai merge rutina de decodare a standardului RC5, acolo timpii se calculeaza la sange. O sugestie ar fi sa se foloseasca doar cuartz-uri de 4MHz si 20MHz (nu cred ca bulgarul a folosit alte cuartz-uri). Cine are asm-ul isi poate da seama de multe. Am un pic experientza in programarea pic-urilor deci cine are fisierul ASM si are intrebari poate sa-mi trimita codul asm si intrebarile pe care le are.O precizare pentru Vasile. Ma apuc sa realizez un PCB pentru montajul de acolo da vreau o schema mai kalumea si piesele sa stiu ce fac. Precizez ca lucrez in PROTEL dar nu va fi o problema ca eu o sa il pun apoi intr-un pdf sa poata fi tiparit. Mai mica ar iesi placa daca o fac double side si nu e greu de realizat double side. Deci astept un semn.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sifor

17

• andiy

14

• niq_ro

4

• TITI

1

Top autori în acest subiect

Vizitator microjean

Rutina de decodare RC5 foloseste un numarator pe 8 biti (de obicei) care masoara primul nivel de 0 logic si primul nivel de 1 logic. In functie de schimbarea fazei semnalului de la telecomanda se poate determina (chiar grosier) daca e bit 0 sau 1. Frecventa cuartului conteaza astfel: daca e prea mare se poate produce un overflow la numarator si adio decodare; daca e prea mica, diverenta dintre numaratoarea unui nivel de 0 si unul de 1 nu e semnificativa si pot apare erori. O rutina bine calculata poate functiona si la 8, 10 sau 20MHz.Codul RC5 presupune si transmiterea unei adrese specifice unui anume echipament (de ex. 0 pentru TV). Eu n-o folosesc niciodata pe 0 pentru a evita interferentele cu telecomanda TV-ului si invers.Asa ca e posibil ca softul respectiv sa nu functioneze pe toate telecomenzile RC5, daca aceasta are conditionare de adresa a echipamentului caruia i se adreseaza.microJean

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări