Vizitator S_L_24 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 am o problema cu un incarcator de baterii pe care l-am realizat dupa o schema propusa de oshonsoft linkul spre proiectul original: link problema cea mare o am e cu ecranul lcd din proiect, model pmg12064e3-syl produs de palm tech, displayul fiind achizitionat de la metrafo problema consta in faptul ca nu vad nimic afisat pe lcd, desi cred ca totul in spatele sau functioneaza, jucandu-ma cu butoanele de la meniu am reusit sa fac sa se aprinda ledul rosu-descarcare, verde-incarcare e vreo modalitate prin care as putea sa vad dc lcd chiar functioneaza? vreo metoda sau circuit de test? a mai lucrat cineva cu el? necesita anumite chestii speciale? inca o intrebare: legata de acel "quartz" de langa microcontroler. mi s-a spus ca ar fi un rezonator ceramic, am cautat asta nu prea se gaseste la noi; am incercat cu un quartz simplu, nu se schimba situatia; am incercat si condensatori (de 5,6; 10; 15; 33 pF) langa quartz tot asa nimic pe display dar se pare ca totul functioneaza in "spatele" sau Link spre comentariu
petre_s Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 daca nu ai rezonator din-ala poti sa pui fara probleme un quartz normal si 2 conzi de 27pF la masa asa cum arata si schema. verifica si FUSES cand faci programarea. de asemenea, asigurate ca ai 0V pe pinul RW de la LCD. PIC16F877, display grafic, EEPROM... nu ti se pare ca acorzi prea multa atentie unor acumulatori NIMh ?pe deasupra, incarcarea doar dupa tensiuena citita (incarcarea se termina cand tensiunea incep sa scada) nu e cea mai fericita alegere.. macar se putea face o incarcare rapida, urmarinduse si temperatura elementilor.. Link spre comentariu
Vizitator S_L_24 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 mersi o sa urmez indicatiile, o sa caut si condensatori de 27pF si verific si voltajelestiu, trangand linie costurile sunt mari, dar odata ce l-am realizat sunt f intrigat de faptul ca nu merge Link spre comentariu
Vizitator S_L_24 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 am verificat tensiunea pe RW la lcd si e aprox 5v exact asa cum este si pe pinul 7 de la pic (marcat in schema ca iesire RW pt lcd); m-am uitat atent si-n schema lor si pe cablaj sunt legate direct fara alte legaturi intermediare. ar trebui sa-l leg eu fortat la GND? nu am inteles "verifica si FUSES cand faci programarea"; scuze nu sunt chiar asa avansat sau poate nu m-am prins? programarea picului am facut-o cu icprog 1.06A si programatorul de aici Link spre comentariu
petre_s Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 iei pinul RW al LCD-ului de la pic si il pui direct la masa. Link spre comentariu
vioreld Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Salut! Am aceeasi problema ca S_L_24: nu se vede nimic pe LCD. Am incercat cu XT de 20 MHz la care i-am adaugat condensatori de 27pF...nimic. Pinul RW este legat de pinul 7 al lui PIC16F877, nu e pus la masa si am tensiune 0V pe el. S_L_24 ai rezolvat cu LCD-ul pana la urma? Functioneaza? Alte sugestii? Multumesc! Link spre comentariu
vioreld Postat Iunie 15, 2009 Partajează Postat Iunie 15, 2009 Am revenit cu informatii foarte utile! In sfarsit am reusit, dupa ce m-am chinuit aproape toata ziua. Problema era setarea contrastului.Am pus in paralel cu rezistenta de 1,2 k ce leaga Vo (pinul 18) de Vee (Pin 3) un semireglabil de 2k, un conector pe pin 3, unul pe 18 si unul lasat in aer.Am rotit de el spre in 18 pana s-a vazut ok.Sper sa iti mearga... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum