Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nokia 1100....fara sunet de apel,sonerie,etc.

Nemesis

Postări Recomandate

Salut. E vorba de un Nokia 1100 care in urma unei escapade bahice (in timpul unui gratar nocturn undeva langa o padure) a cazut (insotit evident de posesor :smt036 ) intr-un fel de baltoaca sau mocirla...n-am inteles prea bine . Oricum apa nu a intrat in el.....doar putin noroi pe carcasa.....asa ca doar socul mecanic presupun ca l-a zapacit . In urma acestui incident desi restul functiilor merg normal , telefonul nu mai "suna".........adica tonul de apel nu se mai aude, nici soneria.....singurele sunete scoase de el sunt tonurile alea de la taste....si evident convorbirile telefonice . De fapt la inceput se auzea "sunand" dar f incet (cu urechea lipita de el) ca si cum ar fi avut ceva care gatuia (mecanic) transductorul . L-am desfacut si am facut o inspectie vizuala in urma careia n-am observat nimic deosebit (in rau) cu exceptia unui smd (cu 2 pini....deci nu era tranzistor) langa care se vedea putina sare de cupru (praful ala albastru) . I-am facut o baie cu spirt si dupa ce s-a uscat nu se mai auzea deloc sunetul de apel . N-am reusit sa-mi dau seama care este transductorul care face telefonul sa sune....o fi acelasi ca si ala in care se asculta convorbirea ? Idei , propuneri ? Ca-i neplacut ca singura informare cu privire la un apel telefonic sa fie doar ...."vibratiile" .Daca e nevoie poate o sa fac si ceva poze desi nu stiu cu ce ar putea ajuta pt ca inauntru totul pare normal.....curat, nu sunt piese dezlipite sau afumate, nici cablaje fisurate .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

10

• ghimpe--

3

• Dr.L

2

• Blind

1

Top autori în acest subiect

:offtopic2 Daca cumva te consoleaza, tot la un gratar nocturn in mijlocu' padurii, eu am transformat masina in escavator. Am alunecat la plecare pe niste sleauri mocirloase si am ramas cu masina pe burta...cu osia din spate pe pamant, cu cea din fata IN pamant-mocirla (la o adancime de vre-o 3 ori cat grosimea ei).Cand dupa mai bine de 40 de minute am facut rost de ceva cu care sa putem tracta masina, am crezut ca voi pleca doar cu jumatate de masina de acolo la halul in care trepida doar partea din fata, ce din spate stand linistita la "locul" ei...Dimineata am inspectat "urmele"...mocirla uscata se apropia de buza de sus a discurilor de frana fata :weedman:
Link spre comentariu

Nu ma consoleaza, ci ma face doar putin "invidios" :smt033 . Dar las' ca ma duc iar saptamana viitoare :smt036 . Vad ca s-au uitat cativa la postul asta.....nu va sfiiti...postati :smt006 !

Link spre comentariu

as zice ca la cat este de ieftin telefonul nu merita atata bataie de cap; dute la un service si poate te ajuta ei, dar sa ai grija ca astia de la service-uri au prostul obicei de a umfla preturileBafta

Link spre comentariu

La service chiar nu are rost sa ma duc . Asa ca tentativele de reparare le voi face doar eu .Despre namol in buzzer......am zis ca nu are asa ceva . Nu stie nimeni daca "buzzer-ul" ala e unul si acelasi cu difuzorul unde se asculta convorbirea ? Ca mai era o chestie acolo de forma cam ciudata cu 2 borne la care aplicand tensiune de la ohmetru scotea niste pacanituri ca atunci cad pui o baterie pe bornele unui difuzor . Deci daca ala o fi buzzer-ul...si daca pacane....inseamna ca e bun .Ma gandesc ca smd-ul ala de care am zis ca avea un pic de sare langa el sa intrerupa/sunteze cumva drumul semnalului pana la buzzer . Stiu ca e putin probabil, dar....are cineva vreo schema cat de cat a partii de comanda a buzzer-ului ala ?...Adica sa stiu de unde vine si cum ajunge semnalul la buzzer ca sa stiu ce componente sa verific, sa stiu ce valori ar trebui sa aibe, sa stiu daca macar semnalul este trimis..etc .P.S. nu-i o avere telefonul....dar daca s-ar putea repara (usor), chiar nu merita luat altul din moment ce asta isi face bine treaba .

Link spre comentariu

Buzerul pentru rington nu este acelasi cu acel mic difuzor pentru convorbiri.Am atasat si o schema, nu prea pot sa te ajut cu altceva, poate baietii care lucreaza in domeniu ....

P.S. nu-i o avere telefonul....dar daca s-ar putea repara (usor), chiar nu merita luat altul din moment ce asta isi face bine treaba .

Te inteleg, si mie mi-a picat de caurand softul pe un 2300 si chiar daca nu e cine stie ce "scula" isi facea treaba bine (si-a facut-o circa 4 ani.. :smt003 )
Link spre comentariu

Multumesc mult pt schema....stiu acum macar unde sa ma uit . O sa-l redesfac mai tarziu sa vad ce gasesc acum cu schema in fata .Later edit: It's alive....zbiara......era vb de un traseu de cablaj intrerupt....ms inca o data pt schema :smt006 .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ca tot e vb aici de Nokia 1100.....are cineva idee de ce atunci cand telefonul este apelat nu afiseaza toate numerele din agenta cu numele sub care au fost salvate ? Mai precis...daca ma suna "07xxxxx1" imi apare ca ma suna "Y" (Y fiind numele care a fost atribuit numarului 07xxxxx1), insa daca ma suna 07xxxxx2 in loc sa-mi apara ca ma suna "Z"(Z fiind numele atribuit numarului 07xxxxx2) imi apare doar numarul apelantului . Problema asta o are inca de cand era nou, dar abia acum mi-am amintit sa va intreb de ea .E foarte stresant cand te suna un amic al carui numar il ai de cativa ani in agenda si pe telefon, cand te apeleaza, iti apare doar numarul respectivulului . Raspunzi , el zice "Salut, ce faci"......iar tu nedumerit il intrebi "Cine esti ?" :smt033 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări