Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

de la vitacom iau tranz ala irfp240MBR cu 5,2 lei/buc cu TVA) si 4,8 lei la 20 buc(cu TVA)sau IRFP240PBF la 5,83 lai /buc sau 4,1 la 25 buc. (- persoana juridica)tme - 4.63 lei/buc Producatorilor: VISHAY.in schimb iei cu 4.5 lei/buc aceeasi piesa de la mivarom dar e inferior celui de la vitacom si tme . (persoana fizica)

Link spre comentariu

Nu prea cred in sfantia VITACOM ului pentru ca am patit odata la un amplificator cu finali de BD249/250 cand am postat imaginea userul ZAL a spus ca sunt facaturi.

Eu naiv si crezator ne luand in seama experimentele (testele)facute cu acest amp. am distrus una dintre BD-uri(BD249) si la surprinderea mea era original

- cristalul era cositorit nu prins cu silicon

- dimensiune cristalului era 5mmX5mm

Asta era un tranzistor cu 2lei bucata!!!!

Cu celalalt(BD249) am facut teste si a suportat fara nici un defect 20A

Am patit si eu ca mi-a trimis facaturii de la Mivarom (BDX66/67,MJE340/350...etc)

Dar BD-urile astea erau bune!!

Link spre comentariu

Nu prea cred in sfantia VITACOM ului pentru ca am patit odata am facut un amplificator cu niste finali de BD249/250 si userul ZAL cand am postat imaginea a spus ca sunt facaturi.

Eu naiv si crezator ne luand in seama experimentele (testele)facute cu acers amp. am distrus una dintre BD-uri si la surprinderea mea era original cristalul era cositorit nu prins cu silicon cu dimensiune de 5mmX5mm si asta era un tranzistor cu 2lei!!!! cu celalalt am facut teste si a suportat fara nici un defect 20A

te rog reediteaza postul, ca eu nu inteleg nimic.

eu am dat ca exemplu negativ Mivaromu-ul ! si exemplu pozitiv vitacomul si TME-ul .

poate nu am formulat eu chiar explicit !

Link spre comentariu

Dudi deja 2 contra unu nu e in regula. momentan sunt putin ocupat dar cum zice messengeristu :rade: BRB, si in plus nu vreau sa crezi ce am ceva cu tine pentru ca esti detreaba si in plus vreau sa ma apuc de microcotrolere si am nevoie de ceva sfaturi :ras:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dar au rezistat fara nici o problema la o sarcina de 170W la 71V si nici n-au incalizt prea mult.Nu au ars nici de un curent de baza de 2A(catalog scrie max. 1.5A)O sa pun intr-un amplificator timpul o-sa spuna, mi-e mila sa sparg :cry:

Link spre comentariu

Dar au rezistat fara nici o problema la o sarcina de 170W la 71V si nici n-au incalizt prea mult.Nu au ars nici de un curent de baza de 2A(catalog scrie max. 1.5A)O sa pun intr-un amplificator timpul o-sa spuna, mi-e mila sa sparg :cry:

e clar ca baietii cu ochii mici au incurcat borcanele ! au pus ceva mai puternic in capsulele alea :ras: este foarte posibili sa fie niste tranz buni, chiar daca nu sunt originali .
Link spre comentariu

In schema de testare pusa sub poza trz, e de fapt un reostat de putere, cum nu avem retea la 120V in tara, nu poti decit sa alimentezi dintr-un autotraf puternic, altfel plingi dupa el. Prin redresare tensiunea ajunge la +170V, suficienta sa emuleze situatia din cele mai multe amplifuri ''mari''.Daca zici ca ai incercat la 71V pe o sarcina de 170W, asta inseamna 2,5A daca chiar s-a deschis trz suficient, destul de putin ca sa-ti faci o ideie exacta. Era un tip care avea o sursa reglabila de tensiune pina la +200V si 30A cu care testa trz finali. Foloseste si un voltmetru si un ampermetru ca sa testezi.

Link spre comentariu

Eu am testat cu un traf+redr.+cond tensiune in gol era 100V si tensiunea a scazut la 72V sub sarcina de 170W(rezistor de putere).Am folosit trei multimetre la test 1 tensiune pe rezistorul de sarcina 2 tensiune la bornele de alimentare(pentru a afla scaderea de tensiune pe tr.) 3 curentul in baza(pentru asigurarea deschiderea maxima a tr.)SOA ul tranzistoarelor astea e 0.9A, 80V, 1s Ori cum sunt niste cloni. nu originali dar nici facaturi ordinare pentru ca nu ar rezista atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări