Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

apai ...cine  mai  doreste  sa  lucreze  la   Cooperativa  Munca  in  Zadar  este  poftit  sa  faca  un  pas  in  fatza ...

stimati  tovarasi  , calitatea  unui  integrat  nu  rezida  numai  in  proba  ca  atare , adica  sa  il  bagi  intr-un  soclu  si  sa  mearga  LA  PRIMA  CHEIE  ... sint  implicati  o  gramada  de  factori  in  aceasta  analiza  ... stabilitatea  in  timp , stabilitatea  cu  temperatura ,  distorsiuni  reale  fatza  de  formele  de  unda  prezentate  in  datasheet ,  repetabilitate  in  procesul  de  fabricatie ,  disponibilitate  in  timp  in  caz  de  comenzi  multiple  in  timp , pret  de  cost  , etc  ... 

eu  , unul , nu  m-as  obosi  sa  fac  teste  cu  astfel  de  gunoaie  nici  daca  mi  le-ar   da  cineva  gratis ... in  fine  , face  fiecare  ce  vrea  cu  timpul  lui ...

Toate cele mentionate de dv. avind relevanta zero taiat in situatia concreta despre care se discuta!

De curiozitate, daca nu e secret: ce negunoaie ati testat in ultimii 10 ani???

Acum 51 minute, informer a spus:

Off topic... si totusi legat de discutia anterioara...
Niste poze personale din China, de luna trecuta.
Niste amarati, vai de mama lor, nu-s in stare de nimic... 🤣

si cind vezi pe la noi exprimari de felul: ''orezari, galbejiti, chinezarii'' de parca cei cale le folossesc ar locui in buricul Neviorkului si ar fi proprietarii Agilenului!

Link spre comentariu

China  este  o  tara  mare  si  evident  ca  face  si  lucruri  ff  bune , insa  numai  pentru  cine  plateste  calitatea  acestor  lucruri  ff  bune ... cine  cumpara  diverse  questii  electronice  CLONATE    de  pe  Alliexpress la  preturi  extrem  de  mici , si  care  questii  electronice  ORIGINALE   costa la  orice  furnizor  serios  din  lumea  occidentala  si / sau  SUA  mult  mai  multi  bani , apai  sa  nu  se  astepte  la  calitate / fiabilitate  din  partea  acestor  questii  clonate ... 

@ dl Mare Savant ...

in  afara  de  bagat  batzul  prin  gard  aiurea  in  tramvai  APROAPE  la  orice  postez  eu , sinteti  si  dvs  in  stare  sa  emiteti  pe  gura  niste  opinii  PROPRII  referitoare  la  ORICE , prin  care  sa  ne  demonstrati  tuturor   ca  va  meritati  nickname-ul ?  aia  nu  e  buna , aialalta  nici  atit , si  tot  asa  o  tineti  langa  ... cum  nu  ati  facut  nici  o  demonstratie  concreta  la  nimik  pina  acum  si  sint  ferm  convins  ca  nici  nu  o  veti  face  nici  in  continuare , tin  sa  va  anuntz  ca  nu  dau  nici  2  bani  gauriti  pe  comentariile  dvs  referitoare  la  mine ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Mai lasati-o moale cu orijinalele :95

Cred ca mai mult de 90% dintre astia care bantuim pe aci au rupt Aliexpress in doua cu comenzile.  Se simte de la distanta, chiar si pe online.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Alic a spus:

Cred ca mai mult de 90% dintre astia care bantuim pe aci au rupt Aliexpress in doua cu comenzile. 

vax  albina ... eu nu  cred  ca  procentajul  este  chiar  atit  de  mare ! dupa  parerea  mea , procentajul  de  peste  90%  este  umflat  cu  pompa ... cred  ca  sint  useri  care  comanda  pe  Alliexpress , asta  da  , dar  de  aici  si  pina  la  a  asemenea  pondere  , nicicum ...

Link spre comentariu
Acum 1 minut, misuraelectronic a spus:

vax  albina ... eu nu  cred  ca  procentajul  este  chiar  atit  de  mare ! dupa  parerea  mea , procentajul  de  peste  90%  este  umflat  cu  pompa ... cred  ca  sint  useri  care  comanda  pe  Alliexpress , asta  da  , dar  de  aici  si  pina  la  a  asemenea  pondere  , nicicum ...

corect! multa lume cumpara si de la firmele care cumpara de pe aliexpres si revind cu adaosuri consistente! dar altfel te vede lumea atunci!

P.S. se pare ca nu aveti nici un fel de idei despre cum arata o fabrica de orice din china si cum merg treburile!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

@ dl Mare Savant ...

in  afara  de  bagat  batzul  prin  gard  aiurea  in  tramvai  APROAPE  la  orice  postez  eu , sinteti  si  dvs  in  stare  sa  emiteti  pe  gura  niste  opinii  PROPRII  referitoare  la  ORICE , prin  care  sa  ne  demonstrati  tuturor   ca  va  meritati  nickname-ul ?  aia  nu  e  buna , aialalta  nici  atit , si  tot  asa  o  tineti  langa  ... cum  nu  ati  facut  nici  o  demonstratie  concreta  la  nimik  pina  acum  si  sint  ferm  convins  ca  nici  nu  o  veti  face  nici  in  continuare , tin  sa  va  anuntz  ca  nu  dau  nici  2  bani  gauriti  pe  comentariile  dvs  referitoare  la  mine ...

Deci, asa cum spuneam, n-ati testat nimic si-i descurajati si pe altii sa o faca!

In rest, sincer va luati asa de mult in serios si aveti o scortosenie care ma amuza asa de tare incit nu ma pot abtine sa va raspund! Si pe buna dreptate! asa cum a mai spus cineva, nu merita sa te spargi in figuri la un banal 8038, cu abureli ca respectivul ar putea avea probleme cu aprovizionarea in cazul productiei de serie.

P.S. ati observat sper ca nu sint singurul care va reproseaza aroganta de care dati dovada in majoritatea postarilor, asa ca eram sincer curios sa aflu la ce anume lucrati in domeniul electronic, ce realizari mai mult sau mai putin deosebite aveti, de va permiteti sa-i jigniti pe toti cei care nu folosesc componente importate de pe Marte, unse cu ulei de sarpe!

P.S. asa cum am mai spus, eu pot sa ma etalez daca se insista, cu un brevet de inventie in care sint coautor, cu mai multe de inovatie, sau cum s-au numit dupa 1990 ''realizare tehnica deosebita''! Dv. o puteti face?

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

eu nu  cred  ca  procentajul  este  chiar  atit  de  mare ! dupa  parerea  mea , procentajul  de  peste  90%  este  umflat  cu  pompa

Știu ce spun.  Nu e doar o părere pur și simplu bazată pe  ceva subiectiv.

Mi-au trecut ceva module prin mâna  și am văzut componentele. 

Unele sunt și pe la vânzări,  lucru ce-mi confirmă afirmația.  Fie module,  fie componente rămase. 

Nu spun persoana,  e prea importantă și nu-mi permit de la nivelul meu. 

Am făcut și eu proiecte complete dar nu am reușit un preț atât de mic cum erau  altele prezentatate.

Link spre comentariu
Acum 17 ore, Alic a spus:

Știu ce spun.  Nu e doar o părere pur și simplu bazată pe  ceva subiectiv.

Mi-au trecut ceva module prin mâna  și am văzut componentele. 

Unele sunt și pe la vânzări,  lucru CE-MI  CONFIRMA  AFIRMATIA ... 

da ,da  ... si  marmota  invelea  ciocolata  in  staniol ... matale  poate  nu  realizezi  ce  inseamna  peste 90% ... cum  ar  veni , peste  9  electronisti  din  10 de  pe  acest  forum   abia  asteapta  sa  ingrase  poporul  chinez  de  pe  Alliexpress  cu  niscaiva  dollari  , intru  propasirea  natiunii  cu  ochi  oblici ... 

sa  fim  realisti si  sa  avem  notiunea  cuvintelor  folosite  ... pina  la  Alliexpress , exista  bine  merci  Farnell , Rs components , Mouser , Digikey , Tme , Arrow , Schukat  , Conrad , Reichelt , etc etc , care  sint  firme  vestice   mari  si  foarte  mari  si  care  sint  frecventate  de  ff  multi  electronisti  ... cel  putin , primele  4  dintre  ele  garantat  nu  se  aprovizioneaza  de  pe  Alliexpress  ca  sa  revinda  ulterior , ci  cumpara  direct  de  la  fabricanti MBR  ...

Link spre comentariu

Ai un mod de exprimare de imi vine sa dau o perversa de pe Targu Ocna.

Au trecut pe la tine de i-ai numarat?  Daca te raportezi doar la aia care posteaza, gresesti aprecierea.

Sunt foarte multi care doar culeg de pe aici.  Poti sa le zici cititori.

Daca tot asa te exprimi si-n societate ma mir ca esti intreg la silueta, ca la mansarda nu-i deloc bine.

Intra apa prin acoperis.

Link spre comentariu

citez  din  vasta  experienta  a   matale ... postarea  iti  apartine  si  este  facuta  pe  30 / 01 / 2024   sub  unul  din  multele  nick-uri  folosite   de- a  lungul  timpului  pe  acest  forum  ...la  acel  moment  ,  era  CDINU332 ...

Pe mine ma doare undeva de mobilizarea lor, SINT  SCHIZOFRENIC  si da, exemplul va fi aplicat si de celelalte tari UE. Nu am niciun dubiu!!!!  ...

am  incheiat  citatul ...

na , belea !... el  singur  a  zis  asta , nicidecum  nu  l-am  jignit  eu  gratuit  ...

Link spre comentariu

Imi  pare  rau , dar  eu  nu  am  inceput  nici  o  balacareala  , am  zis  doar  ca  procentajul  de  90 la  suta  mi  se  pare  mult  umflat  cu  pompa ... ce  naiba  jignire  este  asta  ?    eu  zic  sa  va  uitati  cu  mai  multa  atentie  cine  ridica  primul  piatra ... 

in  fine , cred  ca  discutia  cu  astfel  de  oameni  nu  are  cum  sa  fie  constructiva  la  nici  un  palier  posibil ... cred  ca  cel  mai  intelept  gest ar  fi  sa  ii  bag  pe  amindoi  la  IGNORE  si  am  terminat  bilciul  ...

Link spre comentariu

bineinteles  ca  nu  te  obliga  nimeni  sa  tii  cont  de  parerea  mea ... tu  faci  ce  vrei  cu  timpul  tau ...

titlul  topicului  este , totusi  COMPONENTE  ORIGINALE / FALSE  si  eu  la  asta  am  raspuns  ... ceea  ce  ai  pus  in  poza  nu  este  un  integrat  original  INTERSIL  ,  ci  este  un  FALS  chinezesc ... daca  vrei  sa-l  testezi  pe  un  soclu , comparativ  -- sau  nu -- cu  unul  original  , atunci  mult  succes iti  doresc ... este  fix  optiunea  ta ...

Link spre comentariu
La 19.02.2025 la 12:17, misuraelectronic a spus:

daca  vrei  sa  folosesti  aceasta  mizerie  de  integrat  China  de  2  bani  gauriti , atunci  raspunsul  este  un  NU  CATEGORIC ! daca  vrei  sa  folosesti  un  Intersil  original  Icl8038 , atunci  raspunsul  este  un  DA  CATEGORIC ...

Pare ca e facut sub licenta totusi.

Vad ca mai fac si alti chinezi integratu asta cu foi de catalog la ele deci exclus sa fie fake

https://www.lcsc.com/search?q=ICL8038&s_z=n_ICL8038

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări