Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

....

Si , daca tot nu stii ce scria pe el , atunci cum poti sa zici ca masura altceva ? Altceva in raport cu ce , daca nu ai o referinta ? 

Probabil in raport cu valoarea de pe schema...

Link spre comentariu

Eu l-am gasit desfacut pe masa colegului, coleg care este in concediu. Folia de plastic lipsea iar de la alți colegi am aflat doar ca valoarea masurata era semnificativ mai mica decit cea marcata. 

Chiar si fara sa stim valoarea cit trebuia si cit este, chiar nu vi se pare deloc ciudat ca au pus o carcasa imensa pt un condesator semnificativ mai mic?

1 oră în urmă, cdinu332 a spus:

Ce e în neregulă cu acest condensator?

Cite condesatoare ai desfacut sau ai vazut desfacute?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 7 ore, sesebe a spus:

Chiar si fara sa stim valoarea cit trebuia si cit este, chiar nu vi se pare deloc ciudat ca au pus o carcasa imensa pt un condesator semnificativ mai mic?

Stii ca sunt de exemplu acumulatori Panasonic, Duracell, etc in carcasa standard, dar inauntru sunt ocupati jumatate sau un sfert ? Componente originale fara nici un dubiu.

De ce nu ar fi la fel si in cazul de fata ? De ce trebuie sa presupunem din start ca ar fi false din moment ce si firmele mari procedeaza la fel ?

Link spre comentariu

Sfatul meu ...puneti si voi mina de la mina si platiti un electronist adevarat sa vina sa va masoare ce capacitate are acest condensator intergalactic ...:92...asta ca sa putem vorbi la concret ...dimensiunile le-ai postat deja ...Mai asteptam  capacitatea si dupa aceea deliberam ce si cum...:rzb

Link spre comentariu
Acum 11 ore, sesebe a spus:

Cite condesatoare ai desfacut sau ai vazut desfacute?

Destul de multe.  Îți spun si de ce. La recondiționări,  pentru a păstra aspectul original,  le desfaceam  si băgam unul nou.  

Până acum puteai să fi menționat și valoarea lui sau ce ați masurar voi acolo. 

Link spre comentariu

Valoarea marcata pe condesator era de 500F/2.7V. Da, Farazi nu microF nu miliF. 

Eu trebuie sa recunosc ca nu am mai desfăcut nici un condesator de 500F și nu știu cum ar trebui sa arate inauntru.

@cdinu332 asa trebuie sa arate în interior un condesator de 500F? Ca tot ai desfăcut foarte multe condensatoare. Gol pe 3 sferturi? 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 6 ore, misuraelectronic a spus:

Sfatul meu ...puneti si voi mina de la mina si platiti un electronist adevarat sa vina sa va masoare ce capacitate are acest condensator intergalactic ...:92...asta ca sa putem vorbi la concret ...dimensiunile le-ai postat deja ...Mai asteptam  capacitatea si dupa aceea deliberam ce si cum...:rzb

Nu-ți sta bine sa fii arogant mai ales ca nici nu ma cunoști. 

Spune tu cu ce aparat sau cum se măsoară un condesator de 500F. Eu consider ca știu cum pot măsura asa ceva dar explica tu pt ceilalți care mai întra pe forum și poate nu știu. 

Link spre comentariu
Acum 27 minute, sesebe a spus:

Valoarea marcata pe condesator era de 500F/2.7V.

Si ce fel de condensator e asta? La 2,7V, o tensiune tipica pentru gold-cap.

Link spre comentariu

Super-cap. Astea în general sint la tensiuni mici și se inseriaza mai multe dacă vrei o tensiune mai mare. Sînt folosiți de obicei pt back-up la memorii si/sau RTC. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

@cdinu332 asa trebuie sa arate în interior un condesator de 500F? Ca tot ai desfăcut foarte multe condensatoare. Gol pe 3 sferturi? 

Iti dai seama ca aparetele vechi, pe lampi, nu au asemenea condensatoare.  Ti-am raspuns la intrebarea daca am dessfacut condensatoare.

Tu ai lasat in suspans mentionarea valorii de 500F de parca ai fi aruncat momeala la fraieri.  Probabil ca spatiul respectiv este pentru rezerva, na, ce sa-ti raspund. 

Era bine daca dadeai mai multe detalii de la inceput.  Asta cu neinscriptionarea si neprecizarea locului unde a fost montat lasa loc de discutii inutile.

Condensatorul ala n-a aparut din senin pe masa voastra, sa fim seriosi.

Link spre comentariu

Condesatorul fost cumparat de pe net pt ca cineva vroia sa vada daca poate face un aparat de sudat in puncte.

Valoarea nu o stiam. Din cauza discutiilor de aici am inceput sa dau telefoane pina am gasit proprietarul condesatorului desfacut si astfel am aflat si valoarea.

Acum astept sa-mi raspunda si mega expertul in componente cum sa masor un astfel de condesator.

Link spre comentariu

Deci ...

1-- condensatorul din imaginea ta are dimensiunile de 35 x 60mm  ... Un condensator MBR  identic ca si capacitate + tensiune ar trebui sa aiba  minim 35 x 83 mm ... Diferenta la inaltimea cilindrului denota ca este un gunoi chinezesc si nimik altceva  ...pe scurt , Ori capacitatea reala este Mai mica , Ori tensiunea maxima nu este de 2,7v ...Ori amindoua ...

2-- cea Mai ieftina metoda de masurare a capacitatii acestui super-cap implica o sursa de curent constant de 1amper , un voltmetru de calitate , un rezistor de 1ohm si un cronometru ...

Descarci condensatorul Mai intii si te asiguri ca ai 0 volti la borne ...apoi injectezi curent constant in El de 1a nu direct , ci prin rezistenta de 1ohm si cronometrezi exact cu voltmetrul la bornele condensatorului pina cind ajunge frumusel la 2,7v ...

Cind ai ajuns la 2,7v spui stop joc  si aplici formula ...C = I x t / U  = 1 x t / 2,7 = t/ 2,7 ...

Vezi ca manevra aceasta VA dura destul de mult astfel incit , daca vrei sa o scurtezi , atunci stabilesti singur o fractie subunitara K din cei 2,7v maxim si bagi acel K si in ecuatia de Mai sus ...

Oricum ar fi rezultatul , ideea generala este ca nu ai nici o baza ca sa faci un aparat de sudura in puncte cu asemenea mizerii de condensatoare ...

Nu degeaba s-a inventat proverbul ...putin dai , putin face ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

În niciun caz nu poți folosi un supercondensator de orice fel la sudura în puncte. În ciuda capacității imense, el nu e proiectat să suporte curenți mari. Dacă vrei să sudezi în puncte cu descărcare capacitivă, folosești o baterie de condensatori care suportă curenți de descărcare mari.

Referitor la condensatorul despre care se vorbește aici, e lucrătură tipic chinezească, dar faptul că e introdus într-o capsulă mai mare nu înseamnă musai că e de proastă calitate.Făcătură clară era dacă introduceau un condensator deja încapsulat într-o capsulă mai mare și o marcau cu o capacitate/tensiune mult mai mari.Din astea se găsesc cu duiumul, și la acumulatori se mai practică...

Referitor la scopul condensatorului, eu am construit un aparat de sudură în puncte foarte simplu, dintr-un traf de cuptor cu microunde modificat și un temporizator cu 555 ce comandă un triac de putere.Fiabil și ușor de folosit, iar trafuri de cuptoare se găsesc ușor la depozitele Remat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări