Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componente originale / false

Postări Recomandate

Va salut,

Cum ar trebui sa arate inscriptionat (logo, cerneala, etc.) un INA128P sau INA128PA (DIP-8)?

I-am intrebat pe cei de la Texas Instruments,  dar, in loc de raspuns mi-au trimis o lista cu distribuitorii lor. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ii rog pe cei carora le-a trecut ceva similar cu INA128P prin mana sau care se pricep.

In pozele de mai jos este un circuit integrat INA128P. Acest circuit integrat il fabrica cei de la Texas Instruments.

Or, pe integrat este un logo BB (Burr Brown). Stiu ca BB a fost cumparat acum ceva vreme de catre TI. Ma astept ca logo-ul actual sa fie statul Texas in miniatura.

Poate cineva sa-si dea cu parerea despre circuitul integrat din imagini? E cumva o trompeta chinezeasca?

1676470967053.jpg

1676470967041.jpg

Editat de norad
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cumaprati de la un magazin local. Mi s-a spus ca-s "bunisori" si atat. hFE-ul e in balarii (sa zicem ca i-as imperechea cumva), inscriptia mi se pare neglijent realizata. Avand in vedere ca e destul de afectat cablajul in zona lor nu vreau sa-i montez ca sa am de lucru din nou la dat jos. Are sens sa-i pun sau mai bine astept poate dau o comanda la unul din magazinele serioase? Multumesc.

6tV3ifC.jpg

Link spre comentariu

sint  niste  gunoaie  chinezesti  de  2  bani  ...asa  ca , nu  te  lega  la  cap  daca  nu  te  doare ...

daca  vrei  cu  adevarat  ceva  de  calitate ,  atunci  cauta  echivalenti  de  la  firme  fabricante  serioase ...

primul  pas  in  aceasta  directie  este  existenta  unui  logo  de  firma  pe  piesa --- cu  exceptia  anumitor  smd-uri , unde  dimensiunea  chiar  nu  permite  un  logo  clasic --- ... dupa  cum  bine  se  vede  in  poza  ta , nu  exista  logo ...deci  este  un  gunoi ...

sincer , eu  as  cauta  un  echivalent  pe  care  sa  vad  sigla  Fairchild sau  Ph  sau  Motorola/On ...Hitachi  si  Toshiba  nu , pentru  ca  se  pirateaza  la  greu ,  iar  Stmicroelectronics  nu  vei  gasi  echivalent ...:rzb

Link spre comentariu

Va multumesc.

Eu cerusem KSA992F Onsemi pentru ca ii vazusem in stoc prin afara, dar nu ii aveau si au zis ca au asta (pe placa originalii erau 2SA992F, dar din astia nu am vazut in stoc pe nicaieri, am ramas surprins cand mi-au zis ca ii au pe astia).

Asta este, astept sa se adune mai multe chestii si dau o comanda in afara.

Asta e unul din originali.

KNWoMyh.jpg

Link spre comentariu

pe  vremuri ,  atunci  cind  pirateria  nu  era  asa  de  crincena  ca  acum ,  te  uitai  intr-un  pdf  si  stiai  imediat  cine  este  fabricantul  real  al  unei  piese  oarecare ...cu  sau  fara  sigla ,  dupa  modul  marcajului ...totul  era  simplu ...

brusc , au  aparut  in  ecuatie  si  tovarasii  chinezi  , care  au  inceput  sa  pirateze  componenetele  cautate  , cu  niste  marcaje  asemenatoare  cu  marcajele  originale ...si  astfel  au  reusit  EI  sa  traiasca  mai  bine  si  NOI , cei  carora  ne  vind  aceste  pocnitori , mai  prost ...pentru  ca  fiecare  cumparator  de  asemenea  produse  are  niste  asteptari  de  la  respectivele  produse ... si  cind  colo , ce  sa  vezi  ?  tzeapa  , iar  deziluzia  este  mare ...

apropos ...fabricantul  original  al  acestui  tranzistor  este  firma  NEC , Japonia ...:rzb

Link spre comentariu
1 oră în urmă, misuraelectronic a spus:

sint  niste  gunoaie  chinezesti  de  2  bani  ...asa  ca , nu  te  lega  la  cap  daca  nu  te  doare ...

daca  vrei  cu  adevarat  ceva  de  calitate ,  atunci  cauta  echivalenti  de  la  firme  fabricante  serioase ...

primul  pas  in  aceasta  directie  este  existenta  unui  logo  de  firma  pe  piesa --- cu  exceptia  anumitor  smd-uri , unde  dimensiunea  chiar  nu  permite  un  logo  clasic --- ... dupa  cum  bine  se  vede  in  poza  ta , nu  exista  logo ...deci  este  un  gunoi ...

sincer , eu  as  cauta  un  echivalent  pe  care  sa  vad  sigla  Fairchild sau  Ph  sau  Motorola/On ...Hitachi  si  Toshiba  nu , pentru  ca  se  pirateaza  la  greu ,  iar  Stmicroelectronics  nu  vei  gasi  echivalent ...:rzb

Nici cele originale nu au sigla producatorului.Ce se vede mai jos sunt luate de la mouser.

screenshot-86.jpg

screenshot-87.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, eos a spus:

Nici cele originale nu au sigla producatorului.Ce se vede mai jos sunt luate de la mouser.

asta  este  doar  parerea  ta  ca  sint  originale ...  originalele  NEC   au  cele  3  picioare  perfect  PARALELE  de  jos  pina  sus , nicidecum  labartate  ca in  poza  ta  , iar  scrisul  este  culcat , nu  drept ... fii  mai  atent  la  nuante , prietene ...

originale  inseamna  NEC , JAPONIA , nimik  altceva ... tu  ai  cumparat  niste  produse  Fairchild / On ,  care  sint  niste  tranzistoare  facute  sub  licenta  de  catre Fairchild / On  , licenta  care  este  legal  obtinuta  de  la  Nec , japonia  de  catre  americani ... sint  foarte  bune  si  acestea  Fairchild / On ,  nu  am  nimik rau  de  spus  impotriva  lor ... eu  am  zis  doar  ca  prefer  un  echivalent  de  la  o  firma  mare , PE  CARE  ECHIVALENT  AS  VREA  SA  VAD  O  SIGLA , UN  LOGO  ADICA ...

LE ...este  perfect  adevarat  ca  pe  unele  tranzistoare  in  capsula  to92 , firma  NEC --- mai  mult  ca  sigur  si  alte  firme  japoneze --- nu  s-a / s-au  mai  obosit  sa  marcheze  logo-ul  lor , repet , pentru  ca  pe  vremea  mai  de  demult  proprietatea  intelectuala  in  acest  domeniu  era  respectata , se  stia  foarte  bine  cine  a  CLOCIT  un  anume  semiconductor  si  cui  ii  apartin  drepturile  de  autor ,  in  afara  de  asta ,  nici  prin  cap  nu  le-a  trecut  japonezilor  ca  vor  fi  piratati  in  viitorul  de  atunci  al  lor , de  catre  tovarasii  chinezi ...

este  exact  cum  americanii  nu  au  garduri  delok  intre  case , in  anumite  cartiere ,  pentru  ca  nici  prin  cap  nu  le  trece  ca  ar  putea  fi  calcati  de  hoti  vreodata ...:rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 1 oră, misuraelectronic a spus:

asta  este  doar  parerea  ta  ca  sint  originale ...  originalele  NEC   au  cele  3  picioare  perfect  PARALELE  de  jos  pina  sus , nicidecum  labartate  ca in  poza  ta  , iar  scrisul  este  culcat , nu  drept ... fii  mai  atent  la  nuante , prietene ...

originale  inseamna  NEC , JAPONIA , nimik  altceva ... tu  ai  cumparat  niste  produse  Fairchild / On ,  care  sint  niste  tranzistoare  facute  sub  licenta  de  catre Fairchild / On  , licenta  care  este  legal  obtinuta  de  la  Nec , japonia  de  catre  americani ... sint  foarte  bune  si  acestea  Fairchild / On ,  nu  am  nimik rau  de  spus  impotriva  lor ... eu  am  zis  doar  ca  prefer  un  echivalent  de  la  o  firma  mare , PE  CARE  ECHIVALENT  AS  VREA  SA  VAD  O  SIGLA , UN  LOGO  ADICA ...

screenshot-87.jpg

screenshot-88.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Un coleg a desfacut un condesator gabaritan (nu stiu ce scria pe el dar de masurat cam masura altceva) si va pun si voua poze recente sa va "minunati".

YupU3nm.jpg

cLw3liI.jpg

Hr55P4X.jpg

dmzPklR.jpg

fciG6QI.jpg

rdPq3sr.jpg

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Iti place sa inventezi cuvinte noi ? Ce naiba inseamna gabaritan  ? :92

Si , daca tot nu stii ce scria pe el , atunci cum poti sa zici ca masura altceva ? Altceva in raport cu ce , daca nu ai o referinta ? 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări