lorin Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 (editat) Am desfacut si eu un tranzistor 2SC5200 cumparat de la mivarom acum 5-6 ani.E varianta putin mai scumpa de la ei. L-am desfacut, tocmai pentru scrisul dubios care il are.Ma mir totusi cum e pastila destul de mare fata de alte clone. Editat Mai 17, 2021 de lorin Link spre comentariu
franzm Postat Mai 17, 2021 Partajează Postat Mai 17, 2021 Pe site-ul acesta gasiti poze macro cu diverse tranzistoare, originale si false. Exista mai multe pagini dedicate lui 2N3055 si se prezinta si un tranzistor neaos chinezesc care se pare ca serveste drept baza de plecare pentru multe falsuri. Link spre comentariu
aluneanu Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 buna ziua ! are cineva schema electronica a acestui aparat Sangean WFR-29D ? Ma intereseaza sectiunea audio ,respectiv ,cele doua integrate smd pe care nu le pot identifica dupa codul inscris pe capsula acestora .Sunt amandoua avariate( se incalzesc foarte tare si nu scot niciun sunet ,se pare ca a mai fost intervenit in el ) .Atasez o poza cu unul dintre ele ,pe a carui capsula se vede scrisul cel mai bine . Multumesc ! Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 25, 2021 Partajează Postat Iunie 25, 2021 (editat) De Toseihe ati auzit ? Editat Iunie 25, 2021 de maxente Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 Nu, doar de 2N3773 ON fabricati în MEIXCO. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 Franz."Toseihe" aduce a "Panaosoanic"...N-am văzut încă... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 Toseihe poate fi chiar o firmă originală, chiar dacă necunoscută nouă.Nu cred că au vrut neapărat să semene la nume cu Toshiba, că dacă voiau asta o numeau ceva în genul ,,Tosheiba,,. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 Mai jos pe ei scrie clar CHINA Link spre comentariu
baza Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 (editat) In ziua de azi - cu tehnologia actuala- e foarte greu de deosebit falsurile de componentele originale. Chinezul poate copia la indigo aproape orice cip de pe lumea asta. Am inceput sa ma feresc de magazinele ieftine, o componenta ieftina si proasta poate da mari dureri de cap dupa ce e montata. Din cauza crizei actuale pe piata semiconductorilor, chinezii scot componente din aparatura electronica aruncata la gunoi si le monteaza in aparatele fabricate la ei sau le dau la vanzare....drept componente noi! Oricum, sunt in general mai bune decat cele fabricate de chinezi.....Am cumparat cateva circuite integrate recuperate. Chinezul indreapta terminalele componentei scoase de pe placa cu o scula mecanica si apoi baga componenta recuperata in baie de cositor: zici ca ieri a iesit de pe poarta fabricii! Editat Iunie 26, 2021 de baza Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 personal, cu exceptia unor loturi de tranzistori de putere, nu am avut probleme cu semiconductorii made in china! mai ales ca ies de pe aceleasi linii ca cei ''originali''! adica cu sigla unei firme renumite! cu tranzistorii am mai patit-o si eu pe vremea cind faceam depanare tv CRT, dar adesea cauza era doar rutina, cind ''stiam defectul'' si nu verificam tot in jur! de audio m-am lasat de prin clasa a zecea, asa ca nu stiu cum sta treaba cu tranzistorii de putere dedicati! Am mai avut probleme cu statiile aduse de lautari, dar si atunci, parca mai mult din graba si neatentie ii buseam. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 In china nu se fac doar piese rele, cred ca sunt multe firme care fac numai stifturi, dar sunt care fac si bune, am mai cumparat piese china ffoarte bune Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 Acum 3 ore, baza a spus: In ziua de azi - cu tehnologia actuala- e foarte greu de deosebit falsurile de componentele originale. Chinezul poate copia la indigo aproape orice cip de pe lumea asta. Eh, nu chiar ! Asa obisnuiam si eu sa cred pana cand am mai citit una - alta in domeniul fabricarii semiconductorilor. Chinezu poate copia la indigo tehnologie veche de-o seama cu mamaie, adica tehnologia de genul 2n5551, LM393, 2SC5200 etc. Cand vine vorba de tehnologie de ultima generatie, chinezu e in pom. Aici i-a infranat americanu bine de tot in ultima vreme. Marea durere a chinezului este tehnologia de ultima generatie pentru fabricarea procesoarelor si cipurilor performante. Multumita americanului, chinezu nu a reusit decat tehnologia pe 14 nano metrii, dar si acolo e schiopatare mare datorita restrictiilor la tehnologie care in 99% vine din vest. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 14 nanometri ... Nu cred ca se fabrica nici un tranzistor sau circuit integrat uzual in tehnologia aia de catre nimeni ... Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 26, 2021 Partajează Postat Iunie 26, 2021 (editat) Foundry ITRS Logic Device Ground Rules (2015) Samsung TSMC Intel Process name 16/14 nm 11/10 nm 10 nm 11 nm 8 nm 10 nm 10 nm Transistor density (MTr / mm²) Unknown Unknown 51.82 54.38 61.18 52.51 100.8 Transistor Gate Pitch (nm) 70 48 68 ? 64 66 54 Interconnect pitch (nm) 56 36 51 ? ? 44 36 Transistor Fin Pitch (nm) 42 36 42 ? 42 36 34 Transistor Fin Height (nm) 42 42 49 ? ? Unknown 53 Production year 2015 2017 2017 2018 2018 2016 2017 2018 Editat Iunie 26, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum